Haye wil dat holocaustontkenners podium krijgen bij ON

Geplaatst op ma 02 dec 2019 om 12:15

Haye van der Heyden, chef humor bij de nieuwe rechts-populistische omroep ON, vindt dat holocaustontkenners en pedofielen ook een podium verdienen bij Ongehoord Nederland. Dat heeft hij gezegd in De Perstribune op NPO Radio 1. Van der Heyden, de zoon van een NSB’er, werd door Margreet Reijntjes gevraagd naar twistpunten bij de ON-top. “Je zei helemaal aan het begin dat er ook onderwerpen zijn bij Ongehoord Nederland waar we echt niet over uit zijn“, legde ze hem voor.

Daarop zei Van der Heyden: “Ja, we hebben een ingewikkeld gesprek gehad. Er zijn twee onderwerpen waar we niet uitkomen en dat is Holocaustontkenning en pedofilie. Dat zijn twee onderwerpen waarvan je zegt: als die mensen zich ongehoord voelen, moet je die dan een podium geven?

Reijntjes: “En dan is jouw mening?

Van der Heyden: “Van wel.”

Reijntjes: “Je moet de Holocaustontkenners een podium geven?

Van der Heyden: “Ja, dat vind ik wel ja. Ik vind in wezen dat alle ongehoorden iets mogen zeggen.”

Reijntjes: “Dan mag alles eigenlijk?

Van der Heyden: “Ja, ze mogen het zeggen. Wij kunnen wel zeggen dat we het er niet mee eens zijn of van mijn part kunnen er een rood kruis doorheen zetten dat we er afstand van nemen, maar in wezen vind ik wel dat iedereen gehoord mag worden.”

Esther Voet, de hoofdredacteur van Joods Nederland, reageert verbaasd. “Dag Haye van der Heyden, meen je dit serieus? ‘Verdienen’ Holocaustontkenners en pedofielen een plekje omdat ze ‘niet worden gehoord’? Is niet juist de ellende dat ze te véél worden gehoord? Holocaustontkenners in het bijzonder bij jongeren? Ik ben verbijsterd. Podium bieden aan feitenvrije meningen? Jullie weten dat Holocaustontkenning net als pedofilie strafbaar is?

ON-opperhoofd Arnold Karskens vervolgens: “Als Omroep Ongehoord Nederland hebben we uitdrukkelijk gesteld dat ontkenners van iedere genocide geen ruimte krijgt in onze programma’s. Haye is daar niet duidelijk in geweest en dat betreurt hij zeer.

Van der Heyden vervolgens op Twitter: “Nog even ten overvloede: Ongehoord Nederland wil GEEN podium bieden aan Holocaustontkenners. We hebben een hypothetische discussie gehad over de grenzen van de vrijheid van meningsuiting. Meer niet.

Foto: NPO Radio 1
64 Reacties op “Haye wil dat holocaustontkenners podium krijgen bij ON”


 1. Nog lager dan laag

  Wat een stelletje hufters bij elkaar.

  Ga RTL vervuilen met je onzin. Was je ook goed in bij Harry Mens.

 2. Ron

  Daarom gaat deze nieuwbakken omroep er ook nooit komen, tenminste niet via het publieke bestel. Laat ze lekker in hun eigen bubble op internet van start gaan maar niet via NPO. Punt.

 3. B

  Dit was al een bijzonder eng clubje maar de grens van walgelijke engheid is nog niet in zicht.

 4. Timo

  Goede vent die Haye,ga zo door …op weg naar de A status.

 5. Henk

  Eindelijk een gezond tegen geluid !!!!
  alle lof voor deze club.

 6. dynamische dennis

  Ontkennen van de holocaust is niet verboden dus valt gewoon onder vrijheid van meningsuiting.

 7. K.C.T.

  Van der Heyden: “Ja, dat vind ik wel ja. Ik vind in wezen dat alle ongehoorden iets mogen zeggen.”

  Bovenstaande tekst heb ik persoonlijk gehoord en gezien!!!!!!

  Heb me aangemeld bij ON, ga nu alles in het werk stellen om dit ongedaan te maken, dit soort idioten zoals Haye die pedofielen en Holocaust ontkenners een podium willen geven krijgen bij mij geen kans!!!

  Ter verduidelijking: 12 leden van mijn familie en aangetrouwden kwamen om in AUSCHWITZ, BERGEN BELSEN EN TREBLINKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Wij willen niet dat oude,,,,, nimmer geheelde wonden nog verder worden opengereten!!!!!!!!!!!!!!!!!! door dit soort waanzinnigen!!!!!!!

 8. joost

  Deze tekst is door de mediacourant ( lopen die nu ook al achter de linkse media c.q. staatsomroep aan) uit haar verband gerukt.

  Haye gaf alleen als voorbeeld aan dat IEDEREEN bij de nieuwe omroep ON aan het woord kan komen en niet zoals nu bij onze linkse omroepjes alleen linkse figuren ons hersenspoelen.
  Haye kan echter beter niet meer de 2e wereldoorlog aanhalen, want dan word je in dit land direct door tegenstanders misbruikt.

  Ik ben lid van de nieuwe omroep ON, voor € 5,72 per jaar. Een ander geluid is dringend noodzakelijk in dit land.

 9. Sylvana S.

  Racisme! Ik ontken de zwaartekracht. De zwaartekracht moet gedekoloniseerd worden. Vragen zullen door mij worden gesteld in de raad hierover.

 10. Sylvana S.

  @K.C.T. : white privalage!

 11. Hermann Boring

  Stelletje treurige clowns.

 12. Sjaak

  Als je mensen met een andere mening wilt overtuigen moet je het gesprek aangaan. De houding dat mensen met een afwijkende mening niet gehoord mogen worden is erg fout en wordt met name door links gepromoot. Vreemd want vroeger was links tolerant.

 13. K.C.T.

  lees nu pas dat Haye een NSB nazaat is,,, godverdegodver, 8 van mijn twaalf familieleden die zijn vergast waren opgepakt door dit verraderlijk tuig van de richel,,,, deze nazaat heeft een aardje naar zijn vaartje,,,,, w<eg met dit gedrocht!!!!!

 14. Suomynona

  “Haye van der Heyden, chef humor”

  Dat is nog wel de beste grap van die man :’)

 15. Roderick

  Oh wat verrassend zeg, overal waar Baudetje en Karkens hun gezicht tonen duiken nazi-sympathisanten op..

  Schandalig.

 16. Sjaak

  @K.C.T. Mon 02 Dec 2019 om 12:38
  Ook mijn familie kwam om in de kampen. Het was triest dat niemand mocht praten over de vervolging van Joden, homo’s. etc. Doordat de Na zis het nieuws beheersten wist niemand ergens van. Daarom vind ON! dat ook afwijkende meningen gehoord mogen worden.

 17. Sjaak

  @K.C.T. Mon 02 Dec 2019 om 12:38
  Ook mijn familie kwam om in de kampen. Het was triest dat niemand mocht praten over de vervolging van Jo den, ho mo’s. etc. Doordat de Na zis het nieuws beheersten wist niemand ergens van. Daarom vind ON! dat ook afwijkende meningen gehoord mogen worden.

 18. Sven L.

  Relletje. Extra leden. Doel bereikt. Dat mensen hier in trappen…..

 19. Adolf

  HAYE HAYE HAYE WILLEN WE MEER OF MINDER HAYE?
  MEER MEER MEER.

 20. Minder of Mirjam

  Wauw, Ongehoord Nederland is echt een Andere naam voor NSB-TV!

 21. Zwarte Piet

  Kunnen de tegenstanders van Zwarte Piet daar ook terecht?

 22. achtmet

  Wat kun je anders verwachten van het zoontje van een nsb er ? Zit blijkbaar in de genen van zon landverraders familie !En dan ook nog die vuile pedo kinderlokkers aanhalen ? Die staan bij mij boven aan het lijstje van opruimen dat vuilnis ! Tja dat kan blijkbaar allemaal in Nederland anno 2020 .

 23. Maarten

  Hoe kunnen mensen dit een gezond tegengeluid noemen? Hebben we dan echt niks geleerd van een proces van geleidelijke aftakeling van een democratie door middel van demoniseren en leugens? We zien het nu in de VS gebeuren, laat dit aub niet in een beschaafd Europees land als Nederland gebeuren.

 24. hayo van de meiden

  Ik kijk alvast uit naar de eerste comedy van Haye bij ON! Met een stoet pedofiele holocaust- en klimaatontkenners, eurofobe maatschappelijk teleurgestelden, en 30 vers gekozen xenofobe fvd-Kamerleden. Wie in de hoofdrollen?

 25. David

  @KCT
  Alles voor de aandacht wat jou betreft hè?
  Je bent ziek!

 26. David

  @hayo
  Een paar groepen waar de Nederlandse samenleving zeer veel last van heeft, vergeet je erbij te zetten.

 27. MediaPrak

  In een open democratie moet alles bespreekbaar zijn (er over spreken/discussiëren, dus niet beleiden!). De publieke open omroep is daar een etalage van zijn. Ik Maar het ter discussie stellen van de (recente) geschiedenis gaat een brug te ver. Het ontkennen van de holocaust moet bij wet verboden worden. Hiervoor moeten wij, als Europeanen, ons kapot schamen.

 28. Jos

  Zoon van een NSB’er. Toeval?

 29. Nils Holgersson

  Is dit een grap of zo?

  Sluit deze man op en maak de sleutel kwijt a.u.b.

 30. Nikolaas van Myra

  @KCT, makker, staakt uw wild geraas.

 31. Kareltje

  Ik geloof dat Rost van Tonningen en club Martijn bij de NPO ook aan het woord waren. Wil niet zeggen dat ze het ermee eens zijn.

 32. Mamjosti

  Hopelijk krijgen de door John de Mol bewust offline gehaalde onafhankelijke media ook een kans daar hun zegje te doen! Vrijheid van meningsuiting is een groot goed!

 33. ronnie

  Haye van der Heyden waar in je leven is het verkeerd gegaan.

 34. gp72

  Verkeer citaat – en titel van MC.

 35. Kijker

  Knettergek

 36. Eva

  singing Haye jippie jee,singing Haye jippie jippie
  jee…….

 37. Kijk

  Wat heeft het ermee te maken dat zijn vader NSB was. Of je het erft. Zijn broer Christiaan zit het verleden van zijn vader veel meer te vergoeilijken in de Groene en VN. Links populistische blaadjes. Maar dan kijkt men weg.

 38. Kersemus

  ”Ik ben verbijsterd. Podium bieden aan feitenvrije meningen?”

  Huh? Dat gebeurt toch dagelijks in de politiek en media?

 39. Guttegut

  En daar is onze Joost weer met zijn dagelijkse onderbuik diarree over de linkse media. Zouden deze lui nou niet doodmoe worden dit iedere dag weer op te moeten schrijven? On topic, what the fuck is er met Haye gebeurd zeg? Heeft die een tikkie van de malle molen gehad of zo?

 40. Kijk

  EenVandaag-verslaggeefster wordt GL- wethouder. Zéér onafhankelijk. Gutgut

 41. arie

  @KCT

  Ten eerste weet ik niet of het waar is wat jij schrijft.
  Ten tweede kun je kinderen nooit verantwoordelijk houden wat hun voorvaderen hebben uitgevreten.

  Elke nuance ontbreekt bij U. Haal dringend hulp !

 42. Afhaal Ghanees

  Een groot deel van ongehoord Nederland zijn normale mensen, die zich niet gehoord voelen doordat een flink deel van media zich niet richt op de mening van deze groep ongehoorde mensen. Om nou allerlei enge clubjes aan het woord te laten, is volgens mij niet de bedoeling van Ongehoord Nederland.

 43. RaymondVL

  Ik vind dat juist holocaust ontkenners een podium moeten krijgen. Waarom? Dan zien we de gezichten achter dat soort bijzonder zielige figuren. Dus ja, laat maar komen.

 44. Flopper

  Wat een onzin kraait die Haye uit zeg. Ik vind helemaal niet dat iedereen een podium verdient als er feiten ontkent worden. Meningen is een andere verhaal

 45. pieter

  @ dynamische dennis 12.38 , alleen je hebt er zo weinig aan….

 46. Kelly

  Mediacourant zou best eens wat zorgvuldiger in haar berichtgevingen kunnen zijn.
  Dit slaat nergens op.

 47. Sjaak

  @Flopper Mon 02 Dec 2019 om 15:37
  Het lastige is dat niet iedereen het eens is met jouw feiten en dus moet je altijd blijven praten.

 48. StefanV

  Als je een podium wilt bieden aan groepen mensen die niet gehoord worden, is op het op zich niet zo gek dat je een inhoudelijke discussie voert over de extremen. Waar leg je de grens? Op zich niks mis mee om daarover van gedachten te wisselen.

  Verder is de privépersoon Haye van der Heyden niet hetzelfde als ON! Het is volstrekt duidelijk dat ON! geen podium gaat bieden aan Holocaust-ontkenners. En terecht.

 49. Gelissen

  Ik begrijp die mensen niet die andere mensen de mond willen snoeren, ja, zelfs doodwensen, alleen vanwege een andere visie. Het lijkt me hoog tijd dat ON! actief wordt. Eenzijdige, linkse NPO doctrine heeft blind en intolerant gemaakt.

 50. L. Koopmans

  Nou, dat begint lekker met ON. Mede-oprichter Joost Niemoller is ook al een keer in opspraak geweest tav de Holocaust ontkenning. Hij noemde ontkenner David Irving een van de belangrijkste historici over de WOII. Ik geloof dat hij inmiddels wat is bijgedraaid.

 51. Suzy Wang

  ik schrik me kapot!

 52. Henk K.

  Haye is meer een Talpa mannetje. Lekker theeleuten met John de Mol en Silvio Berlusconi.

 53. Pegode

  Holocaustontkenning en pedofilie een podium?
  Ik keur dit af!
  Doe niet meer mee.

 54. Pegode

  Holocaustontkenning en pedofilie een podium?
  Dit kan natuurlijk niet!
  Daar doe ik niet aan mee.

 55. Pim

  Dat deed je toch al niet, pannenkoek

 56. HBaz

  De zoon van een NSB’er? Is dat als natrap bedoeld? Een beetje goedkoop vind ik dat.

 57. Volksmenner

  Welnee, Mediacourant doet niet aan stemmingmakerij, hoe kom je erbij.

 58. Barbara

  Die omroep gaat er nooit komen. Walgelijk.
  Doe maar lekker op internet samen met Jensen ofzo.
  Die oprichters en medestanders hebben een ding gemeen: gefrustreerde loosers.

 59. anoniem

  Zoals in de rest van de wereld zijn ook in ons landje domme mensen in de meerderheid. Gevaarlijk wordt het als ze zich door haatzaaiers laten gekmaken.

 60. FV

  CiDI = Cyberdivisie van die zionist-terrorists uit bezet Palestina. Gaat deze terrorist/landverrader ook nog de geschiedschrijving framen door het gelijk te stellen aan pedofilie? Dan ben je niet 100%

  Zij zetten mensen die de “officiële lezing” in twijfel trekken weg als “ontkenner” en hebben het zelfs in West-Europa voor elkaar gekregen dat je dus niet eens kan en mag discussiëren over de geschiedenis. Hoezo vrijheid van meningsuiting?

  Daarentegen weten zij, jij en ik dat er AANTOONBAAR geen 6 mln joden zijn vermoord. Punt uit heel simpel. Ontken ik dan genocide op Joden? NEE, er is wel degelijk op grote schaal getracht joden(net zoals zigeuners en LHBTI) te concentreren in kampen. Daar zijn 1,5 mln Joodse slachtoffers uit gekomen. Dat was bijna 10% van alle Joden wereldwijd. Maar de Russen hebben veel meer doden gekend. Vraag blijft waarom juist de Joden zoveel aandacht krijgen?

  Zijn mensen er van bewust dat al vanaf 1910!! in USA/UK-kranten het magische getal 6 mln wordt genoemd? Dat is toch wel zeer opmerkelijk te noemen.

 61. 🐦u weet wel

  Ja dit is niet best lieve Kijkbuiskinderen van die Haye loopt uit te kramen. Straks moeten we IS-onthoofders ook ‘een podium’ geven?! Sneue eikel.

  Hulde voor Margreet trouwens. We hebben meer van dit soort vrouwen nodig op den Radioo. En dat meent Meneer de Uil serieus.

 62. Nick

  De schrijver van dit stuk is zoon van mohammedanen.

 63. ROST VAN TONNINGEN

  HET IS OOK NIET GEBEURD WAS ALLEMAAL PAPIER MACHÉ

 64. aammehoela

  Die Haye toch. Einde carriere na zo’n ontzettend domme opmerking. Te triest voor woorden. Spoort dus voor geen meter. Die hele ON wordt dus niets.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.