Albert Verlinde: ‘Klaag-BN’ers werken averechts’

Carice van Houten, Abdelkader Benali, Halina Reijn, Hadewych Minis en Sanne Wallis de Vries hadden gisteren een vrije dag bij de fatsoenspolitie en dus namen ze voor de PvdA een spotje op waarin ze ‘red de cultuur’ roepen. Ze willen nóg meer geld van de overheid voor hun sector. Een onhandige zet, vindt Albert Verlinde het. Hij vindt dat dit stelletje heel erg Rupsje Nooitgenoeg aan het spelen is. “Het is een enorm wensenpakket. De honderden miljoenen vliegen je om de oren.”

Je moet ook je grenzen kennen, aldus Albert in Shownieuws. “Ik gun de cultuur alles – dat weet je, ik hou van cultuur – maar het is best een ingewikkeld verhaal inmiddels. Minister Van Engelshoven is niet altijd mijn vriendin, maar wat ze toch gedaan heeft de afgelopen tijd is ten eerste al die regelingen die er zijn, dat je doorbetaald kreeg hoewel er geen werk was.

Dat is al een pakket van ongeveer 300 miljoen euro, aldus Albert. “Daarbovenop is dat steunpakket gekomen van 300 miljoen, dus er gaat al 600 miljoen naar de kunst en cultuur toe. Natuurlijk begrijp ik dat iedereen denkt die zich zorgen maakt over theaters, over gezelschappen, maar het houdt ergens op wat je kunt vragen.”

Er zijn volgens hem sectoren die het geld beter kunnen gebruiken. “De minister heeft vandaag gezegd dat ze hoopt dat er meer kan komen, maar op dit moment is het er niet.”

Dit bedelgedrag van BN’ers leidt volgens Albert tot wrevel. “Ik heb begrepen van kringen rond het kabinet dat het de minister niet helpt – en de kunstwereld vermoordt me als ik dit zeg – dat elke keer dat ze iets doet, het niet genoeg is. Dan zit je in het kabinet aan tafel, dan heb je Wopke Hoekstra tegenover je en die zegt: ‘Ja, hoezo zou ik het geven, want die mensen zijn toch nooit tevreden?’”

Het helpt haar niet bij de discussies in het kabinet. Het werkt averechts. De minister denkt: ‘Als wij dat geven, dan staan ze er morgen weer, want het is toch nooit genoeg.’”

De oproep:

Foto: Twitter, SBS

82 Commentaren
Nieuwste
Oudste Meest gewaardeerde
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gast
Wilfred Genee
juli 1, 2020 18:27

Partij van de asocialen . Steun vragen terwijl ze stuk voor stuk miljonair zijn . Stelletje hebzuchtige drugsgebruikers

Gast
tis de wereld
juli 1, 2020 16:43

Zo´n Sanne Wallis is van zichzelf een domme kansloze narcistische kneus. De rest van wat er van haar geworden is komt puur door de vele kruiwagens die ze heeft. (gehad).

Gast
Volgens Arie Racist
juli 1, 2020 13:28

Mijn ouders zeiden altijd met klagers geen meelij kan ze daar helemaal gelijk in geven voorbeelden zat De Frogers ,Sanne Wallis de Vries met haar oubollige humor .NSBer Arie Boomsma enz enz

Gast
Dominee Bonk
juli 1, 2020 08:18

Sanne Wallis de Vries en Halina Wijn zouden een waarschuwings-film moeten maken, wat alcohol met uiterlijk en hersenen doet. Pure ervarings-deskundigen zijn deze hysterica’s. Zo grappig dan hun raaskallende ongepaste ongevraagde ‘meningen’. Ja natuurlijk is het tragisch dat deze wezens zichzelf nog serieus durven te nemen, een afkickkliniek zal wellicht te laat zijn. Amen, kusjes met de tong van uw domineetje, uw goddelijke Bonkje.

Gast
Harry
juli 1, 2020 07:54

Laten we beginnen met een ban op

alle musicals, zodat de minister de
cultuursector weer serieus gaat nemen.

Gast
Annelies Slabbervos
juli 1, 2020 07:44

De eerste weken van de crisis deed het heerschap Verlinde hetzelfde hoor klagen klagen klagen en zit nu mooi weer te spelen aan de desk.

Gast
Donald
juli 1, 2020 00:41

Volgens mij worden we in de val gelokt om te reageren op Wallis de Vries. Zie de foto. Maar dit mens treedt in augustus alweer met een interim programma in een theater op, dus gesloopt lijkt ze niet.

Gast
Mikaela Gatta
juni 30, 2020 23:51

lARIEkoek, jij hebt ze niet op een rijtje. Ga adverteerders opstoken, joh!

Gast
Lariekoek
juni 30, 2020 23:39

Als het kabinet 2 miljard steun geeft aan een bedrijf die de aandeelhouders 8 miljard dividend hebben uitgekeerd, kan er inderdaad meer geld naar cultuur.

Gast
JM
juni 30, 2020 22:50

Kunnen ze niet beter en crowdfund actie opzetten om Sanne eens naar de plastisch chirurg te laten gaan?

Gast
anoniem
juni 30, 2020 21:14

Eerlijk gezegd nog nooit een programma van meneer Verlinde bekeken..
Is het wat?

Gast
.WEST*
juni 30, 2020 19:38

@ ikke u heeft een vooruitziende blik , en het gaat inderdaad voor veel mensen erger worden .en er zal flink bezuinigd moeten worden bij veel gezinnen Het is wel een voordeel , gaan ze niet uit, dan kijken ze tv , zeggen uit nood alle tv diensten op en zo krijgen de tv zenders wel meer kijkers
ELK NADEEL HEEFT OOK ZIJN VOORDEEL ! Wie zei dat ook alweer?

Gast
Ikke
juni 30, 2020 19:02

Is er al aan gedacht dat er meer werkelozen bij komen, links of rechtsom er geld terug moet naar de staatskas. Conclusie, velen zullen straks geen geld meer hebben om aan uitjes uit te geven. Dus iedereen die nu geen inkomsten heeft vanwege evenementen die stil liggen, ga zo vast een cursus volgen en solliciteren voor een andere baan, anders straks naar de bijstand. Dat wordt nog meer huilen.

Gast
De echte Marijke
juni 30, 2020 18:42

Niet met Albert eens. De cultuursector is van groter belang voor het welzijn en het leven in dorp en stad dan de KLM. De luchtvaart zorg helemaal niet voor zo heel veel banen buiten de luchtvaartsector; het zootje houdt zichzelf in stand. Dit had echt wat minder gemogen. Je mag niet klagen want dan word je overgeslagen ofzo? Rare redenatie.

Gast
Geronimo
juni 30, 2020 17:59

Grappig dat wij weer de ‘cultuur’ moeten redden, die niet als ‘cultuur’ bekend staat, wanneer het niet ingezet kan worden om onze eigen cultuur te vernietigen. Laat ze maar een echte baan zoeken in plaats van te bedelen bij de Cultuurkamer.

Gast
Lies
juni 30, 2020 17:28

Zo te zien kan Carice prima bij MTV aan de gang?
De inspreekdames van de AH en Kruidvat commercials die daar mee bakken met geld verdienden….. Begin daar maar eens met bedelen.

Gast
Ad
juni 30, 2020 17:21

@aldus
We hebben als politieke organisatie aan van de genoemden ook eens gevraagd zich in te zetten voor een actie. Het werd geweigerd. Niet vanwege de actie, maar vanwege de politieke partij. En om je voor te zijn, het was een van de grote traditionele partijen.

Gast
Wendy
juni 30, 2020 17:03

Sanne Wallis de Fles heeft een ernstig alcoholprobleem: dat is al langer bekend maar ze gaat nu wel heel snel achteruit.

Gast
T
juni 30, 2020 16:48

Cultuur en goede kunst zou ook moeten bestaan zonder subsidies. Dat deed het al duizenden jaren, dus waarom moet er nu opeens geld in worden gepompt?

Gast
aloe
juni 30, 2020 16:44

Nee, de Brey niet. Het is zo al erg en ruim dom genoeg, dit filmpje. Wel zulke over het paard getilde mensen. Sjongejonge.

Gast
Suckerpunch
juni 30, 2020 16:40

Zit Claudia de Breij ook in die filmpje van die oproep? Ik weiger het te kijken namelijk!

Gast
Doe
juni 30, 2020 16:39

Zeker al het geld er door heen gejaagd. Carice heeft miljoenen verdiend.

Gast
Bertus
juni 30, 2020 16:02

@Johannes de 1e, die realiteitszin is er bij deze figuren nooit geweest. Ze hebben geen idee wat er zich in de maatschappij afspeelt onder ´het volk´. Het zijn zeeer elitaire over het paard getilde, verwende mensen. Ze weten niet beter. Vooral Wallis de Vries is een verloren ziel.

Gast
Henk
juni 30, 2020 16:02

Meer geld naar de zorg, minder naar cultuur.

Gast
Youssef
juni 30, 2020 16:00

Huismaker, je moeder pijpt me momenteel.

Gast
Johannes de 1e
juni 30, 2020 16:00

Helemaal van het padje af deze mensen. Kom eens uit jullie waanwereld. Er staat een crisis voor de deur die de jaren dertig doet verbleken tot niets. Totaal gemis aan realisteits zin.

Gast
Huismaker
juni 30, 2020 15:59

Die relnicht (“Ik vind die Fortuyn een hele enge man”) is gewoon een groot fan van zijn billenmaatje Rutte en omgeving. Net doen, alsof hij iets als kritisch is, maar intussen… Deze man is niet te vertrouwen !

Gast
Snuifje
juni 30, 2020 15:51

Zo is t Kwalbert! Goeie foto van Wallis!

Gast
Youssef
juni 30, 2020 15:43

Moeder H6, Rachel, heeft wel lekkere dikke memmen.

Gast
Annelies Slabbervos
juni 30, 2020 15:42

De familie Hazes kan geen kwaad doen bij SBS6 maar de banden zijn ook te innig zo blijkt weer uit het relaas van Albert. Het gaat bij deze familie wel erg vaak over geld, ruziën en intriges. Te vaak.

Gast
Youssef
juni 30, 2020 15:39

Darmtoerist rechts, lekker wijf links op de pic hahahahahahaha

Gast
Biery Twalet
juni 30, 2020 15:33

Interessant nieuws uit de wereld van televisie kunst en cultuur vind ik hier vrijwel niet meer. Wel een hoop strontwater dat tegen de plinten klotst.

Gast
snoezigkleinhertje
juni 30, 2020 15:32

Die deugzeug van een Halina is nog te lui om haar hand op te houden en de rest van die lijpwijven hebben allemaal een vluchteling in huis.
Die vluchtelingen zijnl hoog opgeleid (volgens hun dan) dus die hebben allemaal een baan dus het is juist als ze GEEN subsidie krijgen.

Gast
NSBdenktmetumee
juni 30, 2020 15:09

Die BN’ers hypocriete NSB’ers//gedachtepolitie//deugers mogen van mij allemaal failliet gaan. Stop de subsidie, stop hulp aan deze uitvreters//landverraders.
Arie Boomsma met zijn NSB sportscholen mag van mij als eerste failliet gaan,

Gast
Rick
juni 30, 2020 15:04

Rick De corona was nog maar net uitgebroken en Albert was de grootste zeur heel bang voor zijn hachie misschien kreeg hij zwijggeld opeens ging hij de andere kant op (Genee ) gedrag kreeg zelfs zomaar een baan wel als roddelnicht maar toch hij komt elke al met rode kone op met zijn verleden gelooft niemand hem toch hij past gewoon het beste in het groepje van Patty terug naar SBS 6

Gast
Lilly Labiamus
juni 30, 2020 14:56

Wist u dat Barie Oomsma in de jaren 40 buurman was van Anne Frank?

Gast
Mu
juni 30, 2020 14:55

Jee, dat ik het ooit nog met Albert eens zou zijn…Maar dat ben ik heel erg hier. Wat een stelletje “#$%$%%

Gast
knettergek
juni 30, 2020 14:52

Knettergek dit.

Gast
DVJ
juni 30, 2020 14:51

Ze willen dat ´de cultuur´ geredt wordt, wel wat musea, oba´s etc. betreft, prima, wat theatermakers betreft, ga eens voor je geld werken, net als iedereen, als het even tegenzit. Niet gaan bedelen om nog meer geld. Enig idee hoe de rest van Nederland ervoor staat momenteel ? Nee he. En Wallis de Vries, jij slaat alles.

Gast
Bep
juni 30, 2020 14:40

Sanne W de V.
Wanneer is precies die auto over haar gezicht gereden?

Gast
meria
juni 30, 2020 14:37

En ze hebben zo´n plaat voor hun kop, vooral Wallis de Vries en Scholten van Aschat, heel bemiddelde mensen, dat ze niet doorhebben dat dit absurd overkomt. Alsof de hele maatschappij niet krom ligt en tenonder gaat momenteel. Wat een randdebielen zeg.

Gast
Donald Dumb
juni 30, 2020 14:33

Opvallend is juist dat er met name veel geklaag komt uit de hoek van het Nederlandstalige volkse genre. Ja, dat genre was al op sterven na dood maar dat is eigen schuld. Matige kwaliteit, geen vernieuwing.
Kwaliteit zal wel overleven al duurt het even…

Gast
Zomaar
juni 30, 2020 14:30

De uitkering instanties hebben een artiesteningang, daar kunnen ze terecht.
En dat weten ze, zodra ze tussen 2 programma’s in zitten kloppen ze daar aan.

Gast
horloge
juni 30, 2020 14:26

Dit geloof je toch niet. Een aantal van deze mensen is ongeveer miljonair, waar haal je het lef vandaan om nog meer geld te gaan vragen, als je het niet eens nodig hebt. Zogenaamd ´voor de cultuur´. Die cultuur van hen kan niet bestaan zonder zware subsidies. Het zou juist geweldig zijn als al die theatermakers die hun broek absoluut niet kunnen ophouden zonder subsidie, eens opdonderden. Ga eens echt werk doen, wat beschamend dit. Dat musea omvallen is een andere zaak, die moeten WEL geholpen worden. Pff.

Gast
bo
juni 30, 2020 14:24

En telkens die volstrekt verkeerde vergelijking met KLM. Alsof KLM het geld zomaar krijgt. Het is een garantie op een lening. Totaal iets anders dan de bodemloze put die cultuur heet. Dat geld zien we zeker nooit meer terug.

Gast
Gerard ´t Hooft
juni 30, 2020 14:18

Deze mensen, Wallis de Vries, die Gijs, zijn zo ver afgedreven van het gewone leven, dat ze niet doorhebben dat de hele maatschappij een factor van 10 tot 100 maal zoveel lijdt onder deze crisis als zij, mensen die ongelooflijk veel geld hebben ´verdient´ in tientallen jaren, met hun zg ´kunst´. Wallis de Vries je bent een complete gek, en die Gijs heeft inderdaad een BV. Jullie kunnen beter eens gaan werken, als je even niet kunt optreden. Wat een beschamende toestand dit zeg.

Gast
aldus
juni 30, 2020 14:12

Beste Ad, zelfs de VVD voeg om meer ondersteuning voor de cultuur en de PVV neemt het op voor de zzp-ers in de cultuur. Dan weet je dat de nood hoog is. Lekker makkelijk om de mensen in de cultuur op de korrel te nemen. Hierboven is een grote litanie van institutionele discriminatie. Vervang mensen in de culturele sector door vluchtelingen of Surinamers en je snapt dan ook meteen wat dat is: institutionele discriminatie. Oftewel; zit in je genen. In je vastgeroeste hersens. In je vooroordelen.

Gast
Klaas Vaker
juni 30, 2020 14:04

De foto op links had zo een mugshot kunnen zijn van een meth junkie.

Gast
Derej
juni 30, 2020 14:03

Ik begrijp niet hoe je als veelverdiener in de cultuursector, zoals veel van deze getoonde mensen, het lef kunt hebben om zo´n onterecht bedelfilmpje te maken. De hele maatschappij ligt op zijn gat, en velen zitten financieel al compleet in de misere. Deze luie veelverdieners hebben zoveel gemakkelijk geld verdient tientallenjaren, dat ze er veel beter voorstaan dan vrijwel de gehel maatschappij. Waar haal je het vandaan dat je dan zo´n bedelfilmpje gaat maken, met je BV achter de hand. En Wallis de Vries, schaam je voor je hele optreden al jaren.

Gast
Ad
juni 30, 2020 14:01

De cultuur die zich selectief bindt aan een politieke partij, heeft voor mij afgedaan. Cultuur is juist voor iedereen, ongeacht politieke opvatting.

Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen