Richy Brown slaat om zich heen na exit bij The Voice

Geplaatst op zo 19 jan 2020 om 9:30

Richy Brown slaat flink om zich heen na zijn mislukte avontuur in The Voice of Holland. Hij werd in de uitzending van vrijdagavond naar huis gestuurd door zijn coach Lil’ Kleine en direct daarna zette hij een lang relaas op Facebook waarin hij keihard uithaalde naar The Voice, de coaches en bedenker John de Mol. Naar eigen zeggen baalt hij er al een maand lang van dat hij Anouk en Lil’ Kleine tijdens de opnames niet van repliek heeft gediend na hun felle kritiek op zijn optreden.

Hoewel hij tegenover de veel minder ervaren Pilar stond, en zij ook enkele keren behoorlijk in de mist ging, stuurde Lil’ Kleine haar toch – ten koste van hem – naar de volgende ronde.

Anouk merkte op: “Jij hebt al zo veel dingen gedaan en geprobeerd. Je bent 37 nu en gaat naar de 40. Als je al zo veel hebt gedaan en ook wel op een behoorlijk level en het is nog niet gebeurd, dan gaat het hem waarschijnlijk niet worden.

Daar zegt Richy Brown, bekend van X Factor en Gordons boyband LA The Voices, nu over: “Wat ik had moeten zeggen: wat een klote instelling heb je als dat je commentaar is. En daarbij: waarom wordt The Voice Senior dan gemaakt? Muziek kent geen leeftijd. En dat ook nog van Anouk, die ik als coach zo hoog had zitten.

Oude rot

Brown vertelt hoe hij jarenlang heeft geweigerd om mee te doen aan The Voice. “Talpa wil graag bekende gezichten in de Blind Auditions hebben en laat dus jaarlijks iets te enthousiaste redacteuren opbellen die je moeten overhalen mee te doen. Veel van mijn collega’s branden zich er niet aan en ik bedankte ook jarenlang voor de eer.”

Uiteindelijk viel hij toch voor het gevlei van Talpa. “Als ‘oude rot’ word je dus eerst enthousiast onthaald, volgens hardnekkige geruchten kun je ook behoorlijk onderhandelen, maar uiteindelijk worden bijna alle oud bekenden eruit geknikkerd voor ze te ver kunnen komen.”

Hij deed mee om weer even in de belangstelling te komen. “Het is hard en moeizaam werken als je met je stem je brood wil verdienen. Alle vormen van publiciteit helpen!

Spijt van zijn deelname heeft Brown naar eigen zeggen niet. “Ik heb spijt van het geen reactie geven. Er werd zoveel onzin uitgekraamd en ik heb er op dat podium niets van gezegd. Ik ben niet voor mezelf opgekomen of voor al die geweldige collega zangers die in de afgelopen tien jaar onterecht weggestuurd werden, na eerst overgehaald te zijn om mee te doen. Voor onzinredenen terwijl ze echt veel beter waren dan hun tegenstanders. Gemiste kans. Sukkel.”

Kleine

Nog één ding: het commentaar op Lil Kleine vind ik terecht, hij is een slechte coach. Heeft weinig verstand van zang, is niet gemotiveerd naar zijn kandidaten en weet zich absoluut niet te verwoorden (gek voor een rapper trouwens). Hij wordt afgemaakt in de media. Maar wie is toch die visionair die ooit het idee had dat Lil Kleine een goede aanvulling op het coachteam zou zijn? Wie was verantwoordelijk voor zijn screening?

Hij doelt op mediatycoon John de Mol. “Wat ik wil zeggen: voordat Jorik de klus accepteerde (en geef hem eens ongelijk) was er iemand die hem de klus aanbood. Niet helemaal eerlijk dus dat Jorik alle schuld krijgt.”

Het hele relaas van Richy Brown kunt u lezen op Facebook.

Foto: RTL
71 Reacties op “Richy Brown slaat om zich heen na exit bij The Voice”


 1. rooie Rinus

  Geen idee wie dit is. Prima interview dus!

 2. Annelies

  Heel eerlijk, hij heeft een punt naar Talpa en vooral naar Lil Kleine, dat staat gewoon als een huis. Ik begrijp ook niet waarom die kleine straat rat daar zit.. zo ongeïnteresseerd niet te doen.

 3. De maffia van voledam j.s 3.j n.s

  Wie is die l.u.l

 4. Sum Ting Wong

  Laat ome John de deelnemers geen contract tekenen dat ze een jaar lang hun kop moeten houden over de jury en het programma zelf? Zo niet, shame on you John, ben jij nu een geharde en gehaaide mediatycoon?

 5. Moniek

  Misschien dan eens proberen om met je lul geld te verdienen?

 6. Gordonmoe

  Hij deed mee om weer even in de belangstelling te komen.

 7. Sum Ting Wong

  Wat die deelnemers en jury voor de rest allemaal van elkaar vinden en zeggen en doen laat me totaal koud. Geen belangstelling voor tokkie getok.

 8. NPO kijker1

  Richy Brown exit bij The Voice

  Niets van aantrekken. Irritante Anouk DENKT dat ze ALLEEN kan zingen.

 9. Ben

  Deze man denkt dat ie lief leuk en getalenteerd is.
  Maar in werkelijkheid is het een enorme kwal.
  En dat zag Anouk meteen :)

 10. Drama queen

  Truth hurts.

 11. Gordonmoe

  Hij is besmet.
  Niemand wil het hem zeggen.
  Het komt door Gordon.
  Dat blijkt ook wel uit z’n verhaal.
  Als het niet lukt gaat hij om zich heen slaan.
  Heel erg dit.
  Nooit een kans gehad in het leven.
  Nu weer het schnabbelcircuit in.
  Bejaardensoos. Casino. Bedrijfsfeestjes. Fetishavondjes.

 12. Yvon

  Hij heeft helemaal gelijk. Je kunt het als kijker inmiddels ook wel raden als er een bekend gezicht meedoet: die sneuvelt voortijdig. Het is een grote geregisseerde poppenkast. Hij had zich nooit moeten laten overhalen door zo’n likkende redacteur.

 13. Joker

  De ex van Gordon

 14. Martijn

  Hij heeft 100 procent gelijk. Waarom zangers van eind dertig/veertig toe laten om ze vervolgens af te schilderen als oud en versleten? The Voice is niet persé een talentenjacht als Idols en X Factor zo begon het althans niet in 2010. Inmiddels worden de bekende koppen inderdaad als opvulling gebruikt en krijg je ook nog een uitbrander naar je hoofd omdat je op die leeftijd nog mee doet. Niet fair. Geef dan aan dat het een talentenjacht is voor tieners en twintigers.

 15. Jeep Eep

  Bekend gezicht, hij?? Whahahahahahjha!!!1!!! Nobody nummer veel zal hij bedoelen.

 16. WEST*

  Het is afzeik tv geworden en dat doen ze bewust om nog meer kijkers te trekken. De artiest is niet belangrijk maar wat de jury zegt en vooral mensen naar beneden halen t g v kijkcijfers want de jury zijn de hoofdrol spelers, niet de artiesten
  Die zijn maar onderdeel van het decor

 17. Ron

  Wie?

 18. Mathijs

  Dit is toch de ex van Goordon?

 19. Sven L.

  Deze praktijken werden in Nieuwe Revu al eens aangekaart. Moedig dat hij er iets over zegt. Weet alleen niet of het zo verstandig is…. hij had overigens best nog een ronde door gekund; prima zanger.

 20. Sjaak

  Vervelend voor de Anouk lovers en de narcisten die iedereen wegzetten tokkie maar hij heeft gelijk. Er zijn genoeg voorbeelden van artiesten die later bekend werden en als de Voice denkt dat 30’ers geen kans maken dan moeten ze de deelname sluiten bij 29. Anouk is negatief over iedereen die niet in haar straatje past, zal wel een minderwaardigheidscomplex zijn. Iemand zou Anouk eens iets over respect en tolerantie moeten bijbrengen.

 21. L.

  Weer iemand met een groot ego die niet tegen kritiek kan. Goed dus dat hij niet door is naar de volgende ronde. Next! (Oja dat over Lil Kleine heeft ie wel een punt. Wat is die tenenkrommend slecht)

 22. Reinier

  Er zijn niet veel mensen die zomaar aan een talentenshow mee willen doen.
  Richy had het best een contractje kunnen laten opstellen over hoe ze hem zouden bejegenen, immers de meeste artiesten krijgen bijvoorbeeld ook vóór publicatie inzage in de tekst van een interview. Juist die exposure naar de buitenwereld levert hun die goedbelegde boterham op.
  Hij is opzettelijk kapot gemaakt lijkt het hier.
  Kapotgemaakt door het team van The Voice.
  Ben benieuwd of er een rechtszaak van komt.
  Hij zou best wel eens een goede kans kunnen maken.
  Werk aan de winkel voor Lada de Vries!!!

 23. Max

  Anouk heeft wel gelijk…. zoals gewoonlijk.. Richie heeft zn beste tijd zeker wel gehad.. en hoe.. maar pakt de kans gewoon niet..

 24. RaymondVL

  Het is wat. Jaren lang volle zalen trekken met L.A. The Voices en uiteindelijk worden uitgescheten in een talentloze talentenjacht op TV.

 25. Bas

  Wat een slechte verliezer, Samantha Steenwijk was al bekend (Bloed, Zweet en Tranen) en werd 2e. Brace was al bekend en kwam tot de finale. Floortje, die ooit 2e werd bij Idols kwam ook tot de finale. Allen in de 30.

  Als je de voice wil winnen moet je gewoon beter zijn dan de rest en dat ben je niet. en als je al veel ervaring hebt en niet super goed presteert, dan is je optreden dubbel zo slecht. Dan kiezen ze voor een onbekend talent in de hoop op groei, die ze bij jou niet zien, na deze prestatie met al je ervaring.

  En ook als je wel goed genoeg was om de voice te winnen, dan is dat meestal geen garantie voor een succesvolle carrière.

 26. Andre

  Lil kleine is toch ook geen coach die is er alleen maar bijgehaald vanwege zijn volgers.

 27. M.

  Richy Brown… Jij bent echt heel goed, Nederland ziet dat en waardeert het ook. Jouw tekst heeft zelfreflectie en opbouwend kritiek, ik verwacht alleen dat Anouk je belt voor een kopje koffie en dat jullie uitpraten, als iedereen zijn droom zou opgeven op hun 37ste of 40 zou een ramp voor een mensenleven. Richy ik hoop echt zo verschrikkelijk veel dat jij over 3 jaar zoveel succes… Ik hou van je man!!! RTL Leedvermaak, hufters zijn het, ze willen mensen zien bloeden. Onsympathiek zender, nooit meer naar The voice kijken, Sowieso RTL LEEDVERMAAK voorgoed negeren.. Ik weiger naar commercieel troep te kijken.

 28. Dre

  Had zo grote jongen geweest en had dit daar gezegd. Wat een sukkeltje

 29. Wanny

  @ Bas

  Erwin Nijhoff was zelfs nog een stuk ouder en die werd 3e.

 30. Joker

  Ken hem wel ja, de ex van Gordon en zat in zijn bandje, maar wat een lafaard om achteraf het te zeggen. Lekker scherp als je na weken denken pas een antwoord klaar hebt.

 31. WEST*

  Ex van Gordon

 32. WEST*

  Moet weken nadenken over een tegenreactie, lekker scherp!

 33. Leo knots

  Waardeloos rommel programma

 34. Ron

  Eens met Anouk in deze. Dit gozertje probeert het nu al jaren en het lukt maar niet, het enige ‘hoogtepunt’ was dat LA The Voices omdat hij toch deel uit maakte van een groep, viel zijn belabberde zangkwaliteit niet zo op. Maar solo is toch andere koek, nee helemaal eens met het betoog van Anouk, spot on.

 35. Cobweb

  Hij was ook beter.

 36. Alotta Fagina

  Brace is een kameraad van Ali, das allemaal doorgestoken kaart, na zijn celstraf moest die weer op ‘het rechte pad’ gebracht worden.

 37. Normaal Persoon

  Eens met Richie, muziek kent geen leeftijd maar Anouk heeft wel gelijk met dat hij na al die jaren nog steeds geen carriere heeft opgebouwd. Maar Lil Kleine isecht een domme jury. Richie was veel beter dan die andere Pixie ofz

 38. Fox Mulder

  Enge man.

 39. Andre Hazes

  Jongens trap Kleine eruit zet mij aub in die stoel ik word helemaal gek van Bridget ze achtervolgd me heel de tijd!

 40. Caramba

  Oh, heerlijk dat ik niet naar dat soort prut kijk. Al die mensen die druk doen met elkaar, terwijl de realiteit leert dat niemand van dat stel zal ooit in staat zijn een plekje in mijn platenkast/playlist te veroveren. Als ik hen op podia tegenkom loop ik gillend weg.

 41. Javobski

  Grappig wanneer er iets slecht is dan is het ineens Talpa maar wanneer dit programma succes heeft dan is het ineens RTL.

 42. Snuifje

  Wie is deze meneer die teveel zure druiven tot zich heeft genomen?

 43. Henk

  Wát een slechte verliezer….

 44. Piepmuis

  Hij heeft een punt. Had ie alleen daar moeten maken. Anouk denkt dat haar mening altijd goed is. Zelfoverschatting. Kleine is niks. Helemaal niks.

 45. Diana

  Anouk dat verlepte fossiel met het lichaam van asymmetrische dwerg en een doorgeploegde vagijn waar een roedel kinderen van verschillende mannen is uitgekropen kan beter haar beledigende platte Haagse muil houden. Het was tenenkrommend wat deze oude zangeres met haar psychiatrische draaiende ogen deed. Dat het niet je smaak is kan, maar maak het niet persoonlijk lelijke dikke oude dwerg die je bent.

 46. anonymous

  Blijkbaar dus geen talent en kan niet tegen zijn verlies

  Ga een andere baan zoeken.

 47. Prof. Plofkip

  Gewoon volgend jaar opnieuw proberen, Rich!

 48. Rudi

  Ik ben zo transmoe…

 49. Donald Dumb

  Een talentenjacht brengt talenten voort die een langdurige carrière hebben. Dat heeft The Voice nooit gedaan dus men moet eerst maar eens stoppen The Voice een talentenjacht te noemen.
  The Voice is gewoon een commerciele karaokeshow met aandachtsg ei le B garnituurzangertjes die nooit zullen doorbreken…

 50. Donald Dumb

  En het blijft verwonderlijk hoeveel commentaar er op de jury is. Zoveel dat je verwacht dat men afhaakt om The Voice te kijken. Maar dat commentaar is blijkbaar een wassen neus en klaagt men om het klagen. John de Mol heeft The Voice kijker volledig in zijn macht blijkbaar…

 51. Marcel

  Ik ben zo Donald Dumb moe

 52. Sookie Stackhouse

  Sour grapes…..

 53. Donald Dumb

  Inmiddels heeft Floor Jansen de Popprijs gewonnen.
  Beste zangeres van Nederlandse bodem.
  Iemand die nooit meegedaan heeft aan welke zogenaamde talentenjacht dan ook.
  Tour volledig uitverkocht…

 54. aammehoela

  Een hoop reacties op iemand die terecht is weggestuurd. Had nooit de finale gehaald. Maar over die Lil’ heeft hij wel een punt. Die doet maar wat en graait het geld naar binnen.

 55. Esmee

  Donald Dumb.

  En wat is de Beste Zangers dan ..

  Wat betreft “niemand heeft na The Voice een carrière opgebouwd”, waar kwam Duncan Laurence ook alweer vandaan…

 56. Donald Dumb

  Duncan Laurence kwam uit het niets, Esmee.
  Werd gepresenteerd als een geheel onbekende zanger die mee ging doen aan het Songfestival.
  Waar moeten we hem van kennen dan?

 57. Donald Dumb

  Beste Zangers is een zangprogramma, geen talentenjacht.
  Een programma waar collega’s liedjes van elkaar zingen.

 58. Esmee

  The Voice Donals Dumb

  Protégee van Ilse toen hij daar deelnemer was…

 59. Esmee

  2015 om precies te zijn

 60. Donald Dumb

  Ja dus?
  Toen blijkbaar niet opgevallen. Want niet succesvol toen.
  Duncan Laurence is bekend geworden door deelname en winnen van Songfestival.
  En daarbij, wie zegt dat hij over 5 jaar nog bekend is? Ook iets tijdelijks die Duncan Laurence.
  Ik ben trouwens niet een van de kijkers die zich laat bedriegen door John de Mol. Kijk The Voice niet, Esmee…

 61. Marry Hens

  Blij dat hij in ieder geval geen familie is van James…

 62. Sabine

  Ik hoop dat Lil kleine niet terugkomt als coach.
  Heeft weinig verstand en niets te melden.

 63. Donald Dumb

  Sabine. En komt hij wel.terug als coach?
  Kijk je dan weer?

 64. COSA NOSTRA

  Anouk had Richie niet zo moeten afvallen!!! Echt weer heel lomp gedaan. Richy is top en verdient respect!!!

 65. Tim

  Richy Brown exit bij Talpa. Geen tv, geen radio, het wordt rustig in zijn leven.

 66. René

  Ze willen een coach die de jeugd aanspreekt, dat is nu alleen lil’ kleine. Dus als ze hem vervangen moet dat door een jeugdidool. Hoop niet dat ze meteen vlogger aankomen.
  Wellicht Maan als nieuwe coach?

 67. Ome Henk

  Die ranzige man kan beter geld verdienen met zijn kontje dan met zijn mondje.

 68. Suzy Wang

  Arm schaap om zo met je eigen te lopen leuren.

 69. Paul

  Valt mij op dat al die enge onzinnige klote figuurtjes niet doorhebben dat hij dit meld omdat het enorm oneerlijk is gegaan en hij enorm benadeeld is en veel beter zong dat die pilaar kindje! Als je problemen hebt dat hij het voor zichzelf opneemt (achteraf) dan moet je ook je bek houden als iemand je zelf eens benadeelt. Ik wist wel dat 80% van nederland de klote verstand van heeft en nog denkt dat dat kindje goed zong maar dat is totaal niet zo.

  Ik vind Anouk een klote tattoo ouwe hoer, die lil kleine is een wittand drugskabouter en die jabronie waylon stelt alleen zijn mening bij aan hoe lekker hij de meid vind om te neuken! Ali b de semi crimineel die zegt nog van het stel vaak nog de zinnigste dingen maar ook hij is enorm geslepen die mocro maffia lamlul!

  Als ik daar gestaan had dan had ik Anouk laten huilen ik had lil kleine in 30 seconden geplet die mier! Dus iedereen die vind dat hij een loser is ga maar eerst naar je eigen verziekte mac baantje vragen hoe de hamburgers ervoor staan voordat je je pijpbek open doet!

 70. Ton

  Slechte zanger maar vooral SLECHTE VERLIEZER !!!

 71. Stanley Watsob

  Get over it. Het programma gaat er niet om wie wint, maar hoe het spelletje wordt gespeeld. Uiteindelijke winnaar zeker niet altijd de beste. Een mindere de battle laten winnen om de volgende battle te beïnvloeden. Uitgekookt weten ze wie de volgende keer tegenover elkaar komen te staan. Misschien zelfs winnaar bekend. Het is commercieel, aan het eind van de shows moeten ook rekeningen worden betaald. Middels de royaltiesvan de winnaar.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.