Rechter neemt Bridget tegen zichzelf in bescherming

Als er íemand een lesje nederigheid heeft gekregen op de valreep van 2019, dan is het Bridget Maasland wel. Wat een afgang was dat gisteren in de rechtbank. Ondanks dat vele huwelijksgasten van Patty Brard vijf jaar geleden zagen hoe ze zich op de afterparty misdroeg met André Hazes jr. – ze zou op een gegeven moment zelfs met haar slipje op haar enkels hebben gestaan – besloot ze Privé voor deze onthulling te dagen. Een rectificatie wilde ze. Maar die heeft de rechter haar bespaard.

Een rectificatie zou voor Maasland alleen maar nóg gênanter worden, omdat de teksten in Privé van vorige maand eigenlijk veel poëtischer waren dan hoe ordinair en goedkoop ze zich werkelijk heeft gedragen, zo bleek uit het oordeel van de rechter.

Maasland is echt volledig door het ijs gezakt. Ze zwakte haar eis ook af toen Privé-baas Evert Santegoeds ineens een hoop getuigen bleek te hebben. “Ik denk dat Bridget gedacht heeft dat ze meer vrienden in de showbizz had dan ze in werkelijkheid heeft en dat zij nooit gedacht had dat mensen uit de school zouden klappen over wat ze gezien hebben“, aldus Santegoeds.

Toen Santegoeds met die getuigenverklaringen op de proppen kwam, veranderde ineens de eis van Maasland. “Nadat TMG met deze verklaringen was gekomen, heeft eiseres haar eis gewijzigd. Het is nu niet langer de hartstochtelijke vrijage die moet worden gerectificeerd, maar het beleven van een eigen huwelijksnacht op de bruiloft van Patty Brard , zowel voor het oog van de aanwezigen, als in een hok met lege flessen, dozen en kratten“, is te lezen in het vonnis (op Rechtspraak.nl).

Maar wat is er zo erg aan ‘huwelijksnacht’, dat Privé nota bene tussen aanhalingstekens schreef? “Dat zal geen lezer letterlijk hebben genomen“, is te lezen in het vonnis. “Hier is duidelijk overdreven om het verhaal op te kloppen. Bovendien staat ‘huwelijksnacht’ in het artikel tussen aanhalingstekens en staat er ‘als het ware’ voor.”

De rechter heeft Privé niet tot een rectificatie gemaand, in het belang van Maasland zélf. “Een rectificatie heeft in het algemeen alleen zin als daarmee duidelijk iets wordt rechtgezet. Van een rectificatie die erop neer zou komen dat de hartstochtelijke vrijpartij wel voor iedereen te zien was, maar niet te horen en zich wel heeft afgespeeld in een hoek bij de bar, maar niet in een hok met lege flessen, dozen en kratten, wordt niemand wijzer, het publiek niet en eiseres al helemaal niet.

Het is heel onaangenaam voor eiseres , maar door het zo uit de hand te laten lopen op een feest waar – in de woorden van haar raadsman – de voltallige vaderlandse roddelpers aanwezig was, heeft zij dat voor een deel aan zichzelf te wijten“, besluit de rechter.

Ai, ai, ai. Wat een afgang voor Maasland.

Lees ook:
Privé door stof voor André, wél kort geding Bridget (12 december)
Ruzie in BLVD: John van den Heuvel mist wederhoor (12 december)
Privé-Evert haalt uit naar Bridget en Peter R. de Vries (12 december)
‘Slipje Bridget Maasland lag op haar enkels’ (13 december)
Shownieuws: ‘Bridget Maasland is een grote leugenaar’ (13 december)
Bart Ettekoven: ‘André en Bridget geen blijvertje’ (15 december)
Ook Celine Huijsmans vindt Bridget Maasland leugenaar (16 december)
Privé lacht zich rot: rechter maakt gehakt van Bridget (20 december)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen