Frits Wester steunt coronasceptici: ‘RIVM trekt muur op’

Beau van Erven Dorens liet twee coronasceptici donderdagavond volledig leeglopen aan tafel: Willem Engel en Jeroen Pols van Viruswaanzin.nl, die zondag gaan demonstreren tegen de opgelegde coronamaatregelen. Willem Engel werd neergezet als biochemicus, Doe Maar-muzikant Jeroen Pols als juridisch adviseur. Zij stellen dat vooral aerosolen het virus overbrengen, een beetje de lijn Maurice de Hond dus. Op Twitter regende het kritiek, aan tafel was er bijval van Frits Wester.

Frits Wester hoort steeds vaker geluiden die recht in gaan tegen het beleid van het RIVM en vindt dat daar beter naar geluisterd moet worden. Ook zijn vertrouwen in het RIVM is aangetast. “Die verhalen over zink lees ik ook allemaal“, zei hij bijvoorbeeld.

Er zijn veel meer deskundigen en semi-deskundigen die zich afzetten tegen de beleidsmakers. “Ik krijg ook heel veel artikelen en rapporten toegestuurd van mensen die ook denken dat ze er verstand van hebben en ik denk ook hebben. Dat gaat over de invloed van koolmonoxide, slechte ventilatie, winterse omstandigheden.”

Voor Frits is het lastig om al die informatie te plaatsen. “Ik weet het ook allemaal niet: ik ben ook geen microbioloog en geen viroloog. Ik krijg het allemaal, maar wat ik wel vind is dat mensen met dit soort verhalen allemaal stuiten op een muur bij het RIVM. Ze komen er niet doorheen en er is geen aandacht voor.”

Ik vraag me wel af: zou er niet meer aandacht voor moeten zijn?

Volgens Maurice de Hond, die de huidige maatregelen tegen het coronavirus desastreus en onnodig noemt, wordt hij achter de schermen regelmatig benaderd door politici, zelfs een burgemeester, die hem stimuleren om door te gaan. Zelf durven ze zich niet uit te spreken, meent hij. “Er is een omerta.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen