André Hazes jr. stopt met Zwarte Piet na racisme-ophef

André Hazes jr. gaat aan het eind van het jaar níet meer op de foto met Zwarte Piet, zoals hij afgelopen december deed. Dat heeft de volkszanger vanochtend gezegd op 100% NL. André veroorzaakte veel controverse met zijn pietfoto en daar heeft hij geen zin meer in. Hij herinnert zich nog goed welke drek hij vorig jaar over zich heen kreeg. “Kijk, vorig jaar had ik een dingetje, ik was ergens op bezoek waar zwarte pieten waren en dat had ik gepost. Daarna had ik heel Nederland op mijn dak.”

Door al het gedoe is ook André nu voor verandering. “Ik vind wel, we zijn hier niet meer de enige in deze samenleving, dus we moeten een beetje rekening gaan houden met elkaar.”

Wat André betreft worden de pieten dit jaar blauw. “Als iedereen zo valt over zwarte piet, tja, dan worden ze dit jaar toch gewoon blauw? Mij boeit het ook niet zoveel, ik wil gewoon een leuk feestje voor mijn kind en niet al dat gezeik erbij.”

Ook André is nu dus een beetje Kick-Out Zwarte Piet. “Dit jaar geen zwarte pieten bij ons thuis, ik laat dit jaar maar gewoon een Sinterklaas komen met een paar lekkere wijven.

Ik snap het wel, ik snap de hele beweging wel. Er is iets gebeurd waardoor iedereen nu opstaat. En nu pakken ze hun moment. En dat begrijp ik. Ik vind racisme ook echt wel klaar hoor!

Foto: Instagram

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen