Albert Verlinde: ‘Klaag-BN’ers werken averechts’

Geplaatst op di 30 jun 2020 om 12:30

Carice van Houten, Abdelkader Benali, Halina Reijn, Hadewych Minis en Sanne Wallis de Vries hadden gisteren een vrije dag bij de fatsoenspolitie en dus namen ze voor de PvdA een spotje op waarin ze ‘red de cultuur’ roepen. Ze willen nóg meer geld van de overheid voor hun sector. Een onhandige zet, vindt Albert Verlinde het. Hij vindt dat dit stelletje heel erg Rupsje Nooitgenoeg aan het spelen is. “Het is een enorm wensenpakket. De honderden miljoenen vliegen je om de oren.”

Je moet ook je grenzen kennen, aldus Albert in Shownieuws. “Ik gun de cultuur alles – dat weet je, ik hou van cultuur – maar het is best een ingewikkeld verhaal inmiddels. Minister Van Engelshoven is niet altijd mijn vriendin, maar wat ze toch gedaan heeft de afgelopen tijd is ten eerste al die regelingen die er zijn, dat je doorbetaald kreeg hoewel er geen werk was.

Dat is al een pakket van ongeveer 300 miljoen euro, aldus Albert. “Daarbovenop is dat steunpakket gekomen van 300 miljoen, dus er gaat al 600 miljoen naar de kunst en cultuur toe. Natuurlijk begrijp ik dat iedereen denkt die zich zorgen maakt over theaters, over gezelschappen, maar het houdt ergens op wat je kunt vragen.”

Er zijn volgens hem sectoren die het geld beter kunnen gebruiken. “De minister heeft vandaag gezegd dat ze hoopt dat er meer kan komen, maar op dit moment is het er niet.”

Dit bedelgedrag van BN’ers leidt volgens Albert tot wrevel. “Ik heb begrepen van kringen rond het kabinet dat het de minister niet helpt – en de kunstwereld vermoordt me als ik dit zeg – dat elke keer dat ze iets doet, het niet genoeg is. Dan zit je in het kabinet aan tafel, dan heb je Wopke Hoekstra tegenover je en die zegt: ‘Ja, hoezo zou ik het geven, want die mensen zijn toch nooit tevreden?’”

Het helpt haar niet bij de discussies in het kabinet. Het werkt averechts. De minister denkt: ‘Als wij dat geven, dan staan ze er morgen weer, want het is toch nooit genoeg.’”

De oproep:

Foto: Twitter, SBS
82 Reacties op “Albert Verlinde: ‘Klaag-BN’ers werken averechts’”


 1. Leo

  Helemaal eens met Kwalbert!

 2. Geertje

  Laat ze maar eens echt gaan werken voor hun geld.

 3. A.M.

  En weer heeft Albert gelijk!

 4. Bep

  Die Albert…… zomaar met hem eens!!!

 5. Stage Entertainment al failliet?

  Dat Albert nog tijd heeft voor dit geneuzel.
  Terwijl Stage Entertainment op omvallen staat.

 6. Teuntje

  Moet Kwalbert tegen die Roggel Hazes zeggen die heeft nooit genoeg ……. waarom zit hij bij SBS 6 rupsje nooit genoeg ook zo een geldwolf valse vrucht

 7. Jantje

  Ik hoorde gisteren een violiste die nu tijdelijk bij de GGD werkte en een opleiding tot dokters assistente deed omdat het orkest waar in ze speelde niet op kon treden. Dat zouden al die mensen in de cultuur sector moeten doen.

  Ga tijdelijk wat anders doen ipv klagen. Voorlopig kan je toch niet op treden dus zal je wat anders moeten doen. Geldt voor heel veel Nederlanders. Na corona kan je de boel weer op pakken. Tot die tijd Asperges steken, bloembollen pellen of zonne panelen leggen of met Johnny de Mol naar Lesbos vluchtelingen helpen waar ze normaal de mond van vol hebben

 8. arie

  En dan die hele erge, mislukte “artieste”, Sanne Wallis de Vries.
  Zij is het toppunt van nihilisme !

 9. Ron

  Verlinde heeft echt geen idee. Die zit alleen maar in zijn musical-tunnelvisie maar weet van toeten nog blazen hoe het in de rest van de culturele sector het er aan toe gaat.

 10. Minder of Mirjam

  Ik vind het al zeer prijzenswaardig dat de overheid zo veel geld investeert in onze samenleving. Tientallen miljarden! En het is inderdaad nooit genoeg voor de grijpgrage mensen. Geef je ze een vinger dan pakken ze gelijk je hele hand.

 11. Natte Nel

  Creatieve steuntrekkers.

 12. Curryworst

  Mensen uit de cabaretteketwereld die in hun voorstellingen maar al te graag VVD politici en de bijbelboys van het CDA in de zei k zetten die willen nu wel geld, veel geld van diezelfde partijen.

 13. Willie

  Geen geld meer naar cultuur eigen broek ophouden en ander werk zoeken. Die Halina Reijn is helemaal het toppunt van luiigheid en hand ophouden.

 14. Ruud

  Die schele cabaretier van RTL gilt het hardst.

 15. Herman Hoogsteder

  Allemaal linkse handophouders.

 16. Jaap

  En dat allemaal onder regie van de heer Lodewijk Asscher! Helaas, maar Albert heeft dit keer gelijk.

 17. Hermann Boring

  Die Gijs in het filmpje zegt het. “Gebruik je creativiteit” Dat moeten vele andere Nederlanders die geen steun krijgen ook. Met dat geschooi van ze.

 18. aldus

  De KLM krijgt via de NOW maatregel al meer dan de hele kunstsector bij elkaar en daar bovenop nog eens meer dan 4 miljard steun. De cultuursector in Nederland is veel groter dan de KLM. Dan snap je dat die 600 miljoen voor cultuur, afgezet tegen die miljarden voor de KLM, een beetje uit verhouding is Albert. Daarbij is de 2e kamer in meerderheid het er mee eens dat er meer geld moet komen voor de cultuursector, dus het schijnt geen idiote gedachtegang te zijn. En Albert zit wekelijks te zeuren in een een of ander programma, dus de pot verwijt de ketel. Ten slotte leven een hoop mensen in de cultuursector van een minimum inkomen, dus zo’n vetpot is het niet.

 19. Robert

  Ze vullen hun zakken op de televisie of in reclames, maar er moeten nog meer miljoenen naar cultuur, ja dat is het wel makkelijke om te deugen voor iedereen.
  De lokale toneelvereniging das mooi beetje subsidie, deze figuren kom op, ga maar aan het Kruidvat vragen Hadewieches.

 20. Arie Boomsma

  Wie zijn die twee lelijke vrouwen op de foto’s. Ook die laat ik afvoeren.

 21. Abij

  Ga een opleiding volgen in de gezondheidszorg daar hebben ze hard zat mensen nodig! In plaats van je hand ophouden. Weet je ook wat werken is! Maar dit soort mensen kan niet meer zonder hun luxe leventje!

 22. Frank M

  Schrik me kapot van die foto!

 23. Annoniemus

  Moet je die Sanne Wallis de Vries zien met haar drankogen , die ook altijd de Gutmensch uithangt waar een camera staat !

 24. J.P.

  Deze uitvreters en narcisten hebben nog nooit één dag van hun leven gewerkt, maar zijn alleen maar met zichzelf bezig. Daar ligt ook de basis waarom dit volk voor deze sector kiest: aandacht aandacht ikke ikke aandacht.

 25. Johannes

  Links lullen, rechts vullen. Wat een onflatteuze foto trouwens van Sanne Wallis de Vries! Wat zegt u? Ziet ze er werkelijk zo uit?

 26. Johan

  Jaja. Gijs Scholten van Aschat, met zijn BV. Die man heeft miljoenen verdient. en nu weer geld schooieren. Ga eens echt werken man, om 5 uur in de ochtend opstaan en arbeid doen. Verwende elitaire droplul.

 27. Rotterdammer

  Tot mijn grote verbazing ben ik het zowaar eens helemaal met Albert eens… en die Halina Reijn heeft totaal geen recht van spreken , non valeur eerste klas!

 28. Joost

  Hebben we Sanne Wallis de Vries de antisemiet weer. Het is een beetje voorbij, Sanne. Echt niet te filmen dit. Weg ermee.

 29. Actries van Houten

  Ai, die foto van Sanne Wallis de Vries. Ze ziet eruit als het wassen beeld van Femke Halsema, maar dan half gesmolten.

 30. Heidi

  Beste Actries van Houten,

  Sanne Wallis de Vries ziet er uit als een mongool…..
  Wat is dat mens mismaakt….

 31. Derej

  Ze schijnen in hun egocentrisme en narcisme niet door te hebben dat de hele maatschappij krom ligt om zijn hachje nog te redden. De mensen individueel apart allemaal. Iedereen dreigt in een financiele ramp te belanden of zit daar al in. Een aantal van deze cultuurzeikers heeft ruim een miljoen. De rest heeft de afgelopen jaren heel makkelijk veel te veel geld verdient en roem op de koop toe. Hoe durf je dit filmpje te maken !! Waar haal je het godvergeten imbeciele lef vandaan !!!

 32. Abceetje

  Juich bn’ers ook. Laat ze doen wat ze denken waar ze goed in zijn en verder hun mond houden.

 33. Ad

  De cultuur die zich selectief bindt aan een politieke partij, heeft voor mij afgedaan. Cultuur is juist voor iedereen, ongeacht politieke opvatting.

 34. Derej

  Ik begrijp niet hoe je als veelverdiener in de cultuursector, zoals veel van deze getoonde mensen, het lef kunt hebben om zo´n onterecht bedelfilmpje te maken. De hele maatschappij ligt op zijn gat, en velen zitten financieel al compleet in de misere. Deze luie veelverdieners hebben zoveel gemakkelijk geld verdient tientallenjaren, dat ze er veel beter voorstaan dan vrijwel de gehel maatschappij. Waar haal je het vandaan dat je dan zo´n bedelfilmpje gaat maken, met je BV achter de hand. En Wallis de Vries, schaam je voor je hele optreden al jaren.

 35. Klaas Vaker

  De foto op links had zo een mugshot kunnen zijn van een meth junkie.

 36. aldus

  Beste Ad, zelfs de VVD voeg om meer ondersteuning voor de cultuur en de PVV neemt het op voor de zzp-ers in de cultuur. Dan weet je dat de nood hoog is. Lekker makkelijk om de mensen in de cultuur op de korrel te nemen. Hierboven is een grote litanie van institutionele discriminatie. Vervang mensen in de culturele sector door vluchtelingen of Surinamers en je snapt dan ook meteen wat dat is: institutionele discriminatie. Oftewel; zit in je genen. In je vastgeroeste hersens. In je vooroordelen.

 37. Gerard ´t Hooft

  Deze mensen, Wallis de Vries, die Gijs, zijn zo ver afgedreven van het gewone leven, dat ze niet doorhebben dat de hele maatschappij een factor van 10 tot 100 maal zoveel lijdt onder deze crisis als zij, mensen die ongelooflijk veel geld hebben ´verdient´ in tientallen jaren, met hun zg ´kunst´. Wallis de Vries je bent een complete gek, en die Gijs heeft inderdaad een BV. Jullie kunnen beter eens gaan werken, als je even niet kunt optreden. Wat een beschamende toestand dit zeg.

 38. bo

  En telkens die volstrekt verkeerde vergelijking met KLM. Alsof KLM het geld zomaar krijgt. Het is een garantie op een lening. Totaal iets anders dan de bodemloze put die cultuur heet. Dat geld zien we zeker nooit meer terug.

 39. horloge

  Dit geloof je toch niet. Een aantal van deze mensen is ongeveer miljonair, waar haal je het lef vandaan om nog meer geld te gaan vragen, als je het niet eens nodig hebt. Zogenaamd ´voor de cultuur´. Die cultuur van hen kan niet bestaan zonder zware subsidies. Het zou juist geweldig zijn als al die theatermakers die hun broek absoluut niet kunnen ophouden zonder subsidie, eens opdonderden. Ga eens echt werk doen, wat beschamend dit. Dat musea omvallen is een andere zaak, die moeten WEL geholpen worden. Pff.

 40. Zomaar

  De uitkering instanties hebben een artiesteningang, daar kunnen ze terecht.
  En dat weten ze, zodra ze tussen 2 programma’s in zitten kloppen ze daar aan.

 41. Donald Dumb

  Opvallend is juist dat er met name veel geklaag komt uit de hoek van het Nederlandstalige volkse genre. Ja, dat genre was al op sterven na dood maar dat is eigen schuld. Matige kwaliteit, geen vernieuwing.
  Kwaliteit zal wel overleven al duurt het even…

 42. meria

  En ze hebben zo´n plaat voor hun kop, vooral Wallis de Vries en Scholten van Aschat, heel bemiddelde mensen, dat ze niet doorhebben dat dit absurd overkomt. Alsof de hele maatschappij niet krom ligt en tenonder gaat momenteel. Wat een randdebielen zeg.

 43. Bep

  Sanne W de V.
  Wanneer is precies die auto over haar gezicht gereden?

 44. DVJ

  Ze willen dat ´de cultuur´ geredt wordt, wel wat musea, oba´s etc. betreft, prima, wat theatermakers betreft, ga eens voor je geld werken, net als iedereen, als het even tegenzit. Niet gaan bedelen om nog meer geld. Enig idee hoe de rest van Nederland ervoor staat momenteel ? Nee he. En Wallis de Vries, jij slaat alles.

 45. knettergek

  Knettergek dit.

 46. Mu

  Jee, dat ik het ooit nog met Albert eens zou zijn…Maar dat ben ik heel erg hier. Wat een stelletje “#$%$%%

 47. Lilly Labiamus

  Wist u dat Barie Oomsma in de jaren 40 buurman was van Anne Frank?

 48. Rick

  Rick De corona was nog maar net uitgebroken en Albert was de grootste zeur heel bang voor zijn hachie misschien kreeg hij zwijggeld opeens ging hij de andere kant op (Genee ) gedrag kreeg zelfs zomaar een baan wel als roddelnicht maar toch hij komt elke al met rode kone op met zijn verleden gelooft niemand hem toch hij past gewoon het beste in het groepje van Patty terug naar SBS 6

 49. NSBdenktmetumee

  Die BN’ers hypocriete NSB’ers//gedachtepolitie//deugers mogen van mij allemaal failliet gaan. Stop de subsidie, stop hulp aan deze uitvreters//landverraders.
  Arie Boomsma met zijn NSB sportscholen mag van mij als eerste failliet gaan,

 50. snoezigkleinhertje

  Die deugzeug van een Halina is nog te lui om haar hand op te houden en de rest van die lijpwijven hebben allemaal een vluchteling in huis.
  Die vluchtelingen zijnl hoog opgeleid (volgens hun dan) dus die hebben allemaal een baan dus het is juist als ze GEEN subsidie krijgen.

 51. Biery Twalet

  Interessant nieuws uit de wereld van televisie kunst en cultuur vind ik hier vrijwel niet meer. Wel een hoop strontwater dat tegen de plinten klotst.

 52. Youssef

  Darmtoerist rechts, lekker wijf links op de pic hahahahahahaha

 53. Annelies Slabbervos

  De familie Hazes kan geen kwaad doen bij SBS6 maar de banden zijn ook te innig zo blijkt weer uit het relaas van Albert. Het gaat bij deze familie wel erg vaak over geld, ruziën en intriges. Te vaak.

 54. Youssef

  Moeder H6, Rachel, heeft wel lekkere dikke memmen.

 55. Snuifje

  Zo is t Kwalbert! Goeie foto van Wallis!

 56. Huismaker

  Die relnicht (“Ik vind die Fortuyn een hele enge man”) is gewoon een groot fan van zijn billenmaatje Rutte en omgeving. Net doen, alsof hij iets als kritisch is, maar intussen… Deze man is niet te vertrouwen !

 57. Johannes de 1e

  Helemaal van het padje af deze mensen. Kom eens uit jullie waanwereld. Er staat een crisis voor de deur die de jaren dertig doet verbleken tot niets. Totaal gemis aan realisteits zin.

 58. Youssef

  Huismaker, je moeder pijpt me momenteel.

 59. Henk

  Meer geld naar de zorg, minder naar cultuur.

 60. Bertus

  @Johannes de 1e, die realiteitszin is er bij deze figuren nooit geweest. Ze hebben geen idee wat er zich in de maatschappij afspeelt onder ´het volk´. Het zijn zeeer elitaire over het paard getilde, verwende mensen. Ze weten niet beter. Vooral Wallis de Vries is een verloren ziel.

 61. Doe

  Zeker al het geld er door heen gejaagd. Carice heeft miljoenen verdiend.

 62. Suckerpunch

  Zit Claudia de Breij ook in die filmpje van die oproep? Ik weiger het te kijken namelijk!

 63. aloe

  Nee, de Brey niet. Het is zo al erg en ruim dom genoeg, dit filmpje. Wel zulke over het paard getilde mensen. Sjongejonge.

 64. T

  Cultuur en goede kunst zou ook moeten bestaan zonder subsidies. Dat deed het al duizenden jaren, dus waarom moet er nu opeens geld in worden gepompt?

 65. Wendy

  Sanne Wallis de Fles heeft een ernstig alcoholprobleem: dat is al langer bekend maar ze gaat nu wel heel snel achteruit.

 66. Ad

  @aldus
  We hebben als politieke organisatie aan van de genoemden ook eens gevraagd zich in te zetten voor een actie. Het werd geweigerd. Niet vanwege de actie, maar vanwege de politieke partij. En om je voor te zijn, het was een van de grote traditionele partijen.

 67. Lies

  Zo te zien kan Carice prima bij MTV aan de gang?
  De inspreekdames van de AH en Kruidvat commercials die daar mee bakken met geld verdienden….. Begin daar maar eens met bedelen.

 68. Geronimo

  Grappig dat wij weer de ‘cultuur’ moeten redden, die niet als ‘cultuur’ bekend staat, wanneer het niet ingezet kan worden om onze eigen cultuur te vernietigen. Laat ze maar een echte baan zoeken in plaats van te bedelen bij de Cultuurkamer.

 69. De echte Marijke

  Niet met Albert eens. De cultuursector is van groter belang voor het welzijn en het leven in dorp en stad dan de KLM. De luchtvaart zorg helemaal niet voor zo heel veel banen buiten de luchtvaartsector; het zootje houdt zichzelf in stand. Dit had echt wat minder gemogen. Je mag niet klagen want dan word je overgeslagen ofzo? Rare redenatie.

 70. Ikke

  Is er al aan gedacht dat er meer werkelozen bij komen, links of rechtsom er geld terug moet naar de staatskas. Conclusie, velen zullen straks geen geld meer hebben om aan uitjes uit te geven. Dus iedereen die nu geen inkomsten heeft vanwege evenementen die stil liggen, ga zo vast een cursus volgen en solliciteren voor een andere baan, anders straks naar de bijstand. Dat wordt nog meer huilen.

 71. .WEST*

  @ ikke u heeft een vooruitziende blik , en het gaat inderdaad voor veel mensen erger worden .en er zal flink bezuinigd moeten worden bij veel gezinnen Het is wel een voordeel , gaan ze niet uit, dan kijken ze tv , zeggen uit nood alle tv diensten op en zo krijgen de tv zenders wel meer kijkers
  ELK NADEEL HEEFT OOK ZIJN VOORDEEL ! Wie zei dat ook alweer?

 72. anoniem

  Eerlijk gezegd nog nooit een programma van meneer Verlinde bekeken..
  Is het wat?

 73. JM

  Kunnen ze niet beter en crowdfund actie opzetten om Sanne eens naar de plastisch chirurg te laten gaan?

 74. Lariekoek

  Als het kabinet 2 miljard steun geeft aan een bedrijf die de aandeelhouders 8 miljard dividend hebben uitgekeerd, kan er inderdaad meer geld naar cultuur.

 75. Mikaela Gatta

  lARIEkoek, jij hebt ze niet op een rijtje. Ga adverteerders opstoken, joh!

 76. Donald

  Volgens mij worden we in de val gelokt om te reageren op Wallis de Vries. Zie de foto. Maar dit mens treedt in augustus alweer met een interim programma in een theater op, dus gesloopt lijkt ze niet.

 77. Annelies Slabbervos

  De eerste weken van de crisis deed het heerschap Verlinde hetzelfde hoor klagen klagen klagen en zit nu mooi weer te spelen aan de desk.

 78. Harry

  Laten we beginnen met een ban op

  alle musicals, zodat de minister de
  cultuursector weer serieus gaat nemen.

 79. Dominee Bonk

  Sanne Wallis de Vries en Halina Wijn zouden een waarschuwings-film moeten maken, wat alcohol met uiterlijk en hersenen doet. Pure ervarings-deskundigen zijn deze hysterica’s. Zo grappig dan hun raaskallende ongepaste ongevraagde ‘meningen’. Ja natuurlijk is het tragisch dat deze wezens zichzelf nog serieus durven te nemen, een afkickkliniek zal wellicht te laat zijn. Amen, kusjes met de tong van uw domineetje, uw goddelijke Bonkje.

 80. Volgens Arie Racist

  Mijn ouders zeiden altijd met klagers geen meelij kan ze daar helemaal gelijk in geven voorbeelden zat De Frogers ,Sanne Wallis de Vries met haar oubollige humor .NSBer Arie Boomsma enz enz

 81. tis de wereld

  Zo´n Sanne Wallis is van zichzelf een domme kansloze narcistische kneus. De rest van wat er van haar geworden is komt puur door de vele kruiwagens die ze heeft. (gehad).

 82. Wilfred Genee

  Partij van de asocialen . Steun vragen terwijl ze stuk voor stuk miljonair zijn . Stelletje hebzuchtige drugsgebruikers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voor het reageren op artikelen van Mediacourant gelden huisregels. Lees de policy.

Let op: Reacties aan Mediacourant of vragen over redactionele keuzes kunt u slechts toesturen via het mailformulier.

Ziet u een ongepaste reactie? Laat het graag weten via het mailformulier of door een reactie te plaatsen met daarin het woord "moderatie". Reacties met daarin het woord "moderatie" worden automatisch vastgehouden en zijn daardoor niet zichtbaar voor overige bezoekers.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.