Kopspijkers terug na 15 jaar: ‘Of het naar meer smaakt?’

De legendarische tv-show Kopspijkers keert vanavond, na een afwezigheid van bijna vijftien jaar, terug op de buis. In de zendtijd van DWDD Heimwee brengt Jack Spijkerman om 21.30 uur een gloednieuwe aflevering. Smaakt dit naar meer? “We hebben gezegd: we doen het één keer. Ik ben heel huiverig voor het terughalen van programma’s. Bovendien: je ziet nu typetjes in allerlei programma’s. Carlo Boszhard doet het heel knap“, zegt hij in De Telegraaf. “In principe is het nee.

Spijkerman voegt er wel aan toe dat De TV Kantine niet helemáál in het gat van Kopspijkers is gesprongen. “Ik vind het iets minder cabaret.

De typetjes lukken vaak wel heel goed, vindt hij. “Erik ten Hag is bijvoorbeeld heel geslaagd. Toevallig werd bij ons ook besproken of we straks niet iemand Ten Hag moeten laten doen. Ik zei: ’nee, Carlo heeft hem zo subliem in de vingers, dat moet je niet willen beconcurreren’.

 

Het zou zomaar kunnen dat de tv-kijker vanavond massaal gaat inschakelen op Kopspijkers. Gaat het wat worden? “Ik heb Kopspijkers al bijna vijftien jaar niet meer gepresenteerd, maar ik denk dat ik het nog wel kan.

Zijn vertrouwde team van cabaretiers is ook weer van de partij. “Ik vind het vooral leuk. En iedereen zei ja toen ik begon rond te bellen.

DWDD Heimwee: Kopspijkers is om 21.30 uur te zien op NPO 1.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Heeft Matthijs van Nieuwkerk de piek van zijn carrière al bereikt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen