Bart Ettekoven dreigt Royce de Vries met rechtszaak

Weekend-hoofdredacteur Bart Ettekoven daagt advocaat Royce de Vries, de zoon van Peter R. de Vries, voor de rechter als hij hem zwart blijft maken. Dat heeft hij vrijdagavond gezegd in Shownieuws. Ettekoven steunde zijn conculega Evert Santegoeds, hoofdredacteur van Privé, in zijn zaak tegen Bridget Maasland, die werd bijgestaan door Royce. Ettekoven gaf een schriftelijke getuigenis af over deze kwestie, maar werd door Royce de Vries afgeschilderd als een onbetrouwbaar persoon.

Belachelijk, vindt Ettekoven. “Royce de Vries noemde mij in de rechtszaal onbetrouwbaar, omdat ik dan bij een roddelblad werk en dan zou ik een onbetrouwbare getuige zijn geweest. Dat is overigens ook smaad, dus daar moet hij ook een beetje mee oppassen. Volgens mij is de enige die onbetrouwbaar is gebleken in het hele verhaal zijn eigen cliënte is geweest. Hij moet dat ook niet te vaak meer roepen over mij, want ik ben niet onbetrouwbaar en anders zoek ik een advocaat die wél goed is en de zaak wél weet te winnen.”

Want Royce de Vries bakt er helemaal niets van, meent hij. “Royce de Vries, het zoontje van Peter, is genoemd naar die dure auto. Wij noemen hem thuis inmiddels Lada, omdat het nogal een goedkope actie was dit van hem.

Hij had die rechtszaak van Maasland tegen Privé nooit moeten voeren, aldus Ettekoven. “Ik heb er met mijn eigen ogen bovenop gestaan en ik heb dan ook getuigd voor Evert op zijn verzoek. Ik heb nooit begrepen waarom ze dit kort geding is begonnen. Er stond ‘huwelijksnacht’ en dat is eigenlijk nog een heel nette omschrijving van wat er die nacht werkelijk is gebeurd. Dat weten we nu ook door de getuigenverklaringen die zijn voorgelezen, waarin slipjes op enkels hingen en meer.”

Er werden echt verschrikkelijke dingen gezegd. Er is dus veel meer over haar heen gekomen. Het woord ‘huwelijksnacht’ was eigenlijk een heel chique benaming voor wat er die avond gebeurde. Ze kan in elk geval fluiten naar haar kerstbonus voor 7.500 euro die ze voor zichzelf bedacht had.

Lees ook:
Privé door stof voor André, wél kort geding Bridget (12 december)
Ruzie in BLVD: John van den Heuvel mist wederhoor (12 december)
Privé-Evert haalt uit naar Bridget en Peter R. de Vries (12 december)
‘Slipje Bridget Maasland lag op haar enkels’ (13 december)
Shownieuws: ‘Bridget Maasland is een grote leugenaar’ (13 december)
Bart Ettekoven: ‘André en Bridget geen blijvertje’ (15 december)
Ook Celine Huijsmans vindt Bridget Maasland leugenaar (16 december)
Privé lacht zich rot: rechter maakt gehakt van Bridget (gisteren)
Rechter neemt Bridget tegen zichzelf in bescherming (vandaag)
De Vries bezorgt Bridget ‘slipje’ Maasland imagoschade (vandaag)
‘BN’ers gaan advocatenkantoor Peter R. de Vries mijden’ (vandaag)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen