Xander van der Wulp interviewt liever Baudet dan Rutte

Xander van der Wulp heeft liever een interview met Thierry Baudet dan met Mark Rutte. Als journalist kun je de premier nooit op rare uitspraken betrappen. Dat zegt hij in gesprek met de Volkskrant. Xander interviewt Rutte regelmatig op de radio voor Met het oog op morgen. “Hij is een meester in precies datgene zeggen wat hij wil zeggen. Soms maak ik een opzetje: ik begin met deze vraag en als hij dat zegt, pak ik hem. Dat werkt nooit. Hij is niet te pakken“, zegt hij.

Je kunt Rutte eigenlijk nooit laten struikelen, zegt Xander. “Ook de Tweede Kamer is daar al tien jaar niet in geslaagd. Hij is soeverein, in interviews en debatten.”

Wat dat betreft is het volgens hem leuker om met Baudet te kletsen. “Ik zou Baudet bijvoorbeeld willen vragen waarom hij zo’n hekel aan de publieke omroep heeft. Hij zei ooit tegen me dat hij het idee heeft dat we de waarheid niet vertellen of verdraaien.”

Het leuke aan Baudet is dat hij ook wedervragen stelt, vindt Xander. “In het gesprek dat daarop volgt, wil hij ook dingen van mij weten. Hoe wij werken, bijvoorbeeld.”

Dat soort wedervragen maakt het een spannender gesprek dan ik met Rutte zou hebben.”

Het Volkskrant-interview met Xander van der Wulp kunt u lezen via Blendle.

Foto: NPO

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen