René Froger wil tv-debat Maurice de Hond en RIVM

Geplaatst op vr 19 jun 2020 om 9:30

René Froger zou het fijn vinden om op televisie een groot debat te zien tussen Maurice de Hond aan de ene kant en het RIVM, bijvoorbeeld bij monde van Jaap van Dissel, aan de andere kant. Dat heeft hij laten blijken op Radio Veronica. Er is steeds meer twijfel over de kennis van het RIVM over het coronavirus, terwijl het hele coronabeleid wel wordt gebaseerd op de bevindingen van dit orgaan. René Froger hoort bij de sceptici: hij gelooft erg in de onderzoeken van Maurice de Hond.

Volgens Maurice wordt het coronavirus vooral verspreid via zogenoemde aerosolen en is ventilatie van levensbelang. “Klopt, ik heb toevallig dat filmpje ook gezien. Ik moet heel eerlijk zeggen: ik hoor geen gekke dingen wat hij roept, toch?“, zegt René.

Zijn interviewer Wilfred Genee: “Het aparte is alleen dat zijn boodschap door de gerenommeerde mensen op dit moment niet wordt gehoord en dat ze hem steeds wegzetten als een druktemaker en iemand die er geen verstand van heeft.”

René pleit voor een confrontatie tussen beide partijen. “Als de instanties dan zo zeker van hun zaak zijn, waarom gaan ze dan niet één keer de confrontatie aan? Dan heb je wel een keer de discussie gehad en dan kun je ook een keer kijken wie er nou gelijk heeft. Hij wordt niet gehoord en ik ben toch een beetje bang dat Nederland daar wel klaar voor is om nog meer informatie te krijgen, toch?

Wilfred: “Het aparte is dat hij in het verleden dus werd weggezet als iemand die er geen verstand van had, maar alle dingen die hij toen had geroepen kwamen later wel uit. Het is dus niet zo dat zijn track record zo is dat je denkt: daar moeten we niet naar luisteren.”

René: “Ja, Maurice weet natuurlijk wel waar hij het over heeft. Met dataverwerking en dergelijke. Die man weet waar hij over praat. Maar nogmaals: ik ben geen viroloog, dus ik heb ook geen idee.”

Met René gaat het goed tijdens de coronacrisis. “Ik moet je heel eerlijk zeggen dat er al wat aanvragen binnenkomen van heel kleine clubjes om op te treden en ik hou me zelf gewoon heel erg fit. Ik ben veel aan het trainen en aan het fietsen.

Foto: NPO, SBS, NOS
51 Reacties op “René Froger wil tv-debat Maurice de Hond en RIVM”


 1. Pepijn

  Ik haat klagende BN’ers

 2. Babs74

  Als René het zegt, dan moet de regering hier wel naar luisteren!

  Hij praat alleen voor eigen parochie. Maatregelen = minder inkomen. Dat zal de achterliggende gedachte wel zijn…

 3. Trudy

  Hij zou toch zn mond houden omdat er enkel domme dingen uitkwamen?

 4. Haas

  Beste mensen ik ben geen complotdenker maar er zitten figuren in de politiek die niet het beste voor hebben met de mensheid. En heel veel geld verdienen met vaccins.

 5. man pan

  Laatst was IC-arts Kuipers bij Op1 en Charles Groenhuizen stelde dat besmettingen in buitenlucht niet zo groot was. Kuipers antwoordde hierop dat hij hiervan niet overtuigd was en kwam met de voetbalwedstrijd Atalanta Bergamo-Valencia als voorbeeld.
  Dan denk ik, die OMT gasten leven in een tunnelvisie, die wedstrijd is namelijk een superspread event. 45 duizend gillende supporters in een stadion is nou niet bepaald voorbeeld van buitenlucht.

 6. Ella

  Froger heeft gelijk. Het is bizar dat er nooit een open debat is met het RIVM en virologen of bv Maurice de Hond die er anders over denken en dat ook kunnen onderbouwen. Het is allemaal staatspropaganda wat we te zien en te horen krijgen.
  Zo heeft de hoofdredacteur v.d. Volkskrant op radio 1 zelf gezegd dat hij alleen de lijn vh kabinet en het RIVM publiceert. Tegengeluiden krijgen geen ruimte in zijn krant. Te bizar voor woorden dat de journalistiek de macht niet controleert, maar simpelweg censuur toepast.
  Nederland is zo langzamerhand een dictatuur geworden en de massa heeft niets door.

 7. anonymous

  Alle mensen die nu geen inkomen hebben twijfelen aan het RIVM.

 8. Peter B.

  Over René Froger: “hij gelooft erg in de onderzoeken van Maurice de Hond”.

  Dat is het probleem. Men gelooft graag, en vooral wat men horen wil. De Hond doet zelf geen onderzoek. Wat hij doet is onderzoeksuitslagen lezen — dan wat cherry picking en vrije interpretatie.

  Het RIVM heeft soms wat problemen met de adviezen en communicatie, waar het bijvoorbeeld over mondkapjes gaat, maar echte wetenschappers zien en begrijpen daar toch echt ook wel wat onderzoek van over de wereld al of niet uitwijst. Voldoende afstand houden is bijv. iets wat men in vrijwel alle landen als een veilige maatregel ziet, maar De Hond weet al beter. Ook wat betreft een nieuwe golf besmettingen, die je hier en daar in de wereld al ziet, is De Hond stellig. We moeten nog maar zien…

 9. Keta Minek

  René Froger dit geld daarom?

 10. René Froger

  Mensen,
  ik wou alleen maar mijn mening ventileren!

  Mijn zoon Danny zei later nog tegen mij: “Ouwe, je bent 5G vergeten te zeggen!”

  5G? Wat bedoel je? Ik slik veel meer dan 5 Gram!

  Nu ik het over slikken heb, Natas hoe laat gaan we ontbijten?

 11. Sip

  Natuurlijk is ventilatie van belang, maar we hebben teveel deskundigen en dat maakt het zo moeilijk. Gisteren bij Beau ook tegenstanders maar dit geeft alleen maar onrust.

 12. Jan van Eerten

  Laat die Froger eerst maar eens op zangles gaan

 13. Simon

  Zodra Maurice de Hond iets zegt bij Op1 bijvoorbeeld dan krijgt hij het verwijt dat het verwarrend is voor de mensen. Zo is dat programma verworden tot glijmiddel voor overheidsmaatregelen. Maar waarom er geen debat komt is komt waarschijnlijk omdat men het bij het RIVM en OMT ook niet met elkaar eens is.

 14. iemand

  Nou Rene heeft gelijk we horen steeds een kant nooit echt een debat geweest. Waar is nu die grote uitbraak na de dam demonstratie. Ik vind dat Maurice de Hond het prima uitlegt.

 15. Guttegut

  De mening van een vette ongelooflijk matige “zanger” ,die daarbij kijkt alsof hij voortdurend moet schijten, is volstrekt irrelevant.

 16. Guttegut

  @Haas Als je zegt geen completdenker te zijn en dan in de volgende regel aangeeft dat er een complet vanuit de politiek achter zit, ben je een ongelooflijke domme lul

 17. Karel

  Sommige figuren kunnen denken beter aan een paard overlaten, Rene is daar één van.

 18. Nana Mouskouri

  waarom zou dissel in debat gaan? De briefings zijn heel duidelijk en Maurice en RIVM denken helemaal niet verschillend. Zie briefing van eind maart?

  Maurice was zelfs betrekkelijk laat.

  En… Maurice is erg tegenstrijdig in zijn eigen verhaal.

 19. Sender

  @Ella, 9.47

  Je raakt het doel.
  Nederland heet een democratie te zijn. Maar werd gefaseerd een dictatuur, en Nederland slaapt. De demonstratie van aanstaande zondag verboden. En wederom is coron a de stok om mee te slaan. In meer landen binnen EU zagen we het mis gaan. En dat zijn ook democratieen. Hier gaat dat onder aanvoering van Obersturmbannführer de Jonge.

  Kijk hier maar eens naar.

  https://youtu.be/iTIT8RPrp5A

 20. Ron

  Goed dat er nu eens reuring rondom die hele maatregelen kom. Eens met dat er een debat moet komen met beide kampen.

 21. Sender

  Overings wordt de noodwet die per 1 juli aanstaande moest ingaan ook opgeschoven.
  Met name de Jonge is heel ambiteus. Grote passen snel thuis.
  Is van de gadgets en speeltjes en wilde al heel snel een App introduceren. Er kwam een Appathon en de App kwam er TOEN nog niet mee door.
  Meneer wil een noodwet en meneer krijgt wederom veel kritiek. Terechte kritiek. Nu wil meneer lijsttrekker worden en zelfs premier. En daar moet hij even keuzes maken, want bij populair worden (voor verkiezingen) en de noodwet er door duwen…strookt niet helemaal.
  De wolf in schaapskleren zou zijn eigen familie nog verraden in oorlogstijd en op de markt zou hij je zeker appels voor citroenen verkopen. Dus meneer de ‘lijsttrekkert’ met je lach op commando, het CDA staat er niet zo goed voor en als mensen jou doorzien al helemaal niet meer…..

 22. Lachgas

  RIVM kijkt er op bepaalde manier naar, de Hond op een andere manier. Blijkt toch grotendeels te kloppen wat hij naar voren brengt.
  Samenwerken zou beter zijn.
  Als we maar halsstarrig in onze eigen cocon blijven schiet het niet op. Dan was de aarde nog steeds plat.

 23. Haas

  @Guttegut het is dus geen complot maar werkelijkheid.

 24. Mama Nouskouri

  @lachgas:

  Wie geeft aan dat rivm halstarrig is? Overdracht via aerosolen lijkt geen belangrijke route te zijn. Hier zijn ook onderzoeken voor geraadpleegd. Deze zijn gewoon in te zien.

  Ik heb nog geen redenatie van de heer de hond gezien die hard aantoont dat hij gelijk heeft. Superspread? Klopt, in maart al gemeld door rivm. Buiten minder kans op besmetting? Klopt, heeft rivm al gemeld voordat maurice er mee kwam.

  Maurice loopt achter de polonaise aan en beweert dat hij e.e.a. heeft aangetoond.

 25. Gordon

  René Froger hahahahaha oohh zo sneu..

 26. Bart

  Dit gaat niet om René. Hij heeft hier best een goed idee. Ik denk dat Japie van Dissel dit niet aandurft.

 27. Jantje

  Heel goed van Rene! Maurice do Hond zit de hele dag gefrustreerd te Twitteren en te ageren tegen het RIVM maar de gewone leek kan het niet beoordelen of hij wel of geen gelijk heeft. Ik wil graag de tegenargumenten van het RIVM horen en dan beoordelen

 28. JohanV

  De zoveelste “deskundige” BNér: Rene Froger.

 29. Denk Na

  Weer heel wat pro-RIVM trolletjes onder diverse namen actief hier. Ga eens wat nuttigs doen daar in Bilthoven en laat je eens beter informeren!

 30. Pjotr

  De WHO vindt drie voet (94cm) voldoende. Het RIVM zegt dat de kans op besmetting buiten veel kleiner is dan binnen. Oplossing; alleen buiten de eenmeternorm invoeren en de terrassen rookvrij maken. Iedereen blij.

 31. Gertrude

  Nee he daar hebben we weer die pot uit de vorige eeuw René Froge, ze ziet er uit als een maf wijf. Hou je platte bek en smeer wat van die strontcreme van je lelijke op je pottensmoel, zak hooi die je bent.

 32. Gertrude

  Nee he daar hebben we weer die pot uit de vorige eeuw René Froge, ze ziet er uit als een maf wijf. Hou je platte bek en smeer wat van die strontcreme van je lelijke vrouw op je pottensmoel, zak hooi die je bent.

 33. Guttegut

  @Haas. Met deze reactie bevestig je dat een domme lul bent

 34. Nana Mouskouri

  Niet met de menigte meelopen staat dus gelijk aan trollen?

 35. anonymous

  Zit wel een kern van waarheid in, je moet goed ventileren en
  dat wordt in bv verpleeghuizen niet gedaan, daar zit alles altijd
  potdicht uit angst voor een beetje kou en tocht.
  Verpleeghuizen en zorghotels zijn bron van virussen en bacteriën.

 36. By the way

  Zo’n debat voegt niks toe aan de beeldvorming in de maatschappij. Iedereen hoort wat hij wil horen en daarom blijven er altijd twee ‘kampen’ rond dit onderwerp.

 37. Sender

  En niemand bekeek het filmpje van 10.54???

 38. Nana Mouskouri

  @sender: waarom?

 39. Sender

  Burgers moeten ten alle tijde stem laten horen….( wat je ook van filmpje vindt)

 40. Denk Na

  @Sender: geef het op, dit soort mensen zijn hier enkel om te trollen die kunnen, en willen niets snappen en worden niet wakker. Daar kom je niet verder mee in het leven. Move on.

 41. Teuntje

  Alcoholist Renee moet oprotten

 42. B

  Viroloog Froger laat een natte wind.

 43. Ad nagtegasl

  Goed plan van Froger de hond heeft namelijk gelijk deze regering en het ruim liegen houd en zaken achter. Deze regering zegt wel meer niet. Belastingambtenaren bombardementen giftige verf enz deze regering en het RIVM kunnen worden aangeklaagd voor dood door schuld ivm ouderen en slecht beschermen van personeel jaren niets aan gedaan goed plan Froger

 44. Van Halen

  Frogertje moet zich met zingen bezig houden, zodra hij in een talkshow zit, begin ik spontaan te zweten. dat kan hij echt niet met dat Amsterdamse accent en die onvrijwillige knipoog als zenuwtrekje is hij totaal overbodig. Je moet weten wat je vooral niet kan, dus Rene doe dat echt NOOIT meer!

 45. chris?

  Froger heeft daar toch geen verstand van. Gaat zich steeds belangrijker vinden.

 46. nico

  Froger denkt alleen maar aan geld .
  Hij had een keer een optreden maar toen moest meneer over een paar planken naar binnen en dat was een soort feesttent maar dit was te min voor Froger en hij verdween met de woorden hier ben ik niet groot voor geworden .
  Op dit moment zou hij god op zijn blote knieen danken als hij nu zo`n optreden had.
  Dit allemaal speelde zich af op de ZH eilanden Voorne en Putten.

 47. Huismaker

  Waar blijft de OPEN en EERLIJKE discussie over Corona ? Met evenveel voor- als tegenstanders, evenveel spreektijd en geen irritante interrupties door de presentator/regie. En nu eens eindelijk geen dagelijkse zelfde pratende hoofden. Dus geen Jort Kelder (zogenaamde criticaster) of Ab O. Kom op Mediakartel. Durf het eens . Zodat we zelf een mening kunnen vormen, in plaats van jullie bedachte uitslag.
  WEES NIET BANG VOOR ONS !

 48. Nana Mouskouri

  Welke discussie voeren wij?

  Virus aanwezig (geen discussie)
  Versoepelingen (al best ver versoepeld)

  Wat is nog dicht? Superspread events.

  Nogmaals, welke discussie ligt er?

  RIVM kwalijk nemen van eenzelfde visie als engel en de hond?

  Van de coronabubble naar de opstandigheidsbubble.

 49. Peter B.

  @Nana M.

  Tsja , over ‘superspread events’, wat Engels is: Je begrijpt het eigenlijk wel, vermoed ik. Er zijn genoeg mensen die een beetje googelen en daar dan ineens specialist van worden. Dat zijn die “people sitting in their underwear in their mom’s basement”, die ook gehoord moeten worden. Mensen met een mening. “Opinions are like assholes, everyone has one but they think each others stink”.

  Kijk, dat je over overheidsmaatregelen en verregaande wetgeving in discussie gaat is natuurlijk prima. Dat moet ook. Maar ‘het andere geluid’, van Rene Froger of een andere stem des volks, tegenover een geschoolde specialist zetten ‘om eens te zien wie er gelijk heeft’ is natuurlijk onzinnig. Over mensen die het aan 5G wijten of anti-vaxxers die geen chip van Bill Gates ingespoten willen krijgen hebben we al genoeg gehoord.

  Specialisten met diverse meningen over wat we na een paar maanden weten kan wel amusant zijn. (Al moet je dan nog geen enkelingen met een heel afwijkende mening overdreven veel aandacht geven, want dat geeft dan ook een scheef beeld en meer onzekerheid en onrust.)

 50. Elsa

  Dit kon best nog wel eens heel naar uitpakken voor de laaielichter meneer van Dissel, maar ik weet zeker dat hij dit niet aandurft. Om de reden dat ze deze onrust zelf hebben veroorzaakt met verkeerde cijfers te geven. Hoop dat de mensen uit ONS LAND wakker gaan worden. Het begint toch wel heel erg creepy te worden momenteel. Zie hier gelukkig veel reacties dat mensen dingen gaan zien die niet kloppen aan deze zogenaamde pandemie. Griepgolf in 2018 was erger en toen gebeurde er niets? En waar zijn de griepdoden van dit jaar? Allemaal overleden aan corona. Wat een lasielichters die regering en het RIVM.

 51. Dokter Tinus

  Froger maak je niet druk met al je geld neem een sabbatical van een jaar dan is corona weg en ben je weer opgeladen om met de toppers op te gaan treden

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.