Dominique Weesie vindt NPO Start heel erg slecht

Geplaatst op za 07 dec 2019 om 11:00

Dominique Weesie, de baas van omroep PowNed, vindt NPO Start heel erg slecht. De website is niet gebruiksvriendelijk. Dat zegt hij in gesprek met de Trouw. NPO Start staat diep in de schaduw van buitenlandse videodiensten als Netflix, vindt hij. “Wat is er níet mis mee? Bij Netflix heb ik met drie drukken op de knop alles wat ik wil, maar NPO Start heeft nog nooit gewerkt. Ik begrijp het niet, het is langzaam en absoluut niet gebruiksvriendelijk. Na acht jaar overleg is nog niets gebeurd.” 

Het lijkt nooit goed te komen, vreest Weesie. “We hebben – en dat zegt minister Arie Slob ook – een goed platform nodig dat kan concurreren met YouTube en Netflix. Daarvoor moeten RTL, SBS en de NPO de krachten bundelen. Als we nog vijf jaar doorgaan zoals we het nu doen, dan is het gebeurd, dan hebben de Amerikanen het hier voor het zeggen.”

Gebruiksvriendelijke platforms als YouTube worden door de NPO gezien als de grote vijand. Publieke programma’s mogen alleen op NPO Start worden geplaatst. “De NPO wil televisie spelen op internet. Die strategie is kansloos. Dat je eerst iets kijkt van PowNed en dan een programma krijgt met Emma Wortelboer, daar zitten jongeren niet op te wachten, die kiezen liever zelf hun filmpjes uit. Dat is juist de reden dat ze op YouTube zitten.”

Om zoveel mogelijk mensen te bereiken kun je producties het best gelijktijdig op verschillende kanalen plaatsen. En dan het liefst daar waar de jongeren ook zijn. Dus zowel op YouTube als op NPO Start. Of bij Dumpert, De Telegraaf of Trouw. Als de afzender maar duidelijk is. Het gaat om publiek geld. Daarmee wil je zoveel mogelijk mensen bereiken en met name jongeren, want dat is enorm lastig.

Het interview met Dominique Weesie kunt u lezen op de website van Trouw.

Foto: NPO
29 Reacties op “Dominique Weesie vindt NPO Start heel erg slecht”


 1. Tim

  Misschien kan Weesie enkele van zijn van het publiek afgeperste miljoenen investeren om een betere kwaliteit van het derivaat van zijn geliefde NPO te bewerkstelligen.

 2. henk

  Nog even en Weesie kan z’n tentje sluiten

 3. Han

  Typisch.
  Alles wat met overheid en techniek en ICT te maken heeft faalt immers keihard.
  Ook daarom zou tv geen overheidstaak mogen zijn.

 4. Jens

  @henk
  Daar zal-ie niet van wakker liggen.

 5. Help

  Ik vind NPO Start prima, zeker voor een gratis app. Als die zich hier al aan stoort moet die de app KIJK eens proberen. Die werkt 9 van de 10 keer niet en de indeling is ook 3x niks.

 6. Tess

  @Help

  En jij denkt dat het gratis is hahaha
  De naïviteit!

 7. Curryworst

  Vergeet niet dat er bij de PO veel dinosaurussen werken die nieuwe media als een bedreiging zien. Ze stammen nog in de tijd dat je overdag met een pijp in de mond de krant doornam en ’s avonds onder het genot van een kopje koffie de tv aanzette. De afstandsbediening is voor hen nog steeds de meest revolutionaire uitvinding.
  Al die enthousiaste jongeren die daar werken en verder willen lopen tegen dit soort muren op.

 8. Lloyd

  NLZiet tot grote tevredenheid. Heerlijk reclamevrij, werkt net als Netflix. 50fps.

 9. Caat

  Ik heb NL Ziet. Na Netflix bekijk ik daar lekker alles terug en vooruit.

 10. Michiel

  Meestal totaal niet met hem eens, maar deze keer heeft hij groot gelijk. NPO start is echt slecht. De meest simpele functionaliteiten zoals, afleveringen die per seizoen gesorteerd zijn, een verdeling in genres of zelfs het maximaliseren van een video in een venster is onmogelijk. En dan zogenaamd net doen alsof er geen reclame is als je voor npo start betaald; je wordt om de oren geslagen met sponsoren en sluikreclame.

  Een leuke tv-serie zoeken is onmogelijk. Je kan alleen zoeken op titels of in de tvgids… Yup, je kan zoeken in de lineaire tv-gids, want dat is blijkbaar de doelgroep die gebruik maakt van NPO Start; mensen die een programma op tv hebben gemist… Dan die afgrijselijke startpagina. Ze zitten constant programma’s te pushen waar ik geen enkele interesse in heb. En wat kan mij het schelen wat volgens de NPO, het gesprek van de dag zou moeten zijn? De reden dat mensen
  Netflix, Amazon Prime etc. gebruiken, is dat je zelf kiest wat je wilt zien. Maar dat heeft de NPO totaal niet door.

 11. Dirk

  Die app is inderdaad niet om aan te gluren. Ik kan nooit iets vinden, Loopt vast, de indeling is onlogisch… echt ik krijg bloed in mijn ogen als ik hem moet gebruiken.

 12. man pan

  Onzin om het met Netflix te vergelijken.
  Waarschijnlijk huurt NPO wat ICT’ers in of laat het ontwikkelen. Netflix heeft daarintegen nooit bezuinigd op de IT en heeft een leger top ontwikkelaars met een top salaris in dienst

 13. Geldgraaier Weesieloos kan beter zelf opstappen

  Geldgraaiers club Powned kan beter helemaal van het beeldscherm verdwijnen.

  Waardeloze programma’s zonder enige inhoud en kwaliteit en een manager die met niks doed zijn uiterst rechtse zakken zit te vullen.

  Dus Weezielosie wegwezen met je nietszeggende belastinggeld verspillende zenderzooi.

 14. FlyingLotus

  Ambtenaar met een mening, lekker genieten van gemeenschapsgeld. Je moet er maar zin in hebben.

 15. Tim

  Het kost de belastingbetaler elk jaar opnieuw tientallen miljoenen om NPO Start draaiende te houden, daar kun je meerdere verpleeghuizen mee bekostigen. Dan mag je wel wat kwaliteit verwachten.

 16. Bart

  @Tim Dat geld voor die zorghuizen (zo heet dat tegenwoordig) is er nu ook al alleen gaat dit geld niet tot nauwelijks naar bewoners, betere zorg en meer handen aan het bed maar naar nog meer managers en commerciële randzaken waar deze zorghuizen zich mee bezighouden. De zorg komt in de meeste huizen helemaal niet op de eerste plaats. Van mij mag er nog meer geld naar de NPO. Ben het met je eens dat met dit geld geen programma’s als De Ijzersterkste gemaakt moeten worden. Dat hoort bij RTL of SBS thuis.

 17. Ron

  Het gebrek aan populariteit en bekendheid van NLZiet is mij een groot raadsel, geweldige app.

  Los daarvan: Zit deze kakkerlak nou nog steeds zijn zakken te vullen in Hillversum?

 18. Sandertje

  Ik vind Powned heel erg slecht.

 19. Dick Dekker

  NLZiet is geweldig dus waar praaaaten we over

 20. Sum

  We praten over NPO start, niet NLZiet, slimbo.

 21. Dirk

  Haal eerst al die storende logo’s eens uit het beeld bij deze betaaldienst. Bij Netflix Videoland en Amazon, Disney en Apple TV worden er ook geen storende logo’s in het beeld geplaatst !!

 22. UTF-16

  Dominiek Weesel zijn principes zijn te koop.

 23. Roel Driesvink

  Lekker zijn zakken gevuld met zijn twee maatjes!
  Geef Dennis maar wat meer loon, ouwe geldgraaier!

 24. Wyatt

  Heb Netflix, Disney+ Videoland en Ziggo Movies & Series is meer dan genoeg.

 25. Mm

  Recht graaier

 26. Umfufu

  Weesie had een enorme kans, maar is op zijn (luie ?) reet gaan zitten. Zonde.

 27. hitzound

  POWNED, bestaat dat nog?

 28. Asjemenou

  Ik gebruik tv ook alleen nog via NLziet, goedkoper dan bij de reguliere telecomproviders. Mis alleen nog een scherm in scherm functie..

 29. Eva wolfs

  Nou heb totaal geen probleem met npo start en slecht is het zeker niet. Rtl xl is pas slecht of terug kijken op ziggo go met reclame die je niet door kan spoelen.. En dan duren de reclames nog 10 minuten bij elkaar en dan heb ik al geen zin meer om verder te kijken.. Ik heb veel meer aan Netflix, videoland en npo start heerlijk zonder reclames

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.