Privé-Evert haalt uit naar Bridget en Peter R. de Vries

Evert Santegoeds ziet het kort geding dat Bridget Maasland heeft aangespannen tegen De Telegraaf met vertrouwen tegemoet. Ze heeft in 2014 wel degelijk een avontuurtje beleefd met André Hazes jr. na het huwelijk van Patty Brard, zoals hij onlangs schreef op de pagina Privé. Dat heeft hij woensdagavond gezegd in Shownieuws. Maasland en De Telegraaf staan vandaag lijnrecht tegenover elkaar in de rechtbank en Santegoeds komt dan met bewijzen dat het wél waar is.

Santegoeds staat volledig achter zijn verhaal. “Nu krijgen we Bridget. Het gaat over de nacht na het huwelijk van Patty Brard. Dat is op twee plekken gevierd destijds; in een heel chique restaurant en in een cafeetje aan de Amstel dat niet echt een parel van de horeca was. Het is inmiddels ook dicht; een heel vervallen tentje, waar er met heel veel collega’s nog wat gedronken werd en waar het heel veel mensen opviel dat zij nogal close waren met elkaar.”

Volgens Bridget bleef het bij een zoen. “Maar collega Bart Ettekoven (die er ook bij was, red.) zei hier al: ‘Als dat een zoentje is, dan hoef ik van Bridget geen zoentje.’ Dat ging behoorlijk ver en dat zeggen heel veel mensen al vijf jaar.”

Maaslands juridisch adviseur Peter R. de Vries vindt het raar dat de Privé er pas na vijf jaar mee komt. Santegoeds: “De wedding planner van Patty is mijn partner en die heeft me dat natuurlijk al verteld en overal werd daar uitgebreid over gesproken. Er is niet over geschreven, want dat zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden als je hier een beetje werkt dat je dan niet over een collega schrijft. Dat is nou eenmaal zo, dat is niet zo gek. Bridget werkte hier en ze was als collega van Patty ook op het huwelijk van Patty. Dat is dus destijds niet geschreven. Bart legt het ook goed uit in z’n column. Dat is ook bij ons de reden geweest om het door de vingers te zien.”

Ook wilde Santegoeds de vreemdgaande Hazes jr. sparen. “Dreetje vroeg het, want hij had net verkering met Monique. Het is gewoon wel een verhaal dat hier al jaren door de gangen gaat, maar wat ik zeg: dat hoort dus bij de secondaire arbeidsvoorwaarden.”

Santegoeds heeft verklaringen verzameld van ooggetuigen die André en Bridget destijds ook bezig hebben gezien. “Patty doen het niet en andere collega’s die ik erom gevraagd heb ook niet, maar er zijn collega’s die gewoon zeggen: ‘Wat ik gezien heb, heb ik gezien.’ Bart stond er ook bij. Hij zegt: ‘Ik stond er met m’n neus bovenop.’ Zij hebben het opgeschreven met een handtekening eronder en die stukken zijn allemaal gegeven.”

Hij ergert zich aan het theater dat Peter R. de Vries een aantal uren eerder opvoerde in RTL Boulevard. “Het speelt al een maand en de avond van tevoren gaan de circuswagens van Circus De Vries het Leidseplein over bij Boulevard van: ‘Komt dat zien, komt dat zien!’ Morgen gaan we het wel beleven.”

Kan hij door een deur met De Vries? “We zijn geen vrienden, maar je kunt niet alleen vrienden hebben in dit wereldje.”

André

Met André Hazes jr. heeft Santegoeds wél een schikking getroffen. “We hadden het anders moeten doen en ik zal het ook niet snel nog een keer doen. Het grote mediapektakel waar sommige collega’s op gehoopt hadden, gaat er niet komen. Er komt geen rechtszaak.

Lees ook:
Privé door stof voor André, wél kort geding Bridget (vanochtend)
Ruzie in BLVD: John van den Heuvel mist wederhoor (vanochtend)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen