Geen spektakel: SBS 6 zet saai duo op 5 Uur Show

SBS 6 zet geen aansprekend duo op de presentatie van de 5 Uur Show-revival. De zender kiest voor Kassa-bekendheid Brecht van Hulten en journaliste Carolina Lo Galbo. Dat maakt de zender vandaag bekend in het AD. Je kunt al op je klompen aanvoelen dat de SBS 6-kijker helemaal niet warm loopt voor dit duo: Brecht zou eigenlijk aan de slag gaan voor het Van Gogh Museum en Caroline komt uit de VPRO- en Vrij Nederland-hoek. Past misschien leuk bij de sponsor, maar niet bij SBS.

De 5 Uur Show-sponsor, de Goede Doelen Loterijen, schuift dit duo naar voren, maar het echte SBS-profiel hebben ze natuurlijk niet. Al is dat SBS-profiel de afgelopen jaren sowieso een beetje gaan glijden door mismanagement van John de Mol en zijn vele Talpa-bobo’s. Zo werden de gezellige huismoeders van Hart van Nederland eerder al ingeruild voor nietszeggende autocuepopjes.

Maar wat vinden Brecht en Carolina er zelf eigenlijk van dat ze gaan werken voor een campingzender? Brecht wil zich liever niet met die term associëren en wijst erop dat SBS 6 weet wat ze in huis hebben gehaald.

Brecht: “Ik neem mezelf mee. Ze hebben ons niet voor niets aangenomen. Kennelijk hebben ze een bepaalde bedoeling met dit programma en willen ze presentatoren bij dit profiel: een betrouwbaar actualiteitenprogramma met verstrooiing.

En wat vinden Carolina’s serieuze collega-journalisten ervan dat zij voor een volkse zender als SBS gaat werken? “Ik heb gekeken waar de mogelijkheden liggen en met welke mensen ik ga werken. Ik denk niet in hokjes.

De eerste aflevering is op maandag 17 augustus bij SBS 6. 89.000 kijkers?

Het AD-artikel ‘Dit had niemand verwacht’ kunt u lezen via Blendle of op de AD-site.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen