Op1 hekelt tegengeluid in coronacrisis: ‘Jort is dwars!’

De talkshow Op1 zit niet echt te wachten op tegengeluid in het coronadebat. Zij die zich afvragen of we niet iets meer aandacht moeten schenken aan de economie die straks op de intensive care ligt, worden neergezet als ‘dwarse denkers’. Dat was maandagavond te zien in de uitzending op NPO 1. De laatste tien minuten van Op1 werden maandag gereserveerd voor twee ‘dwarse denkers’: Jort Kelder en filosoof Marli Huijer. Zij stellen dat de huidige coronamaatregelen niet houdbaar zijn.

Eerst was Kelder aan de beurt. Hij werd door Erik Dijkstra doorgezaagd of hij nou echt geen spijt heeft van van ‘dikke corona-oudjes‘-uitspraak. Dat heeft hij niet. “Ik doe niet mee met de kudde. Mensen vinden dat je een bepaalde kant op moet en dan moet je nu je excuses gaan aanbieden heel theatraal in zo’n uitzending, van: ‘Dat had ik nooit moeten zeggen!’ Dat ga ik niet doen, sorry.”

Kelder is er juist blij mee dat hij zo veel teweeg heeft gebracht. “Ik heb er eigenlijk geen spijt van dat ik de discussie ben gestart. Ik zei het, omdat het ging over de andere groep op de samenleving die binnenkort op de intensive care ligt. Ik heb de hele strontkar over me heen gekregen, maar ik ben wel de discussie gestart.”

Vervolgens kwam Marli Huijer aan het woord. “Jullie kondigen mij aan als dwarse denker, terwijl ik zou denken: ik doe niks anders dan laten zien dat er veel meer perspectieven op dit probleem zijn dan alleen maar de sterftecijfers. Dat vind ik niet zo dwars, dat vind ik heel verstandig, eerlijk gezegd.

Wie wel ruim baan kreeg in Op1, is de ‘aandachtsgeile en geldbeluste‘ tv-viroloog Ab Osterhaus. Hij is reeds ontmaskerd door vele media, van de Story tot het NRC.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen