Kopspijkers terug na 15 jaar: ‘Of het naar meer smaakt?’

Geplaatst op za 07 dec 2019 om 12:00

De legendarische tv-show Kopspijkers keert vanavond, na een afwezigheid van bijna vijftien jaar, terug op de buis. In de zendtijd van DWDD Heimwee brengt Jack Spijkerman om 21.30 uur een gloednieuwe aflevering. Smaakt dit naar meer? “We hebben gezegd: we doen het één keer. Ik ben heel huiverig voor het terughalen van programma’s. Bovendien: je ziet nu typetjes in allerlei programma’s. Carlo Boszhard doet het heel knap“, zegt hij in De Telegraaf. “In principe is het nee.

Spijkerman voegt er wel aan toe dat De TV Kantine niet helemáál in het gat van Kopspijkers is gesprongen. “Ik vind het iets minder cabaret.

De typetjes lukken vaak wel heel goed, vindt hij. “Erik ten Hag is bijvoorbeeld heel geslaagd. Toevallig werd bij ons ook besproken of we straks niet iemand Ten Hag moeten laten doen. Ik zei: ’nee, Carlo heeft hem zo subliem in de vingers, dat moet je niet willen beconcurreren’.

 

Het zou zomaar kunnen dat de tv-kijker vanavond massaal gaat inschakelen op Kopspijkers. Gaat het wat worden? “Ik heb Kopspijkers al bijna vijftien jaar niet meer gepresenteerd, maar ik denk dat ik het nog wel kan.

Zijn vertrouwde team van cabaretiers is ook weer van de partij. “Ik vind het vooral leuk. En iedereen zei ja toen ik begon rond te bellen.

DWDD Heimwee: Kopspijkers is om 21.30 uur te zien op NPO 1.

Foto: BNNVARA
101 Reacties op “Kopspijkers terug na 15 jaar: ‘Of het naar meer smaakt?’”


 1. linda

  Puur sentimenteel gedoe. Laten we vooral niet vergeten dat Jack voor het grote geld is weggegaan, een puinhoop achterliet en de opvolger van Kopspijkers op Talpa bizar slecht was. Leker laten waar het was, vroeger en niet nu

 2. Teun-Arie van der Geelen-Coppens

  Echt waar ik heb het nooit gezien, dus ook geen heimwee.

  Hopelijk blijft zijn kunstgebit vast zitten.

 3. Norvo

  Tja, tis al vaak genoeg gezegd: de TV Kantine is qua grime en techniek onovertroffen, maar de scripts missen te vaak scherpte en actualiteit om als satire te gelden. Het Kopspijkers cabaret was in de hoogtijdagen op die vlakken niet te overtreffen, zelfs als t niet altijd even goed leek.

 4. Smash

  Laten we dat vooral wel vergeten en onze blik op het nu wijzen. Als het leuk is, is het leuk en mag het van mij terugkomen.

 5. aammehoela

  Kan het vanavond niet zien, maar zal het zeker terugkijken. Het was toch bij vlagen een fantastisch programma dat ik regelmatig keek.

 6. AFROTROTS

  #ZinIn….

  mmar kan het tippen aan vroeger….

 7. We Are Here

  Dit weekend is er weer een grote inzamelingsaktie voor al onze familieleden die ook graag Nederlander willen worden. Goud en sieraden kunt u bij alle parkeermeters achterlaten. Geef gul aan al uw nieuwe vrienden!

 8. Yolanda

  Al die Nederlandse Zwarte Piet ontkenners verliezen steun en kijkers.
  Het links-politiek correcte gedachtengoed leeft alleen nog binnen de grachtengordel van Amsterdam. Daar wonen de blanke mensen met de blanke kindertjes, dus daar kun je dromen om er buiten de Ring A10 een ideale wereld van te maken.

 9. Remi

  https://www.youtube.com/watch?v=wOy3mjgLbuA

  … Wat is dit gaaf !!

 10. Vorst van Peter

  @linda,
  wat zou jij doen als je een vorstelijke aanbieding kreeg?
  dan gelden andere wetten.

  Zie de werkende die ontslag neemt en daarna het bedrijf dat wordt verlaten veracht of werkzaamheden voor ex collega’s achterlaat.

  Principes gelden kennelijk niet meer dus daar hoeft ook niet op gegooid te worden.

 11. Lucy

  @Linda, waaruit bestond dan die puinhoop?

 12. Mark

  Sowieso 2 miljoen nieuwsgierigen. Ze hebben wel een hele slechte lead-in met dat Ijzersterkste-flopgedoe. Hadden ze gelijk na het Journaal moeten zetten!

 13. Den Uyl

  Krijgt de salonsocialist hiervoor betaald?

 14. Bart

  Het zou sowieso moeten terugkeren. Kunnen we wel gebruiken in deze tijd. Wel zou het dan zonder Jack Spijkerman zijn.

 15. de deskundige

  Had hij toen moeten bedenken toen hij opstapte voor mij heeft hij afgedaan.

 16. Geronimo

  Niet zo’n zin in politiek-correcte zachte-heelmeester-“humor”. Het is weekend. Ik wil de week vergeten, ik wil me ontspannen. Misschien toch maar weer een leuke serie op zigg otv kijken.

  Overigens blijf ik erbij dat het wel degelijk relevant is wat mensen doen. Een christendemocraat, die predikt dat het gezin de hoeksteen is, mag niet vreemdgaan. Een communist, die predikt dat mensen met geld, geld voor een ander moeten overhebben, mogen in mijn ogen niet graaien. Dat maakt mensen als Freek, Wim Kok, Marcel van Dram, Jack Spijkerman en vele vele anderen in mijn ogen tot menselijk afval.

 17. zoe

  De Meilandjes een WALCHELIJKE show

 18. Curryworst

  Alle babyboomers hebben hun tv vanavond op 1 staan om 21:30 uur.

 19. FlyingLotus

  Ik weet nu al dat het niet te doen is.

 20. Kenner

  Oude vergeten mannen gaan dezelfde formule grapjes maken die vroeger al niet origineel waren en al jaren niet meer grappig. Nog een keer heren en dan weer op so de mieteren naar jullie reclames inspreken en saai theater maken en thuis zitten

 21. Ruiende Trui

  Hopelijk is het nog steeds lekker links en subjectief. Beetje framen en wegkijken. Ja, ja, mensen. Het wordt weer ouderwets Vara.

 22. Herman Hoogsteder

  Ik zal bewust niet kijken naar deze salonsocialist met zn butprogramma.Was vroeger al helemaal niks met alle misplaatste vara grappen.Bah.

 23. Huismaker

  Lachen bij DWDD.
  Weer zo’n totaal-niet-leuke linkshoofd. De zoveelste mislukking na De Breij, Derksen, Hazenlip, Piepkuiken, Soundos (?) en anderen. De man speelde grappig over poep en pies. Te erg voor woorden. Maar de politiek -correcten deden net alsof het heel grappig was. Alsof we gek zijn !

 24. pieter

  @huismaker… je plasje weer gedaan? Nu braaf je medicatie innemen he, dan krijg je een aai over je bolletje van de zuster :-)

 25. Mark

  John had al veel eerder weer een zak geld open moeten trekken: Koppensnellers op SBS 6, kan best iets worden. Bij Talpa flopte het 10 jaar geleden, maar op die zender flopte alles, behalve Eredivisie en Gooische Vrouwen dat erna zat. Op SBS 6 haalt ales wel gemiddeld 500.000 – 600.000, daar is John al tevreden mee.

 26. Mark

  Dancing On Ice natuurlijk de winnaar omdat het live is en dan kan er niet in geknipt worden. Mensen wachten tot iemand weer een flinke smak maakt live op tv. En mensen kunnen live mee stemmen met een app. Vinden gezinnen met kinderen ook leuk om dat de hele avond gezellig met elkaar te doen.

  Dan kun je natuurlijk nu wel zeggen: en Dancing With The Stars op RTL 4 da? Dat was toch ondanks live ook niet echt een succes? Nou, dat komt omdat het niet gezellig was. Als Dancing On Ice het gevoel van Sterren Dansen Op Het IJs weet te pakken, dan heeft Talpa komende weken goud in handen.

  Een naar leuk gemonteerde Paul de Leeuw en het saaie IJzersterkste zakt alleen maar verder in het kijkcijferdal.

 27. Weekend Alarm

  Dit slaan wij over!

 28. MediaPrak

  Mathijs een beetje aan het proefdraaien voor volgend seizoen? Stopt hij met dagelijks programma en gaat hij voor de zaterdagavond? Willem Duys als voorbeeld.

 29. Don

  Belachelijk!!! :-(

 30. kidminnesota

  Ben verbijsterd, diep, diep teleurgesteld over de terugkeer van Spijkerman op de tv. Nooit te vergeten wat een uiterst dubieuze rol hij heeft gespeeld bij de moord op Fortuyn, die man verdient het niet weer in de schijnwerpers te staan en net te doen alsof er niks gebeurd is. Zal destijds waarschijnlijk alleen zijn schouders hebben opgehaald. Kwal, dat is wat hij is, en nog veel erger.

 31. Jeep

  De gloriejaren waren jaren geleden bij de VARA, toen Jack nog groot en geliefd was en nog gelieerd was aan de publieke omroep.
  Hij koos voor het grote geld bij de commerciëlen en met Jack is het nooit meer iets geworden. Nu zal het vooral aan de charme van de cabaretiers liggen en de actualiteit. En gelukkig heeft de Vara al die jaren het spijkerblok bewaard…. :)

 32. Peet

  @kutminnesota

  Ik heb nog wat аluhoеdjes voor je te koop. 3 voor de prijs van 2!

 33. Grace321

  Super we gaan zeker kijken

 34. Ron

  Die variant die Jack maakte voor Talpa was een slap aftreksel. Ten eerst mocht hij de naam niet meenemen en het Kopspijkersspel ook niet. Paul Groot en Owen zaten al bij de AVRO met Koefnoen dus de sjeu was er wel af toen. Als je ze allemaal weer terug kan halen voor een permanent seizoen zou het misschien nog wel kunnen aan slaan. Eens even zien wat vanavond gaat doen. De voortekenen zijn wel weer erg leuk dus ben benieuwd.

 35. Marry Hens

  Kooten en De Bie waren zo geniaal dat nu nog steeds hun sketches onovertroffen zijn. Alles wat nu hun is gekomen is gewoon kansloos en slecht

 36. Ron

  @Marry Hens: eens, eens en eens.

 37. Joost

  Van Kooten en de Bie was humor voor communistische links-extremisten.
  Alleen dat soort lieden vonden dat leuk.

 38. Bramderammer

  Spijkerman…ook zo’ n linkse fascist!

 39. Jaap Stam

  Deze man verdient geen podium meer, dubieus verleden, hoort thuis in het rijtje Melkert, Rosenmöller, Marcel van Dam en zo vergeet ik er nog een paar, mede verantwoordelijk voor de moord op Fortuyn. Krokodillentranen huilen en daarna gewoon weer verder gaan alsof er niets aan de hand is. Stelletje hufters!

 40. Rechtse communist

  Bram, linkse fascist?

 41. Ron

  @Joost: dan heb je vroeger nooit goed opgelet bij Van Kooten en de Bie, dat was in die tijd zeker niet uitgesproken links of rechts. Van links tot rechtse kijkers hielden van de ironische humor van hun met een vleug actualiteit. Eigenlijk hetzelfde maar dan op een andere manier zoals Arjen Lubach nu doet.

 42. Paul de Vries

  @Joost
  Tja VPRO he.
  Staatsgevaarlijke linkse gekken. Toen en nu!

 43. Ad

  Begin van een nieuwe reeks. Nederland wacht hier al jaren op

 44. Paul de Vries

  @Ad
  4get it.

 45. Mike

  Je kan nu al invullen het fout links wordt.

 46. Kijkcijfers

  Als ik rtl was zou ik miljonairs om 22.30 uitzenden en hh perfecte plaatje om 21.30.

 47. aqua

  Kopspijkers een draadnagel aan je doodskist.

 48. Lies

  Erg benieuwd, ga vanavond zeker kijken.
  Zou mooi zijn als het weer terug komt.

 49. Winterklaar

  Als je onophoudelijk achterom kijkt, mis je je hele leven.

 50. Mm

  Ik verwacht 3 miljoen kijkers want op alle andere zenders is zooi. Hopelijk wordt dit weer een reeks. Jack heeft weer de gunfactor

 51. Umfufu

  Ik kijk niet.

  Geen trek in een opgewarmde drol.

 52. Marry Hens

  Als een laffe rat verliet hij het schip voor geld. Liet zijn collega’s in de kou staan. Ik kan het niet opbrengen om hier naar te kijken.

 53. critikast

  Spijkerman terug op televisie, dus geen seconde behoefte om te kijken naar deze onbetrouwbare, hypocriete mislukkeling, die niet alleen een dubbele agenda heeft, met dubbele tong praat, scheel kijkt en niet in staat is zijn bescheiden aandeel in Kopspijkers toe te geven. De cabaretiers stalen altijd de show en Spijkerman praatte alles gebrekkig aan elkaar. Hij profileert zich de laatste tijd als DE man van kopspijkers terwijl zijn rol een bijrol was. Hij bezweek destijds voor het grote geld, mislukte op alle fronten en heeft zijn vriendjes in Hilversum warm gemaakt voor een comeback. Ik hoop dat het bij deze ene keer blijft en dat we eindelijk verlost zullen worden van Spijkerman op het scherm !

 54. haha

  Hoop dat de halvegaren die naar deze onsmakelijke hypocriete doorgestoofde lap gaan zitten kijken, in slaap vallen. Wie bestelt een tankwagen met drek, graag afleveren IN de studio waar dit illustere gezelschap losers zijn opgewarmde prak dingetje doet.

 55. Desi

  Spijkerman, talentloze mislukkeling die maar een ding kan, van een kaartje oplezen, en dat ook nog niet goed. Steunt totaal op de verlopen cabaretiers die hem maar tegen beter weten in blijven omringen, Wallis de antisemiet, Muiswinkel de alcoholist, Schumacher die accountant had moeten worden, dat kan hij nl wel, cabaret niet, etc.

 56. Yep

  De opgewarmde drol Spijkerman blijft het proberen. En o, o, o, wat stinkt die drol Johannes Spijkerman uit IJmuiden, Bllllllg

 57. Peet

  @haha

  Is allang opgenomen, idiоot. Sta je daar in een lege studio met je wagentje drek.

 58. Bert

  Het was zeer geslaagd, wat de azijnpissers hier ook mogen beweren. Zou moeiteloos weer meekunnen in programmering.

 59. Solomon

  Dit smaakt zéker naar meer !.. Dit programma kan zo weer terug bij NPO/BNNVARA !.. Jack Spijkerman en zijn team doen dit nog goed genoeg om weer gewoon jaarlijks een aantal afleveringen te gaan maken !.. Jack Spijkerman is in tegenstelling tot Paul de Leeuw nóg steeds erg goed in wat hij doet en laat met deze uitzending overduidelijk zien dat hij de presentatie nog erg goed aankan !.. Jack hoort gewoon bij de NPO !.. Op naar nieuwe afleveringen samen met vertrouwde team van cabaretiers Jack !.. NPO haal Jack Spijkerman weer op het scherm !..

 60. Yasser

  @Solomon, ja wat is J.Spijkerman toch goed in wat hij doet, he … Vindt ik helemaal niet. Begraaf svp dit programma nu voorgoed. Het lijk begint te stinken namelijk.

 61. loterij Cheque

  Sjek je bent waardeloos. Te oud en je was al nooit wat want je kan helemaal niets. Donder svp op, we zijn je taterzat met je stomme club lousy cabaretiers.

 62. Marry Hens

  Om 16.21 uur heeft er een onverlaat onder mijn naam een reactie geplaatst. Op die tijd zat ik gezellig met mijn man Alle aan de roulettetafel in het casino van Nijmegen. Laat je niet gek maken redactie en controleer het e-mail adres voor de enige echte.

 63. @Bert, ga terug naar je afdeling, gek.

  @Bert, terug naar zaal 4. Je medicatie wordt verhoogd. Je praat wartaal namelijk.

 64. Jack : Geld, Jack: geld

  Geld Jack, daar ga je voor. Ga voor het geld, Jack. Dat is wat je drijft, eikel, meer niet hypocriet zonder talent.

 65. Ome Cor

  Mwah, ik had er me meer van voorgesteld.
  Nee, voor mij hoeft het niet meer.
  Ze zijn destijds toch op tijd gestopt.

 66. Sip

  Ik heb gekeken en vond het zeer slecht. Jack kan dit niet meer en de imitaties waren slecht en oudbollig. Niet meer doen.

 67. Elisa

  Ja, en jouw teksten zijn slecht geschreven. Ook niet meer doen.

 68. Asjemenou

  DWDD Heimwee 2020: Domino d-day

 69. Timon

  Hele mooie uitzending

 70. ROST VAN TONNINGEN

  Hij kon altijd heel goed anderen te kakken zetten. Tot dat het bij hemself gebeirde, dan werd hij hels. Daar hebben wel meer van die knakkers (freek het veenlijk) last van. Freek overweegt trouwens vluchtelingen in huis te nemen. Ik zou marrokanen of algerijnen nemen freek, ook leuk voor de vrouw.

 71. ROST VAN TONNINGEN

  VUILE GRAFHOND DAT JE DER BENT

 72. John

  Was Top Kopspijkers! Laat maar terug komen hoor! Vooral de afwisseling in items is zo goed. Echt unieke tv!

 73. Annoniemus

  Het was vooral het persoonlijke feestje van Jack Spijkerman , die heel blij was dat hij het er zonder kleerscheuren vanaf bracht !!

 74. Lize

  Poe hee, wat was dit slecht. Viggo en Peter kwamen niet uit de verf, Jack te zenuwachtig, het cabaret te flauw. Martien leek totaal niet ook

 75. Diana

  Baudet en Hiddeman act was heel goed. Jammer dat er niet voor nieuwe fragmenten was gekozen, maar teruggegrepen werd naar oude fragmenten.

  Voor de rest was het zeer vermakelijk. Fijn entertainment voor op de zaterdagavond.

 76. Moniek

  Kopspijkers 1.983.000
  Dancing on Ice 748.000
  Paul nr1Show 584.000

 77. Moniek

  IJzersterkste 933.000

 78. Hans

  Paul scoort te laag gelukkig voor rtl nog
  aar 1 aflevering!. Dancing on ice scoort ook te laag .
  Benieuwd wat het volgende week scoort en over 2 wekend als op 4 all together now begint. Ik verwacht dat vanaf 21 Dec dat het hoogst scorende programma op prime Time word op zaterdagavond.

 79. man pan

  En bij RTL en SBS werd Kopspijkers met interesse bekeken, retro programma’s zijn weer in (bij gebrek aan beter)

 80. Geronimo

  Ik kan uit de reacties opmaken dat er nog meer dan voldoende vraag is naar optredens van de hofnarretjes aan het hof van de politiek-correcte zonnekoning. Een naargeestig begin van de zondag, maar wat doe je eraan.

 81. Trein

  Was verschrik-ke-lijk slecht. Alle imitaties was ruk, Spijkerman kan het oplezen en zogenaamd enthousiast reageren niet meer (dat was alles wat hij kan namelijk, de rest vd show hangt aan de talenten van de cabaretiers) de cabaretiers zijn een stel uitgerangeerde, onpopulaire uitgekakte figuren die allemaal 2 of 3 kunstjes kennen en sommigen (Heerschop) maar 1. Wallis de Vries is een domme narcistische tante die op Johannes de graaier steunt, zo lijkt het. Maar het blijft een antisemiet. De hele show is te dom voor woorden, bedoelt voor mensen met een IQ van hooguit 90. Niet terughalen.

 82. Pario

  Niet leuk en Jack kan het niet meer.

 83. NS

  Trein, zit je ook naar Buitenhof te kijken waarin het gaat over treinen?
  Wat een saai onderwerp. Alsof er geen andere onderwerpen zijn…

 84. Weer

  En uiteraard probeerden ze Baudet en Hiddema stuk te krijgen. Imitatie was tenenkrommend slecht. Wat een domme hersenloze lui zijn deze verwende televisie typetjes toch. Mijn kinderen van 12 en 13 imiteren beter, en zijn uitgerust met een stuk kritischer geest dan de politiek correcte voorgeschreven debiliteit als bij Spijkerman en de oliedomme zelf niet nadenkende cabaretiers die hem onterecht blijven steunen. Waarvan akte.

 85. sukkel

  Was geen moer aan wat een afgang en natuurlijk was geldgraaier Matthijs er weer bij …… om te kotsen

 86. aammehoela

  Ach ja populistische rechts kan niet tegen kritiek….. en dus was Kopspijkers slecht. Zo voorspelbaar…………….

 87. man pan

  populistische rechts tokkies hebben geen leven, elke dag die linkse BNN/VARA programma’s kijken en daarna huilie huilie doen op internet.

 88. Bart

  @man pan Rechtse mensen zijn niet per definitie tokkies. Integendeel zelfs. Links wil dat graag zo laten lijken. Rechts zal de komende jaren het winnende geluid zijn. Linkse mensen zijn doodsbang.

 89. Bart

  Ik heb gelukkig geen verstand van politiek dus zo’n vaart zal het niet lopen. Ik stem toch GroenLinks.

 90. man pan

  @Bart,
  Stem al jaren VVD, maar heb niets met dat dom-populistisch rechts en al die dom gehuil

 91. action

  Enige show ! Mijn dochter die syndroom van down heeft, heeft enorm genoten ! Hoorde van het Tehuis voor Zwakbegaafden ook dat het een hit is daar !

 92. Topi

  Enorm leuke show voor Tehuis voor zw*kbeg**fden .

 93. Hans S.

  Slecht show met slechte imitatie’s

 94. Sindbad

  @Hans S, inderdaad.

 95. Henk

  Wat een sneue reacties.

 96. Dominee Bonk

  Jack Spijkerman gaat over lijken als het om geld gaat. Een enorme zogenaamd linkse graaier.

 97. Elbert

  Ik vond Kopspijkers tegenvallen. In de hoogtij-dagen lag je dubbel van het lachen. Het was ooit eens een leuk programma. Maar helaas was het afgelopen zaterdagavond niet te evenaren. Maar ieder zijn smaak die het wel leuk vond. Er zijn betere programma’s te vinden maar dan niet in Nederland maar in Duitsland. De kwaliteit van de programma’s holt elk jaar in Nederland steeds verder achteruit met al die “presentatrices” en “presentatoren” die alles van een autocue staan af te lezen. Zo kan iedereen er wel gaan staan. Je moet er vooral goed uitzien maar presenteren is en blijft een vak wat nog maar weinig mensen kunnen. Improviseren zoals ze vroeger deden is en blijft een kunst. Uiterlijk is belangrijker op tv dan een programma goed presenteren. Ik vind het allemaal zo nep en vooral op SBS6.

 98. Pietje

  Elbert heeft gewoon geen reden om te lachen.

 99. bp

  @Elbert: exact. Het was waardeloos. Als het een nieuw programma was geweest was het tot de grond toe afgebrandt. Dit was nostalgie, daarom keken mensen. Het was echt zo schrikbarend slecht…

 100. Joris

  Ik wil die stomme Spijkerman helemaal niet meer op TV zien. Schoon genoeg van die hypocriete schreeuwer.

 101. 🐦 Meneer de Uil

  aqua
  Sat 07 Dec 2019 om 18:43

  Kopspijkers een draadnagel aan je doodskist.

  👍🏻👍🏻👍🏻😜

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.