‘Coen Swijnenberg heeft ongezond hoog salaris bij 538’

De burn-out van Coen Swijnenberg had mede te maken met zijn ongezond hoge salaris van 850.000 euro per jaar. Dat stelt Patrick Kicken, voormalig dj van Radio Veronica, in de podcast Vlaai Away. Jarenlang genoot Patrick net als Coen van een torenhoog radiosalaris en ook hij is in een burn-out terechtgekomen. “850.000 euro per persoon per jaar, dat is wat ik gehoord heb. Het is een ongezond salaris. Ik weet hoe het voor mezelf was. Ik verdiende bij Veronica iets van 200.000 euro.

Die twee ton gaf ook al veel druk, zegt Patrick. “Als je twee ton verdient en je moet daar elke dag voor presteren en het komt niet meer uit je, wat denk je dat dat met je doet?

Die tonnenregen is een last op je schouders, meent hij. “Dan zie je iedere maand dat bedrag gestort worden en dan denk je: is dít wat ik ervoor aan het doen ben?

Radiobekendheid kan volgens Patrick rare dingen doen met een mens. “Je moet ook opletten dat je niet verslaafd raakt aan bekendheid. Ik zat op het laatst ook alleen nog maar op de radio bij Veronica voor de naam en de faam en het geld. Dan hou je het niet meer vol.”

Coens baas Talpa Radio heeft de radiocomeback van Patrick Kicken tegengehouden. “Ik heb twee keer met Uunco gesproken om terug te komen bij Veronica. Dat was in 2016 de eerste keer, toen in 2017 nog een keer“, zegt de dj.

De toenmalig radiobaas Menno Koningsberger stak er een stokje voor. “Hij zei: ‘Nee, die staat te vaak op Mediacourant. Die moeten we hier niet hebben.’

Foto: Radio 538

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen