Ruzie in BLVD: John van den Heuvel mist wederhoor

John van den Heuvel uitte gisteren op de bank van RTL Boulevard kritiek op het gebrek aan wederhoor in het programma. Hij sprong daarmee in de bres voor Telegraaf-collega Evert Santegoeds. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Peter R. de Vries stond aan de desk als juridisch adviseur van André Hazes jr. en Bridget Maasland. Hij kondigde het kort geding aan dat Bridget heeft aangespannen tegen de pagina Privé van Evert, dat vandaag plaatsvindt in Amsterdam. 

Evert schreef in november op de pagina Privé van De Telegraaf dat André en Bridget in 2014 een avontuurtje hebben beleefd na het huwelijk van Patty Brard, toen André net een relatie had met Monique Westenberg.

RTL Boulevard is tegenwoordig de privé-rechtszaal van Peter R. de Vries. Ook nu besloot hij de Privé alvast te veroordelen op televisie, tot ergernis van John van den Heuvel. Hij miste het weerwoord van zijn krant. “Ik mis het verweer van de Privé in dit laatste verhaal. Je zegt dat er een kort geding gaat komen, dus dat betekent dat de Privé zich op het standpunt stelt: ‘Wat wij hebben geschreven klopt en we kunnen dat onderbouwen met bronnen.’ Het hoort toch eigenlijk ook dat we op z’n minst het standpunt van de Privé in deze uitzending verwoord wordt?

Wijzend naar zijn collega’s zei Peter R.: “Ja, dat hoef ik hier niet te doen!

John: “Jij staat hier als advocaat van Bridget en André. Ik mis nu wel het verhaal van de andere kant.”

Luuk Ikink: “Evert Santegoeds wilde hier niet op reageren op dit moment.”

Weekend-prominent Marc van der Linden: “Ik kan je wel vertellen dat het een verhaal is dat vijf jaar lang de ronde is gegaan en waar ook Bridget en André zich in die tijd over hebben uitgelaten. In mijn optiek in de vorm van: ‘Er is inderdaad op een gezellige avond iets te veel gebeurd, maar doe er niks mee, want het maakt veel meer kapot.’”

Peter R.: “Het is een heel verdacht verhaal dat de roddelpers die zich nergens iets aan gelegen laat liggen vijf jaar lang zo’n verhaal laat liggen en er dan ineens groot mee uitpakt, zonder ook maar één woord wederhoor.”

John: “Wat mijn bezwaar is, is dat we nu eigenlijk een rechtszaak aan het voeren zijn hier aan de desk, die morgen pas gevoerd moet worden. Ik vind echt in alle oprechtheid dat als er een bezwaar tegen is, het voor de rechter moet worden bepaald.

Peter R.: “Er wordt mij even gevraagd wat er gebeurt.”

John: “Wij hebben met Bridget hier te maken met een eigen deskundige. Ik vind dat we dan voorzichtig moeten zijn met daar hier in de uitzending nu een oordeel over te geven en dat we het uiteindelijk aan de rechter moeten overlaten.”

Peter R.: “Ik geef toch geen oordeel? Ik schets alleen maar waar het kort geding morgen over gaat.”

Marc van der Linden: “Er zit wel een beetje een oordeel bij Peter, maar dat maakt niet uit. Wat ik eraan toe wilde voegen is dat het verhaal in de loop der jaren wel alleen maar pittiger is geworden.”

Peter R.: “Waarvan Akte, Marc. Dankjewel, Marc.”

Lees ook: Privé door stof voor André, wél kort geding Bridget (vanochtend)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen