Tv-beroemdheid Tineke Verburg (64) overleden

Tv-beroemdheid Tineke Verburg is zaterdag op 64-jarige leeftijd overleden na een ziekbed van enkele maanden. Ze laat een zoon en een kleinzoon achter. Dat heeft de AvroTros laten weten. Tineke begon haar televisieloopbaan in 1979 bij de TROS als omroepster. Ze was meteen een graag geziene gast in de Nederlandse huiskamers, en ook de uitgesproken truien die ze toen vaak droeg vielen in de smaak. In 1984 volgde ze Wibo van de Linde op als presentator van TROS Aktua.

Haar veelzijdige presentatietalent bewees ze vervolgens in populaire tv-programma’s als TROS Triviant, Hollywood Boulevard, Lunch TV en vooral programma’s rond het Nederlandse bedrijfsleven: TROS Aktua Export, de World Trade Show en TROS Aktua in bedrijf.

Deze groots opgezette programma’s presenteerde Tineke jarenlang samen met Ed Nijpels vanuit het WTC in Amsterdam.

Ook na haar afscheid van de TROS presenteerde Tineke verschillende programma’s over het bedrijfsleven voor RTL, zoals Nederland in bedrijf (2004-2006), VakwerkNL (2007) en Supervrouwen (2015).

Voor de TROS maakte Tineke in 2010 samen met Peter de Bie het radioprogramma TROS in Bedrijf. Bij al deze programma’s was ze niet alleen presentatrice maar ook inhoudelijk nauw betrokken.

Tineke was daarnaast een gedreven presentatietrainer- en coach. In haar jaren bij de TROS begeleidde en coachte ze al omroepsters, nieuwe presentatietalenten en verslaggevers. Daarnaast trainde ze mensen uit het bedrijfsleven en de politiek. Dat is ze tot op het laatst met ontzettend veel plezier blijven doen. Haar belangrijkste motto daarbij was: “Wie goed wil overkomen, moet genoeg zelfvertrouwen hebben om kwetsbaar te durven zijn.

BN’ers reageren geschrokken op het nieuws. “Wat schrik ik van dit nieuws. Die lieve Tineke Verburg is overleden, wat heb ik mooie en leuke herinneringen aan haar. Sterkte voor familie en al haar dierbaren“, zegt Gordon bijvoorbeeld.

Foto:

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen