Rectificatie artikel André Hazes jr. en Bridget Maasland

Mediacourant heeft op 28 december een artikel gepubliceerd waarin André Hazes jr. en Bridget Maasland ‘het ordinairste showbizzkoppel van het land’ wordt genoemd. “Eigenlijk ontbreken alleen de woonwagens nog“, stond in de vervolgzin. Achteraf gezien is het onnodig grievend om woonwagenbewoners te vergelijken met het ietwat platte ‘Brazes’-stel. De belangenvereniging Sinti, Roma en Woonwagenbewoners Nederland laat weten zich totaal niet te herkennen in hun ordinaire gedrag.

De vereniging vroeg Mediacourant om een rectificatie en aan deze oproep wordt bij deze gehoor gegeven. Woonwagenbewoners hebben in sommige kringen dan wel een negatief imago, maar van hen hoor je inderdaad nooit dat ze bijvoorbeeld met hun slipje op de enkels in een café staan. Het is dan ook niet passend om hen met Brazes te vergelijken.

De Vereniging Sinti, Roma, Woonwagenbewoners Nederland en Team Woonwagen Belangen Nederland laten weten ‘geschokt’ te zijn over deze vergelijking met het showbizzkoppel. “Wij herkennen in het gedrag van Bridget en André totaal geen verband met onze woonwagengemeenschap waarbij scheiding niet vaak voorkomt en velen een lang huwelijk beleven.

De woonwagengemeenschap heeft de traditionele familiewaarden juist hoog in het vaandel staan. “Het frappante aan deze zaak is dat Monique oorspronkelijk wél uit de woonwagengemeenschap komt en zij als woonwagenbewoner in deze zaak de bedrogene blijkt te zijn.

Er wordt hier gedoeld op Monique Westenberg, die door André Hazes jr. is ingeruild voor Bridget Maasland. “Om even op het niveau van uw medium te generaliseren lijken eerder de ‘huisbewoners’ tóch niet zo netjes tegenover de woonwagendame Monique.

De vereniging heeft helemaal geen zin om in verband gebracht te worden met ordinair gedrag. “Onze Vereniging Sinti Roma Woonwagenbewoners Nederland en Team Woonwagen Belangen zijn al jaren aan het werk om de steeds terugkerende stigmatiserende beeldvorming en racisme in de Nederlandse media een halt toe te roepen aangezien dit een schadelijk effect heeft op het sociale leven van Sinti, Roma en Woonwagenbewoners.

Meer informatie over deze belangenverenigingen vindt u hier en hier.

Lees ook:
Privé door stof voor André, wél kort geding Bridget (12 december)
Ruzie in BLVD: John van den Heuvel mist wederhoor (12 december)
Privé-Evert haalt uit naar Bridget en Peter R. de Vries (12 december)
‘Slipje Bridget Maasland lag op haar enkels’ (13 december)
Shownieuws: ‘Bridget Maasland is een grote leugenaar’ (13 december)
Bart Ettekoven: ‘André en Bridget geen blijvertje’ (15 december)
Ook Celine Huijsmans vindt Bridget Maasland leugenaar (16 december)
Privé lacht zich rot: rechter maakt gehakt van Bridget (20 december)
Rechter neemt Bridget tegen zichzelf in bescherming (21 december)
De Vries bezorgt Bridget ‘slipje’ Maasland imagoschade (21 december)
‘BN’ers gaan advocatenkantoor Peter R. de Vries mijden’ (21 december)
Bart Ettekoven dreigt Royce de Vries met rechtszaak (21 december)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen