Richy Brown slaat om zich heen na exit bij The Voice

Richy Brown slaat flink om zich heen na zijn mislukte avontuur in The Voice of Holland. Hij werd in de uitzending van vrijdagavond naar huis gestuurd door zijn coach Lil’ Kleine en direct daarna zette hij een lang relaas op Facebook waarin hij keihard uithaalde naar The Voice, de coaches en bedenker John de Mol. Naar eigen zeggen baalt hij er al een maand lang van dat hij Anouk en Lil’ Kleine tijdens de opnames niet van repliek heeft gediend na hun felle kritiek op zijn optreden.

Hoewel hij tegenover de veel minder ervaren Pilar stond, en zij ook enkele keren behoorlijk in de mist ging, stuurde Lil’ Kleine haar toch – ten koste van hem – naar de volgende ronde.

Anouk merkte op: “Jij hebt al zo veel dingen gedaan en geprobeerd. Je bent 37 nu en gaat naar de 40. Als je al zo veel hebt gedaan en ook wel op een behoorlijk level en het is nog niet gebeurd, dan gaat het hem waarschijnlijk niet worden.

Daar zegt Richy Brown, bekend van X Factor en Gordons boyband LA The Voices, nu over: “Wat ik had moeten zeggen: wat een klote instelling heb je als dat je commentaar is. En daarbij: waarom wordt The Voice Senior dan gemaakt? Muziek kent geen leeftijd. En dat ook nog van Anouk, die ik als coach zo hoog had zitten.

Oude rot

Brown vertelt hoe hij jarenlang heeft geweigerd om mee te doen aan The Voice. “Talpa wil graag bekende gezichten in de Blind Auditions hebben en laat dus jaarlijks iets te enthousiaste redacteuren opbellen die je moeten overhalen mee te doen. Veel van mijn collega’s branden zich er niet aan en ik bedankte ook jarenlang voor de eer.”

Uiteindelijk viel hij toch voor het gevlei van Talpa. “Als ‘oude rot’ word je dus eerst enthousiast onthaald, volgens hardnekkige geruchten kun je ook behoorlijk onderhandelen, maar uiteindelijk worden bijna alle oud bekenden eruit geknikkerd voor ze te ver kunnen komen.”

Hij deed mee om weer even in de belangstelling te komen. “Het is hard en moeizaam werken als je met je stem je brood wil verdienen. Alle vormen van publiciteit helpen!

Spijt van zijn deelname heeft Brown naar eigen zeggen niet. “Ik heb spijt van het geen reactie geven. Er werd zoveel onzin uitgekraamd en ik heb er op dat podium niets van gezegd. Ik ben niet voor mezelf opgekomen of voor al die geweldige collega zangers die in de afgelopen tien jaar onterecht weggestuurd werden, na eerst overgehaald te zijn om mee te doen. Voor onzinredenen terwijl ze echt veel beter waren dan hun tegenstanders. Gemiste kans. Sukkel.”

Kleine

Nog één ding: het commentaar op Lil Kleine vind ik terecht, hij is een slechte coach. Heeft weinig verstand van zang, is niet gemotiveerd naar zijn kandidaten en weet zich absoluut niet te verwoorden (gek voor een rapper trouwens). Hij wordt afgemaakt in de media. Maar wie is toch die visionair die ooit het idee had dat Lil Kleine een goede aanvulling op het coachteam zou zijn? Wie was verantwoordelijk voor zijn screening?

Hij doelt op mediatycoon John de Mol. “Wat ik wil zeggen: voordat Jorik de klus accepteerde (en geef hem eens ongelijk) was er iemand die hem de klus aanbood. Niet helemaal eerlijk dus dat Jorik alle schuld krijgt.”

Het hele relaas van Richy Brown kunt u lezen op Facebook.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen