Crisiskijker wil volgens NPO meer films, Veronica levert

Het NPO-onderzoek naar de wensen van de tv-kijker in de coronacrisis leverde vorige week een duidelijk resultaat op: men wil naast nieuws vooral meer humor en films. Verwijzend naar dat onderzoek laat Veronica nu weten een record aantal filmtitels te programmeren tijdens de traditionele Meimaand Filmmaand. “Hiermee spelen we in op de behoefte van het Nederlandse kijkpubliek, die graag het aanbod aan films op televisie ziet groeien, zo blijkt uit het onderzoek“, aldus de zender.

Zenderbaas Bastiaan van Dalen heeft dit jaar niet voor een thema gekozen. Hij ramt er gewoon een heleboel films doorheen. “Dit jaar kiezen we niet voor één specifiek thema maar gewoon voor de grootste blockbusters, dé allergrootste films uit verschillende filmgenres.”

Zo zijn onder andere de genres actie, avontuur, drama, thriller, sci-fi en horror goed vertegenwoordigd. Voor ieder wat wils. We hopen hiermee de tv kijkers in deze periode een groot plezier te doen”, vervolgt hij.

Een weekoverzicht uit het persbericht:

Maandag
Op maandag in de Meimaand Filmmaand staat Universal Studios succesvolle avonturenfilms Jurassic Park, The Lost World: Jurassic Park , Jurassic Park 3 én Jurassic World centraal. Naast deze avonturen blockbusters is ook de meest succesvolle 16+ film uit de filmgeschiedenis: Deadpool te zien.

Dinsdag
Op de dinsdagen staan de tv-premières American Assassin, Jurassic World: Fallen Kingdom, Deadpool 2 en Chips op het menu. Bruce Willis schittert in de actiefilm Tears of the Sun en Brad Pitt in de bekende oorlogsfilm Inglourious Basterds van Quentin Tarantino.

Woensdag
Op woensdag brengt Veronica de tv-premières van kaskrakers Mission: Impossible Fallout met Tom Cruise, Skyscrapper met Dwayne Johnson en Peppermint met Jennifer Garner. Overige titels zijn de Amerikaans- Spaanse actie-misdaadfilm The Cold Light of Day en de Amerikaanse thriller The Shallows met Blake Lively.

Vrijdag
De vrijdag staat geheel in het teken van actie met alle delen van ‘s werelds meest succesvolle film franchises The Fast & The Furious. Naast Abduction is ook de tv-première Tracers te zien.

Zaterdag
Deze avond staat in het teken van actie, avontuur en sci-fi met Maze Runner, The Maze Runner: The Scorch Trials en de epische finale en tv-première Maze Runner: The Death Cure.

Zondag
De zondagavond staat tijdens de Meimaand Filmmaand in het teken van helden met Dark Knight en Dark Knight Rises en DC Comics Batman vs. Superman: Dawn of Justice, Wonder Woman en Suicide Squad. Nog meer actie zie je op de late avond met Daredevil, Elektra, Ghost Rider en Ghost Rider: Spirit of Vengeance. De toptitel The League of Extraordinary Gentlemen met Sean Connery maakt de zondag programmering compleet.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen