De Vries bezorgt Bridget ‘slipje’ Maasland imagoschade

Bridget Maasland dacht bij Peter R. de Vries in goede handen te zijn voor haar zaak tegen de Privé, maar dat juridisch advies van De Vries is als een stalen boomerang in het gezicht van Maasland teruggekomen. Het lijkt erop dat de misdaadjournalist zijn persoonlijke vete met Privé-baas Evert Santegoeds iets te veel heeft laten meespelen in deze kwestie, ten koste van zijn cliënt Maasland, want het credo stilzitten als je geschoren wordt was juist in deze zaak erg raadzaam geweest. 

Maasland spande de zaak aan om Privé op de knieën te krijgen voor het gebruik van het woordje ‘huwelijksnacht’ (die ze vijf jaar geleden al zou hebben beleefd met haar huidige partner André Hazes jr. op het huwelijksfeest van Patty Brard), maar een kort geding verder weet heel Nederland dat de romantiek op die ‘huwelijksnacht’ ver te zoeken was. Sterker nog: tijdens de zitting bleek dat Maasland met haar slipje op haar enkels is gezien op het feestje, tot afschuw van andere aanwezigen.

Een ongegeneerde vrijpartij. Haar slip lag op haar enkels. Ze zaten te kussen en te voelen. Het ging er nogal wild aan toe. Zijn handen zaten echt overal bij Bridget“, klonk het getuigenverslag.

Dat hebben Peter R. de Vries en zijn advocatenkantoor lekker geregeld voor Maasland. Van de NOS tot de Story: dankzij de rechtszaak weet nu iedereen hoe schaamteloos Maasland zich misdragen heeft.

De Vries is volledig door het ijs gezakt, maar deed gisteren in RTL Boulevard net alsof hij er toch een overwinning uit heeft gesleept. “De rechter zegt in het vonnis: ‘Hier is duidelijk overdreven om het verhaal op te kloppen.’ Dat staat gewoon in het vonnis“, riep hij.

Gelukkig corrigeerde Luuk Ikink hem direct: “Dat ging over het flessenhok-verhaal.

En dus niet over het hele verhaal. Want het ware verhaal dat tijdens de zitting aan het licht kwam is namelijk net iets erger dan wat de Privé allemaal heeft opgeschreven.

Hoger beroep?

Wat vindt zijn cliënt Maasland nou allemaal van deze juridische afgang? De Vries: “Bridget heeft hier zeer gemengde gevoelens over. Ze vindt het natuurlijk heel jammer en vervelend dat de rechter heeft geoordeeld dat het niet gerectificeerd moet worden, maar tegelijkertijd is ze wel blij dat in het vonnis de rechter wel erkent dat het verhaal schromelijk is overdreven en een aantal dingen ook gewoon helemaal niet waar zijn. Dan is het wel een beetje frustrerend voor haar dat dat dan niet gerectificeerd hoeft te worden.

Adviseert hij haar een hoger beroep? “Bridget heeft er wel behoorlijk genoeg van. Dit heeft natuurlijk heel veel publiciteit opgeroepen, dus we moeten daar eens rustig over praten. Op zichzelf zou je zeggen dat het vonnis daar wel aanknopingspunten voor biedt, maar je moet ook de balans opmaken of dat nuttig is.

En zijn zoon Royce de Vries, de advocaat van Maasland: “Het is natuurlijk teleurstellend dat er niet gerectificeerd moet worden, maar aan de andere kant is het goed dat de rechter vaststelt dat de passages onjuist zijn en dat blijkbaar de publicaties van Privé met een korrel zout moeten worden genomen.

Lees ook:
Privé door stof voor André, wél kort geding Bridget (12 december)
Ruzie in BLVD: John van den Heuvel mist wederhoor (12 december)
Privé-Evert haalt uit naar Bridget en Peter R. de Vries (12 december)
‘Slipje Bridget Maasland lag op haar enkels’ (13 december)
Shownieuws: ‘Bridget Maasland is een grote leugenaar’ (13 december)
Bart Ettekoven: ‘André en Bridget geen blijvertje’ (15 december)
Ook Celine Huijsmans vindt Bridget Maasland leugenaar (16 december)
Privé lacht zich rot: rechter maakt gehakt van Bridget (gisteren)
Rechter neemt Bridget tegen zichzelf in bescherming (vandaag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen