Volkskrant keihard: ‘Bridget ordinair, Wendy leugenaar’

Update 3 januari: Rectificatie artikel André Hazes jr. en Bridget Maasland

Het is het einde van het jaar en dat betekent dat de kranten weer volstaan met allerlei lijstjes en jaaroverzichten. Zo heeft de Volkskrant vandaag de 40 grootste mediapersoonlijkheden op een rijtje gezet en daarin worden alle clichés over Hilversum en zijn sterren weer even onderstreept. Zo wordt het ordinaire imago van RTL 4-ster Bridget Maasland aangehaald en de Twitter-rel rond Wendy van Dijk opgerakeld. Want die ‘derde persoon’ van haar, daar gelooft de Volkskrant niets van.

Bridget Maasland vormt met André Hazes jr. momenteel het ordinairste showbizzkoppel van het land; eigenlijk ontbreken alleen de woonwagens nog. “Brazes is inmiddels too much information (slipje op de enkels), diverse columns met de feministische kijk op de zaak en een paar vetes met Santegoeds verder“, vindt de Volkskrant.

En Wendy van Dijk ligt al jaren op het hakblok. Ditmaal om het liken van haattweets over Chantal Janzen door een ‘derde persoon’ op haar Twitter-account. “Zij ging lelijk onderuit. Diverse vileine tweets over haar evenknie/concurrent werden door Wen geliked, tenminste, daar had het alle schijn van, maar volgens Talpa en haarzelf was haar account gehacked en was er een ‘derde persoon’ in het spel. Ja ja.

De Volkskrant gelooft dus niets van die derde persoon. Net als vele anderen denkt het dagblad dat Van Dijk de haattweets gewoon zelf geliked heeft.

Al met al staan ordi-Bridget en pinokki-Wendy op 4 en 10 in de lijst van meest besproken mediapersoonlijkheden. Op 1 staan John en Linda de Mol, op 2 Duncan Laurence en op 3 Martien Meiland. “Ja, we zijn dol op geaffecteerde tv-gays, mits ze veilig aseksueel zijn.

Het Volkskrant-jaaroverzicht van mediapersoonlijkheden kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen