Dominique Weesie vindt NPO Start heel erg slecht

Dominique Weesie, de baas van omroep PowNed, vindt NPO Start heel erg slecht. De website is niet gebruiksvriendelijk. Dat zegt hij in gesprek met de Trouw. NPO Start staat diep in de schaduw van buitenlandse videodiensten als Netflix, vindt hij. “Wat is er níet mis mee? Bij Netflix heb ik met drie drukken op de knop alles wat ik wil, maar NPO Start heeft nog nooit gewerkt. Ik begrijp het niet, het is langzaam en absoluut niet gebruiksvriendelijk. Na acht jaar overleg is nog niets gebeurd.” 

Het lijkt nooit goed te komen, vreest Weesie. “We hebben – en dat zegt minister Arie Slob ook – een goed platform nodig dat kan concurreren met YouTube en Netflix. Daarvoor moeten RTL, SBS en de NPO de krachten bundelen. Als we nog vijf jaar doorgaan zoals we het nu doen, dan is het gebeurd, dan hebben de Amerikanen het hier voor het zeggen.”

Gebruiksvriendelijke platforms als YouTube worden door de NPO gezien als de grote vijand. Publieke programma’s mogen alleen op NPO Start worden geplaatst. “De NPO wil televisie spelen op internet. Die strategie is kansloos. Dat je eerst iets kijkt van PowNed en dan een programma krijgt met Emma Wortelboer, daar zitten jongeren niet op te wachten, die kiezen liever zelf hun filmpjes uit. Dat is juist de reden dat ze op YouTube zitten.”

Om zoveel mogelijk mensen te bereiken kun je producties het best gelijktijdig op verschillende kanalen plaatsen. En dan het liefst daar waar de jongeren ook zijn. Dus zowel op YouTube als op NPO Start. Of bij Dumpert, De Telegraaf of Trouw. Als de afzender maar duidelijk is. Het gaat om publiek geld. Daarmee wil je zoveel mogelijk mensen bereiken en met name jongeren, want dat is enorm lastig.

Het interview met Dominique Weesie kunt u lezen op de website van Trouw.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen