Corona kost Dries Roelvink zo’n 50.000 euro per maand

De coronacrisis kost Dries Roelvink zo’n 50.000 euro aan misgelopen inkomsten. Hij heeft een buffer om het nog enkele maanden vol te houden. Dat zegt de zanger in gesprek met Radio 538. Op de vraag hoe het financieel met hem gaat, antwoordt Roelvink: “Ja, slechtste tijd ooit natuurlijk. Gelukkig hadden we nog een klein buffertje opgebouwd zodat ik het dus nu nog wel een paar maanden uit kan zingen. Er zijn ook mensen die meteen al na een paar weken vreselijk omhoog zaten.”

Het zijn zware tijden, aldus Roelvink. “Als ik nu naar de toekomst kijk, ik denk gewoon dat ik voor 1 augustus niet op een podium kan springen. Dus dat scheelt heel veel centjes in de maand. Maar mijn gezondheid is het belangrijkste.

Sidekick Jelte van der Goot: “Hoeveel centjes moet je dan aan denken eigenlijk?

Dries Roelvink: “Ja, dat weet ik niet. Als ik twintig keer in de maand ongeveer optreedt en mijn gage die schommelt zo rond de 2400 euro, dan kun jij wel rekenen.

Frank Dane: “Een halve ton?

Dries Roelvink: “Ja.

Wel werkt hij nu aan een coronadocumentaire. “We gaan de documentaire eerst mooi afmaken. En dan ga ik eens kijken welke zender daar eventueel geïnteresseerd in is. En als er niemand geïnteresseerd in is dan zend ik hem zelf uit. Maar ik denk dat als dit klaar is Frank, dat het nog een heel gevecht wordt tussen zenders omdat ze dit allemaal graag willen hebben.

Foto: William Rutten, SBS

 

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen