Na Kees van der Spek ook Thijs Zeeman naar RTL

Na Kees van der Spek een jaar geleden stapt nu ook Thijs Zeeman, tv-maker in hetzelfde genre, over van SBS 6 naar RTL 5. Hij heeft een ‘meerjarig contract’ getekend bij de tv-zender. Dat heeft een woordvoerder zojuist laten weten. Zeeman gaat vanaf 1 januari aan de slag met het presenteren en het ontwikkelen van nieuwe programma’s voor het mediabedrijf. Peter van der Vorst is blij met zijn komst. “Thijs Zeeman is een zeer gedegen (misdaad)journalist en televisiemaker.”

Van der Vorst verwacht veel van Zeeman. “Hij staat garant voor boeiende en spraakmakende tv-programma’s waarin hij strijdt tegen onrecht. We kijken er naar uit om samen met hem nieuwe formats voor met name RTL 5 te gaan ontwikkelen. Welkom Thijs!

Zelf laat Zeeman weten dat hij denkt beter te aarden bij RTL. “Na vijf prachtige jaren bij SBS 6, wordt het tijd voor een volgende stap. Ik ben zeer dankbaar voor de tijd en mogelijkheden die mij daar geboden zijn. Tijdens de open gesprekken die ik met RTL heb gehad werd het mij snel duidelijk dat ik mijn carrière daar wilde voortzetten.”

Hij vervolgt: “De drive en ambities die RTL heeft voor de toekomst werken zeer aanstekelijk. Ik verheug me enorm om samen met een geweldig team weer mooie en opzienbarende programma’s te gaan maken. Het klinkt wat cliché, maar ik ben ongeloofijk trots dat ik vanaf januari 2020 onderdeel word van één van de mooiste mediabedrijven in Nederland.

Alberto Stegeman, ook presentator in het genre journalistieke sensatie-tv, blijft voor zover bekend nog wel bij SBS 6.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen