Johan Derksen onthult wie hij slechtste Op1-duo vindt

Sander Schimmelpenninck en Welmoed Sijtsma vormen het slechtste presentatieduo van de late talkshow Op 1. Dat vindt Johan Derksen, heeft hij maandagavond gezegd in Veronica Inside. Derksen is niet onder de indruk van het WNL-duo. “Dat jongetje die gisteren het programma deed. Sander, ja. Hij heeft heel veel pretenties, maar ik vind hem heel zwak. Dat meisje ook. Dat is eigenlijk het zwakste duo. Dat meisje zit vooral mooi te zijn“, aldus de voetbalkenner.

De slechtste presentator op zichzelf vindt hij Giovanca Ostiana. “Met Tijs van den Brink heb ik nog medelijden, want hij heeft de zwakste juffrouw getroffen. Tijs kun je best een talkshow laten doen. Hij is een beetje stijfjes en er zit altijd een dominee aan tafel, maar hij doet het wel goed. Maar die Giovanca, heet ze? Die kan het gewoon niet. Dat was na twee uitzendingen al duidelijk.

Al met al vallen de duo’s heel erg tegen, vindt Derksen. “Het is voor die andere duo’s die er zitten dodelijk dat Pauw op zondagavond er zit, want nu zie je het verschil. Kijk, die duo’s hebben ze gefabriceerd omdat ze geen goede opvolger voor Pauw konden vinden. Die is er ook niet en dan krijg je van die halfbakken toestanden.”

De dames zijn geslecteerd op uiterlijk, meent hij. “Ze zien er allemaal prachtig uit. De heren zijn ook min of meer op uiterlijk geselecteerd, want Sven Kockelmann die ik nu een paar keer gezien heb bij Jinek heeft dossierkennis, kan discussiëren, kan interviewen, maar die ziet er met die pens tegenwoordig uit als een varken. Dat ziet er niet uit, maar het is wel een uitstekende man om een talkshow te doen.

Ik vind dat Kockelmann echt inhoud heeft. Je hoeft er toch niet uit te zien als een adonis om een goede talkshowhost te zijn? De knowhow van hem is fantastisch, want de rest zit op de autocue te staren en de papieren voor hun neus.”

Foto: WNL

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen