Privé door stof voor André, wél kort geding Bridget

Privé is door het stof gegaan voor de veelbesproken cover waarin het zoontje van André Hazes jr. centraal stond. Daarmee is een rechtszaak tussen beide partijen van de baan. Dat heeft Hazes’ adviseur Peter R. de Vries gisteren gezegd in RTL Boulevard. Het roddelblad had Hazes’ zoontje groot op de cover gezet met daarbij de tekst ‘KLEINE JONGEN, hoe leg je HEM dit uit?’, verwijzend naar het feit dat Hazes zijn gezin heeft verlaten voor Bridget Maasland.

Nu krabbelt Privé-baas Evert Santegoeds terug. “Het zal u niet ontgaan zijn dat wij in week 46 op de cover een foto hebben geplaatst van André Hazes jr., met daarbij de kop: ‘Kleine jongen, hoe leg je hem dit uit?’ Na publicatie maakte zijn vader bezwaar tegen deze uiting“, is te lezen in zijn column.

Hij vervolgt: “Na overleg hebben wij ingezien dat we ons onvoldoende hebben gerealiseerd welke impact deze foto op betrokkenen heeft. In het kader van een minnelijke schikking heeft Privé daarom een bedrag overgemaakt naar FKK Animal Rescue op Bonaire, waarmee de kwestie nu is afgedaan. ”

De Vries is daar tevreden mee, zei hij gisteren in RTL Boulevard. “André is daar natuurlijk leidend in. Hij is daarmee akkoord. Wij hebben Privé gesommeerd dat wij hier een zaak van zouden maken als ze dit niet zouden inslikken. In eerste instantie vonden ze eigenlijk wel dat hen niet zo veel te verwijten viel, maar gaandeweg in de contacten en de correspondentie, kwamen ze toch tot inkeer en zeiden ze: ‘Dit had anders gemoeten.’ Santegoeds verwoordt dat in zijn column.”

Het is een goede zaak dat Privé door het stof gaat, vindt De Vries. “Privé heeft schaamteloos het beeldrecht van de zoon van André geëxploiteerd. Dan moet je daar wel een beetje voor gestraft worden en waar tref je dit soort bladen in? In hun portemonnee.”

Bridget

Er komt nog wel een rechtszaak van Bridget Maasland tegen De Telegraaf, vanwege een artikel dat Santegoeds in november schreef op pagina Privé. “Er speelt ook nog een zaak rondom Bridget. Diezelfde Evert Santegoeds heeft in november een artikel in De Telegraaf gepubliceerd, waarin hij een incident beschrijft waarbij Bridget en André ook betrokken zijn. Dat is een verhaal waarvoor Santegoeds geen woord wederhoor heeft gepleegd.”

Santegoeds beweerde toen dat Hazes en Maasland een avontuurtje hebben beleefd na het huwelijk van Patty Brard in 2014, toen Hazes net samen was met zijn ex Monique Westenberg. “De reputatie van Bridget wordt op een stuitende manier aangetast“, vindt De Vries.

Het kort geding van Maasland tegen De Telegraaf vindt vandaag plaats.

Foto: RTL, SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen