‘BN’ers gaan advocatenkantoor Peter R. de Vries mijden’

BN’ers zullen nu wel twee keer nadenken voordat ze het advocatenkantoor van Peter R. de Vries inschakelen om hun belangen te behartigen. Die verwachting heeft Privé-baas Evert Santegoeds uitgesproken in Shownieuws. Peter R. de Vries probeert zijn kantoor De Vries & Kasem ijverig op de kaart te zetten als dé belangenbehartiger van bekende Nederland, maar is vrijdag keihard op zijn snufferd gegaan. Hij heeft wel héél pijnlijk bakzeil gehaald in de zaak-Bridget Maasland.

Door in te grijpen in het geschil tussen Bridget Maasland en de Privé, heeft de presentatrice alleen maar een tsunami van negatieve publiciteit over zich heen gekregen. Dankzij Peter R. de Vries zal Bridget altijd worden geassocieerd met de onthulling over het slipje dat op haar enkels zou hebben gelegen.

En dat heeft Maasland nog geld gekost ook, aldus Santegoeds. “Ik ken de tarieven van De Vries niet, maar ik schat het op 5 à 6 duizend euro. Ik hoor van mensen dat zij ook wel eens gebeld zijn door De Vries, van: ‘Zal ik die zaak voor je doen?’

De Vries krijgt last van deze misser, denkt Santegoeds. “Waar ik heel veel op aangesproken ben is de rol van Peter R. de Vries, die zich natuurlijk met zijn advocatenkantoor met zijn zoon nogal manifesteert in de Nederlandse showbizz. De opmars van dat kantoortje zou nu ook wel eens wat afgeremd kunnen zijn, want dit is geen zegetocht voor De Vries geworden.”

Het kan zijn dat De Vries op zijn beurt weer slachtoffer is van Maasland, aldus Santegoeds. “Ik denk dat hij ook verkeerd is voorgelicht door zijn cliënt. Eerst werd er gezegd dat er helemaal niets is gebeurd, toen waren er een paar dingetjes gebeurd, toen was het zoentje al een stevig zoentje en zo ging het maar door. Hij zal halverwege de zaak ook wel gedacht hebben dat er toch meer aan de hand was dan hem de eerste dag verteld werd.”

Eén ding is zeker: de Privé komt hier als grote winnaar uit de bus. “Nou, de rechter heeft gesproken in ons voordeel en daar ben ik heel erg blij mee, want gelijk hebben en gelijk krijgen en voor leugenaar uitgemaakt worden, is nooit leuk. Dan is het prettig te merken dat een rechter niet automatisch meegaat in het zielige verhaal van een moeder die zweert op haar kind dat er echt niets heeft plaatsgevonden.”

Lees ook:
Privé door stof voor André, wél kort geding Bridget (12 december)
Ruzie in BLVD: John van den Heuvel mist wederhoor (12 december)
Privé-Evert haalt uit naar Bridget en Peter R. de Vries (12 december)
‘Slipje Bridget Maasland lag op haar enkels’ (13 december)
Shownieuws: ‘Bridget Maasland is een grote leugenaar’ (13 december)
Bart Ettekoven: ‘André en Bridget geen blijvertje’ (15 december)
Ook Celine Huijsmans vindt Bridget Maasland leugenaar (16 december)
Privé lacht zich rot: rechter maakt gehakt van Bridget (gisteren)
Rechter neemt Bridget tegen zichzelf in bescherming (vandaag)
De Vries bezorgt Bridget ‘slipje’ Maasland imagoschade (vandaag)

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen