‘Coen Swijnenberg heeft ongezond hoog salaris bij 538’

Geplaatst op ma 06 jul 2020 om 18:11

De burn-out van Coen Swijnenberg had mede te maken met zijn ongezond hoge salaris van 850.000 euro per jaar. Dat stelt Patrick Kicken, voormalig dj van Radio Veronica, in de podcast Vlaai Away. Jarenlang genoot Patrick net als Coen van een torenhoog radiosalaris en ook hij is in een burn-out terechtgekomen. “850.000 euro per persoon per jaar, dat is wat ik gehoord heb. Het is een ongezond salaris. Ik weet hoe het voor mezelf was. Ik verdiende bij Veronica iets van 200.000 euro.

Die twee ton gaf ook al veel druk, zegt Patrick. “Als je twee ton verdient en je moet daar elke dag voor presteren en het komt niet meer uit je, wat denk je dat dat met je doet?

Die tonnenregen is een last op je schouders, meent hij. “Dan zie je iedere maand dat bedrag gestort worden en dan denk je: is dít wat ik ervoor aan het doen ben?

Radiobekendheid kan volgens Patrick rare dingen doen met een mens. “Je moet ook opletten dat je niet verslaafd raakt aan bekendheid. Ik zat op het laatst ook alleen nog maar op de radio bij Veronica voor de naam en de faam en het geld. Dan hou je het niet meer vol.”

Coens baas Talpa Radio heeft de radiocomeback van Patrick Kicken tegengehouden. “Ik heb twee keer met Uunco gesproken om terug te komen bij Veronica. Dat was in 2016 de eerste keer, toen in 2017 nog een keer“, zegt de dj.

De toenmalig radiobaas Menno Koningsberger stak er een stokje voor. “Hij zei: ‘Nee, die staat te vaak op Mediacourant. Die moeten we hier niet hebben.’

Foto: Radio 538
35 Reacties op “‘Coen Swijnenberg heeft ongezond hoog salaris bij 538’”


 1. Ricardo

  Kan deze man in gódsnaam ophouden met zijn domme meninkjes? Z’n relevantie is al een jaar of twee verlopen. Met die kutcolumn ook op Spreekbuis waarin hij alleen maar loopt te zeiken op z’n voormalige werkgevers en oud-collega’s. Sorry dat je je over de kling hebt gejaagd en dat daarna niemand het meer in je zag zitten gap maar hey, deal with it.

 2. Radiofrequentie

  Dit is die noodlijdende zender die geen centjes meer heeft om een radiofrequentie van één miljoen euro te betalen.
  Ik weet niet of ik nou moet lachen om zoveel domheid of moet huilen omdat er van die achtelijken rondlopen die zoveel geld betalen voor een radiomakende nono.
  Een nono bovendien die niet eens met z’n weelde en z’n riem kan omgaan. Wat een treurige bende is het toch.

 3. DathebgestaanopFacebook

  Hij heeft ook een ongezond lelijke kop. Hoe ik dat weet? Dat hep gestaan op Facebook.

 4. William Raaf

  Lange lat.
  Helaas voor hem is zijn member niet in verhouding.

 5. William Raaf

  Zoals gebruikelijk is de dappere namenjatter weer bezig. Wat jammer dat de moderatoren weigeren in te grijpen. Dit creatuur heet al veel mensen weggejaagd. Debat en discussie is dientengevolge weinig zinvol. C-est ca.

 6. Jan van Eerten

  Belachelijk hoog voor domme grappen en dom gelach

 7. Robert

  Patrick Kicken jaloers?

 8. MediaPrak

  En zijn radio maatje, Sander Lantinga, ontvangt ook 850 K per jaar. Dan kom je met 40% minder reclame inkomsten vanzelf in de rode cijfers.

 9. Woordkunstenaar Sjors van Kempen

  Dit zijn idiote bedragen, maar dat neemt niet weg dat je over iemand met psychische klachten geen grappen maakt.

 10. anoniem

  Rijken zijn ook gewoon mensen, al zou je het soms bijna vergeten..

 11. Ome Cor

  Dat is minstens €820000 teveel en dan nog zijn er magazijnbediendes, heftruckchauffeurs, plantsoenendienst-medewerkers etc die hetgeen dan overblijft, veel meer verdienen. Wie het ook betaalt, kappen met die exorbitante bedragen voor het draaien van plaatjes en die kleuter-lolligheid.

 12. Wim

  En mijn boodschappen maar duurder worden.

 13. Bart

  @Ricardo Toch heeft hij heel vaak gelijk. Zijn kritiek op het huidige radio landschap is terecht alleen is dat niet altijd te wijten aan de dj’s zelf maar komt meer door de baasjes die er zo bovenop zitten dan niemand bijna iets durft buiten de lijntjes.
  Los van wat je van Kicken vindt is het salaris van Coen & Sander wel echt belachelijk. Ze hebben het goed uitonderhandeld maar ze doen al jaren het zelfde en hun show was eigenlijk de laatste 2 jaar bij 3FM al over het hoogte punt heen.

 14. Suckerpunch

  Dit is een typisch gevalletje van “pot verwijt de ketel”…

 15. Welke gek betaald voor een zinloze praatjesmaker 850K salaris Sjon is volsstrekt de normen van onze maatschappij verloren

  Hoe bestaat dit, de gekte ten top. Heb je ooit wel eens geluisterd naar die idioterie op de commerciële radio? domheid infantiliteit en kwaliteitsloze prietpraar is wat ze uitkramen.

  Ze zijn werkelijk te stom om te poepen en toch een jaarsalaris waar een gemiddeld gezin 10 jaar voor moet werken. Volstrekt ridicule.

 16. dagobert

  zij of hij verdienen alle maal te veel

 17. dagobert

  zij of hij verdienen alle maal te veel voor dat uurtje werk nou werk uit je nek lullen

 18. loekie

  8.5 ton voor vier keer 3 uurtjes per week, dus 1.5 dag voor een normale werknemer. Doe mijn zo’n baan !

 19. Tvbubble

  Zoveel geld voor pure kinderradio die bedragen zijn natuurlijk van de zotte en moet toch eigenlijk gewoon verboden worden. Ik vind dat hier best wat kamervragen over mogen komen.

 20. Sip

  Belachelijke beloning

 21. Arie Schoenlepel

  €70.850,- per maand(!!)…… werkelijk!?!?!? En dan een burn out hebben??!! Meen je dit echt….????

 22. critikast

  Achteneenhalve ton voor deze onnozele hals, die bij een beetje tegenslag in zijn schulp kruipt, zich ziek meldt en op die manier collega’s naait. Een beetje dom kletsen achter een microfoon en dan dat salaris opstrijken. Je moest je schamen Swijnenberg, je vader werkte tenminste voor zijn geld !

 23. David

  “Ik heb twee keer met Uunco gesproken”
  De man heet Unico. Ook geen reguliere naam, hij zal wel enig kind zijn?
  En failliet met Borsato in 2012, dát is pas een druk op je schouders.

 24. Minder of Mirjam

  Nou en, Coen werkt bij een commercieel station! Daar mag dat! Matthijs van Nieuwkerk verdiende 550.000 euro belastinggeld! Dat is pas belachelijk.

 25. Harry

  Te gek voor woorden

  dat ze tegenwoordig een beetje slap ouwehoeren

  -voor belachelijk veel geld!- ook al niet meer kunnen

  behappen…

  Tip: verplichte ruggengraat-check sollicitanten

 26. Ronald

  BNNVARA geld is geen belastinggeld maar hoofdzakelijk commercieel geld.

 27. 🗣(wordt straks verwijderd...)

  Dj spelen in een radiostudio lijkt mij het domste werk dat er bestaat. Om de paar minuten een liedje aan-of afkondigen. Een liedje dat door een ander uitgezocht is. De techniek mag je ook niet zelf doen, daar zijn anderen voor. Na je praatje moet je weer een poosje je mond houden. Nee, voor dit werk moet je wel een laag IQ hebben…….

 28. Flauwe Kul

  Heeft Coen van de zomer wel geklapt voor de gezondheidszorg?

  Of had hij daar ook geen puf voor?

 29. Nick

  Op basis waarvan moet dat radio volk zoveel verdienen?
  2k netto per maand zou nog teveel zijn voor die luie flikkers.

 30. Jannes van Loon

  Met deze bedragen kom je idd in de rode cijfers en dan uitstel vragen en de frekwentie gratis te gek de staatssecretaris heeft gelijk bij haar twijfels.

 31. Elske

  En de redacteurs en producers van dit programma (de mensen die dus eigenlijk het meeste werk doen) krijgen het minimumloon. Zo werkt dat bij Talpa.

 32. Jaap

  Zo’n salaris is niet ongezond maar asociaal. En dat voor een beetje onzin verkopen en een plaatje draaien.

 33. Mark

  En dan wordt dat salaris zeker ook nog gewoon doorbetaald nu ie er al maanden lang niks voor hoeft te doen. Gevalletje slapend rijk worden. Hopen dat Ome John zo slim is om dat salaris ook even vast te houden. Moet je eens zien hoe snel die burn-out dan over is…

 34. Allstar's Reggae Band

  Wat is dat precies dat radio, kan dat ook in mijn huis?

 35. Geldgraaiers bij Talpa zijn de weg volledig kwijt. Wat een bizarre organisatie

  Wanneer stopt John en zijn mollen familie eens om de Nederlandse kijker te vergiftigen met kwaliteitsloos prutwerk.

  Deze omhoog gevallen familie met de incestueuze inner circle is een schande voor onze maatschappij.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.