Shownieuws: ‘Bridget Maasland is een grote leugenaar’

Wie naar RTL Boulevard kijkt denkt dat Evert Santegoeds de kwade genius is in het kort geding dat Bridget Maasland heeft aangespannen tegen de Privé – het programma is immers de privérechtszaal van haar juridisch adviseur Peter R. de Vries geworden – maar wie gisteren naar Shownieuws keek kreeg een heel ander beeld van het geschil. Het lijkt erop dat La Maasland flink aan het jokkebrokken is over wat er zich heeft afgespeeld op het Amsterdamse huwelijksfeest van Patty Brard in 2014.

Maasland ontkent glashard dat zij en André Hazes jr. die avond, terwijl Hazes al een relatie had met Monique Westenberg, méér hebben gedaan dan kussen met elkaar, maar zij vergeet dat er eigenlijk wel héél erg veel getuigen zijn. Waaronder de halve redactie van het programma waar zij destijds werkte: Shownieuws.

Bart Ettekoven, deskundige in Shownieuws en baas van de Weekend, steunt daarom zijn collega Evert Santegoeds in deze rechtszaak. “Wat ik interessant vind is de hele discussie die vandaag losbarst over normen en waarden: mag je als roddelblad of krant zo’n verhaal schrijven? Volgens Bridget is het schandalig, maar ik wil het eigenlijk hebben over de normen en waarden van Bridget Maasland zelf, want hoe is het met je normen en waarden gesteld als je op het huwelijk van een goede vriendin je zo laat gaan en zo misdraagt? Hoe zit het dan met je normen en waarden?

Ze heeft zich schandalig gedragen op het feest van Brard, aldus Ettekoven. “Als je dan als 40-jarige vrouw een jongen gaat zoenen en meer dan dat, terwijl je weet dat hij een vriendin heeft, hoe zit het dan met je normen en waarden? Mag dat dan allemaal wel? Als Bridget zegt dat zij daar alleen een kusje heeft gekregen, dan liegt ze gewoon dat ze barst.”

Presentatrice Airen Mylene: “Ja, ik en veel anderen hebben gewoon gezien dat er wel meer gaande was dan een kusje. Zo zou ik het totaal niet willen omschrijven.”

Bart Ettekoven: “Ja, laten we het zo zeggen: alle ogen waren niet gericht op de bruid die avond – Patty Brard zag er prachtig uit in haar jurk – maar iedereen keek naar die hoek waar André en Bridget zich zo misdroegen.

Het steekt hem dat Maasland hem en zijn collega uitmaakt voor leugenaars. “Ik vind het niet eerlijk dat er gelogen wordt over ons en er iets zo glashard wordt ontkend wat wij allemaal – met de hele redactie van Shownieuws en met weet ik veel hoeveel journalisten – met onze eigen ogen hebben gezien.”

Er is pas recentelijk over geschreven. Waarom? “Ik was als privégast uitgenodigd door Patty Brard en als ik als privégast word uitgenodigd, dan ben ik daar dus niet voor Weekend of Shownieuws. Wat daar dan gebeurt, blijft tussen ons. Ik had het ook altijd tussen ons gehouden, maar omdat er nu zo wordt gelogen en er zo glashard andere dingen worden beweerd dan de waarheid, vind ik dat ik Evert moet bijstaan.”

Maasland heeft geen rechtszaak aangespannen tegen de Weekend. “Ik heb alleen geschreven dat het een gênante vertoning die daar gaande was.”

Ettekoven vindt Maasland hypocriet als ze zegt dat ze het zo verschrikkelijk vindt dat haar kinderen te horen krijgen over het kort geding. “Ze vergeet even dat ze zelf het kort geding heeft aangespannen“, zegt ze. “Misschien had ze zich dat vijf jaar geleden moeten realiseren voordat ze haar tong in André stopte, dan had het hele verhaal haar bespaard gebleven.”

Evert Santegoeds in De Telegraaf: “Helemaal nu deze zaak na een maand is bekend geworden, word ik overstelpt met reacties van mensen die er ook bij waren. Hoeveel getuigen wil Bridget horen, voordat zij haar levende herinnering aan die nacht terugkrijgt?

Lees ook:
Privé door stof voor André, wél kort geding Bridget (gisteren)
Ruzie in BLVD: John van den Heuvel mist wederhoor (gisteren)
Privé-Evert haalt uit naar Bridget en Peter R. de Vries (gisteren)
‘Slipje Bridget Maasland lag op haar enkels’ (vandaag)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen