René Froger wil tv-debat Maurice de Hond en RIVM

René Froger zou het fijn vinden om op televisie een groot debat te zien tussen Maurice de Hond aan de ene kant en het RIVM, bijvoorbeeld bij monde van Jaap van Dissel, aan de andere kant. Dat heeft hij laten blijken op Radio Veronica. Er is steeds meer twijfel over de kennis van het RIVM over het coronavirus, terwijl het hele coronabeleid wel wordt gebaseerd op de bevindingen van dit orgaan. René Froger hoort bij de sceptici: hij gelooft erg in de onderzoeken van Maurice de Hond.

Volgens Maurice wordt het coronavirus vooral verspreid via zogenoemde aerosolen en is ventilatie van levensbelang. “Klopt, ik heb toevallig dat filmpje ook gezien. Ik moet heel eerlijk zeggen: ik hoor geen gekke dingen wat hij roept, toch?“, zegt René.

Zijn interviewer Wilfred Genee: “Het aparte is alleen dat zijn boodschap door de gerenommeerde mensen op dit moment niet wordt gehoord en dat ze hem steeds wegzetten als een druktemaker en iemand die er geen verstand van heeft.”

René pleit voor een confrontatie tussen beide partijen. “Als de instanties dan zo zeker van hun zaak zijn, waarom gaan ze dan niet één keer de confrontatie aan? Dan heb je wel een keer de discussie gehad en dan kun je ook een keer kijken wie er nou gelijk heeft. Hij wordt niet gehoord en ik ben toch een beetje bang dat Nederland daar wel klaar voor is om nog meer informatie te krijgen, toch?

Wilfred: “Het aparte is dat hij in het verleden dus werd weggezet als iemand die er geen verstand van had, maar alle dingen die hij toen had geroepen kwamen later wel uit. Het is dus niet zo dat zijn track record zo is dat je denkt: daar moeten we niet naar luisteren.”

René: “Ja, Maurice weet natuurlijk wel waar hij het over heeft. Met dataverwerking en dergelijke. Die man weet waar hij over praat. Maar nogmaals: ik ben geen viroloog, dus ik heb ook geen idee.”

Met René gaat het goed tijdens de coronacrisis. “Ik moet je heel eerlijk zeggen dat er al wat aanvragen binnenkomen van heel kleine clubjes om op te treden en ik hou me zelf gewoon heel erg fit. Ik ben veel aan het trainen en aan het fietsen.

Foto: NPO, SBS, NOS

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen