Haye van der Heyden ligt eruit bij PVV-omroep ON

Haye van der Heyden ligt er na een week alweer uit bij de nieuwe omroep in spe Ongehoord Nederland. Hij stopt als chef humor naar aanleiding van zijn desastreuze optreden in het radioprogramma De Perstribune. Dat bevestigen Arnold Karskens en Van der Heyden zelf op social media. Van der Heyden zei in de show dat hij holocaustontkenners en pedofielen graag een podium zou geven bij ON, maar daar wilden Karskens en de andere ON’ers niets van weten.

Alle betrokken partijen zaten gisteren met elkaar aan tafel. Naar aanleiding daarvan heeft Van der Heyden zijn ON-collega’s een brief gestuurd die hij nu online heeft gezet. “Goede Arnold, Joost, Pepijn en Ybeltje, dank voor het lange maar uiteindelijk zeer bevredigende gesprek van vanavond. Hierbij bevestig ik de uitkomst: namelijk dat ik niet langer een gezicht wil zijn van Ongehoord Nederland.

Hij vervolgt: “De gevolgen in de media van het in mijn ogen prima verlopen interview bij de Perstribune van afgelopen zondag waren dusdanig heftig en bloederig dat ik echt geen behoefte heb aan meer. Elke nuance werd ogenblikkelijk in rancune gesmoord. Zonde van mijn tijd. Die besteed ik liever aan het produceren van content voor jullie. Ik blijf namelijk graag en met nieuwe energie betrokken bij Ongehoord Nederland, vanaf nu als buitenproducent en vlogger. Zoals met jullie afgesproken. Ik ben er blij mee.”

Arnold Karskens, die later vandaag met een verklaring komt, zegt: “Haye treedt terug uit de omroep. Dat is in overleg gebeurd. Hij wilde geen onderdeel zijn van een discussie die de groei van de omroep zou belemmeren.

ON wil een plekje veroveren in het publieke bestel. De omroep wordt nadrukkelijk gesteund door de rechts-populistische partijen Forum voor Democratie en PVV.

Lees ook: Haye wil dat holocaustontkenners podium krijgen bij ON (maandag)

Foto: BNNVARA

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen