Van der Gijp wijt lagere kijkcijfers VI aan ‘nicht’ Meiland

Geplaatst op di 08 okt 2019 om 13:15

René van der Gijp denkt dat de kijkcijfers van Veronica Inside de laatste weken wat tegenvallen vanwege de concurrentie met Chateau Meiland op zusterzender SBS 6. Dat heeft hij gezegd op Radio Veronica. Veronica Inside was op maandag altijd gewend aan scores tussen de 800.000 en 900.000 kijkers, maar dat zijn er de laatste tijd wat minder. Zo keken er gisteren 557.000 mensen. “Houden we het programma een beetje aan de gang, René, denk jij?“, vroeg Wilfred Genee aan hem.

Van der Gijp denkt dat het wel goed komt. “Ja, natuurlijk oude pik. Ja, natuurlijk.”

Genee: “Ja, de kijkcijfers zijn de laatste weken een beetje wat lastiger.”

Van der Gijp: “Misschien hebben wij – ik hoop het niet – wel kijkers die ook Chateau Meiland leuk vinden. Je zou het toch bijna niet hopen of wel? Ha ha ha.”

Chateau Meiland is een heuse kijkcijferhit. “Ja, het wordt tijd dat die ouwe nicht ermee stopt daar, dan gaan de kijkcijfertjes bij ons weer omhoog. Nee, dat gaat allemaal goed komen, joh.”

Hij denkt dat het programma woensdag de Gouden Televizier-Ring gaat winnen. “Die Martien zeg, dat is ook een figuur hè?

Johan Derksen: “Ik heb het nooit gezien, maar ze hebben wel heel veel kijkers.”

Foto: RTL
51 Reacties op “Van der Gijp wijt lagere kijkcijfers VI aan ‘nicht’ Meiland”


 1. Job

  Dit gaan ze geen 3 jaar meer volhouden. Het wordt saai.

 2. Reageerder

  Ik vind ze verschrikkelijk zowel Meiland als Vi

 3. Remi

  … Opnieuw niéts dan treffende opmerkingen, daar bij Veronica inside.
  … Escha kijkt toe, en ziet dat het goed is !

 4. Leo

  Niet zo vreemd lijkt me.
  Veronica wordt amper bekeken, op live voetbal na.
  Het is een aftands zendertje, een oubollig merknaampje dat nooit meer iets zal voorstellen.
  Daar komt bij dat het ‘VI-kunstje’ zo langzamerhand wel bekend is.
  Het is inmiddels sleets.

 5. Michel

  Veel mensen beginnen Johan een beetje een oude betweter te vinden… en dat komt niet altijd het programma ten goede… om maar te zwijgen over die bejaarde muziekantjes op vrijdag…

 6. PatatmetMayo

  Heeft helemaal niks met dat slechte toneelstukje van die Fam Meiland te maken.
  Misschien omdat het bij VI een herhaling van zetten is,Reneetje??
  Waar Derksen anderen verwijt open deuren in trappen,ziet hij zelf niet dat hij zich daar ook schuldig aan maakt.
  Het helpt natuurlijk ook niet mee dat ze door CL voetbal soms 4 van de 5 doordeweekse dagen op tv zijn. Genee is helemaal overal te horen en te zien als je dat wilt.
  Het grote succes was juist gebaseerd op beperkte beelden en niet meer dan twee keer in de week.
  Heb ze gewaarschuwd,maar ze luisterden niet,ben blijkbaar niet gezaghebbend genoeg.

 7. Job

  800-900K haalde ze nooit hoor. Max 700-800k op een maandag. Afgelopen vrijdag haalde ze bijvoorbeeld ook rond de 550K wat juist weer goed is voor een vrijdag wat meestal 400-500k haalt. Ik denk dat er een groep van 200k is die soms keek maar nu minder vaak kijken door dat Johan te veel zeikte de laatste maanden. Maar er is nog steeds een vaste groep van 500-600k die bijna altijd kijkt.

 8. Jan

  @Michel: Het valt niet mee om iedere keer met de waarheid geconfronteerd te worden….

 9. Robert

  @Michel: en die Danny Vera die Bruce Springsteen door zijn neus staat te ‘zingen’.
  Volgens dementerende Derksen de beste zanger van het heelal.

 10. Jean Paul

  Zou me niets verbazen als het ook door dat nababbelen bij de NPO en podcasts komt. De NPO voetbalpodcast luister ik bijvoorbeeld elke maandagmorgen. Dan komt VI als mosterd na de maaltijd. En de stokpaardjes beginnen nu wel erg sleets te worden.

 11. west

  grote storing op mediapark ZIGGO- KPN

 12. Jansen

  Wanneer komt het nieuwe seizoen van KLEM eens op de tv?

 13. Laup NaeJ

  NPO sport is als mosterd na de sv maaltijd!

 14. Laup NaeJ

  Lachen met die typetjes die om de haverklap en jaar in jaar uit schrijven dat het “kunstje” van VI is uitgewerkt.
  Stelletje nitwits.

 15. Zomaar

  Telkens weer een bedenksel vooraf waarmee ze hopen dat het wat beroering na de uitzending brengt.
  Gisteren waren de oudjes aan de beurt.

 16. Michel

  Jan…. ik ben een kijker… maar haak steeds vaker af door dat gezeik van Derksen…. vroeger vond ik hem leuker… misschien moet ie weer eens wat meer gaan eten…

 17. Curryworst

  Ik ben zelf overgestapt naar de Meilandjes.
  VI begint sleets en uitgekauwd te raken.
  En als ik de moeite neem om VI terug te kijken dan geloof ik het halverwege wel.
  Het is zo voorspelbaar dat je zelf het antwoord kunt invullen als Genee een vraag stelt aan Gijp of Derksen.
  Het wordt tijd dat er eens wat nieuw bloed aanschuift. De enige die komt is af en toe Bas Nijhuis. Maar die begint ook een beetje de clown uit te hangen met zijn buurmeisjes grappen.

 18. Sjonnie

  Tsja, als Derksen Waylon de beste zanger van Nederland vindt, dan is een bezoekje aan de oorarts geen overbodige luxe!
  Verder is Johan een prima gozerd!

 19. Dennis

  alles van SBS is stom!

 20. Ard

  Het probleem is ajax. Ajax krijgt te veel aandacht en dat zou niet eens zo erg zijn, maar een dag er voor heb je al studiovoetbal, waar 90% van het programma over ajax gaat. Waar feyenoord, psv en andere clubs vaak afgeraffeld worden. Ja en je kijkers zijn niet alleen voor ajax. Ook studiovoetbal tikte eerst 1 miljoen kijkers aan, maar ook dat is gehalveerd.

 21. Bas en zijn buurmeisjes

  Willen jullie mijn buurmeisjes weer bij VI? Of zal ik de kassameisjes van de lokale SPAR meenemen?

 22. Nijl

  Eens met @curryworst. Denk ook dat het met kwaliteit te maken heeft. Gijp komt nog wel eens met orginele ingeving/visie. Derksen kan het allemaal niet meer behappen en niet meer op de hoogte van eigentijdse ontwikkelingen. En Genee zal nooit serieus genomen worden als hij programma blijft presenteren. Dit is ook zijn enige succes. Rest faalt. Talkshow. BNR luistert niemand naar en snel gevulde kinderhand met 23.000 luisteraars. Moet zichzelf nog beetje uitvinden qua talkshow maar dan moet ie loskomen van VI

 23. cora

  Rene vdd Gijp is erg, maar de Meilands spannen de kroon, wat een vertoning. het pleit niet voor de kijkers dat zij Chateau Meiland leuk vinden. Ik vind het een zeer slecht toneelstuk, 5 minuten kijken om een mening te vormen is genoeg. wat een armoe zo’n programma!

 24. LLRV

  Ze waren vaak geestig, soms grof en altijd tegen de mainstream mening in, wars van political correctness. Nu wordt het beduidend minder, sleets. De voorzetjes van Genee moet iemand inkoppen. Maar er zijn fantastische voorzetten, uit stand over 40 meter op de stropdas … en flauwe, tenenkrommende of zelfs ranzige. Rene die het kijkersverlies met grapjes wegwuift, Derksen die anderen graag de maat neemt bij tegenvallende kijkcijfers maar nu minzaam lacht en Genee met zijn: “Hou dat vast voor na de reclame! Weten jullie al dat we een app hebben? Zooooo! En wat prachtig dat we 2 uur hebben, vind je niet ook Johan, ja ja!” Gisteren ben ik afgehaakt nadat ze de laatste reclame gingen aankondigen, lachend dat er natuurlijk nix meer kwam want die laatste reclame is een pseudo-cliffhanger reclame, een fantoom-reclame-break. Snel nog cashen maar hierna roepen: dooooeeeeeiiiii! En denken: wat dom dat John ons al dat geld hiervoor betaald. Ze waren eens heel goed, nu begint het – bij mij althans – pijn te doen.

 25. nijntje

  Praat eens Nederlands, LLRV.

 26. danny

  Wat Goooooeeeeedddddd!!!!

 27. Maarten

  Meer divsersiteit in de gasten zou ook wel eens kunnen helpen. Het is altijd Hans Kraay, Boskamp, Valentijn of Kieft. Nodig eens wat meer prominenten uit de voetbalwereld uit. Een Peter Bosz bijvoorbeeld.

 28. Dij Enkletser

  Tis een beetje van der Gaap geworden
  Vroeger ging ik er echt speciaal voor zitten nu kijk ik af en toe,maar dat heb ik met meer Programma’s
  niet alleen met VI <<

 29. merel

  Ik kijk naar VI, ik vind het leuk. Wijntje erbij…. Alleen als Hans Kraay er zit, dan is het minder, dan is het plat.

 30. Paul

  Merel, ben je onder je strakke truitjes ook plat?

 31. Ben Saule

  Derksen gaat op een hoogtepunt stoppen. Pakt het EK nog ff mee, maar is dan klaar. Gezondheid en energie worden minder; net als het innoverende vermogen van het programma. Maar ja, als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg. Nog ff lekker cashen tot komende zomer en dan zwaait ie af.

 32. Een ander geluid

  Denk ook dat VI radio er mee te maken heeft. Vanmiddag zei Johan op de radio het volgende……volgt er een herhaling. Waarom moet er in de TV uitzending weer op terug gekomen worden. Genee moet radio maken zonder Derks, Gijp en Kraay.
  M.i. is Gijp nog steeds de beste analist maar blijkbaar mogen ze steeds minder beelden gebruiken. Fragmenten zijn er steeds minder en korter. En waar is Bas Nijhuis ineens?

 33. Joost

  Als er in 1x zo’n daling is moet er een externe oorzaak zijn…..wel grappig dat de oorzaak een pure homo is (in positieve zin)

 34. Job

  Programma heeft nooit een vernieuwing ondergaan. Die tijd is nu wel gekomen. Alle flauwe filmpjes eruit, en vaker andere gasten aan tafel. En anderhalf uur is echt lang zat.

 35. Suzy Wang

  Nee ze komen er langzaan achter dat vd gijp met annie schilder naar bed is geweest. Dan moet je toch wel wanhopig zijn geweest.

 36. 4608351 5 Willem Thomas D

  Die nicht was de eerste kennismaking afleveringen heel grappig. Begint nu erg te irriteren. Afstandbediening verlost ons dan.

 37. PhilRock

  Goed dat ik weet dat driessen vrijdag komt. Dan haak ik af.

 38. Geronimo

  Voor mij is dat stuk menselijk afval van een Valentijn Driessen de reden om af te haken bij VI. Al ver voordat hij die mensonterende hetze begon tegen Ten Hag. Dat betweterige toontje, die op voetbaltechnisch gebied open deuren, dat rimmen van de kontjes van de vaste gasten. Ik zal niet snel nog inschakelen op VI hierdoor.

 39. G.ossip

  Volgens mij zit Gijp weer midden in een zware depressie, wat is hij de laatste tijd zwartgallig,

 40. B

  Ze worden slaapverwekkend gaat niet lang meer duren.

 41. toxilogic

  Theo Janssen zou prima bij VI passen, hij is ook een verassend scherpe analist, als ik de Mol was zou ik toeslaan. Hij kan eerst ge introduceerd worden als vaste gast om dan later het stoeltje van Derksen over te nemen.

 42. Webanalist

  Wellicht hebben Nederlanders met een ander achtergrond ervoor gekozen om die racistische opmerkingen van Johan Derksen geen podium meer te geven. Zijn laatste uitspraken over Turkije heeft in ieder geval ervoor gezorgd dat VI niet meer wordt uitgezonden in Turkse en Marokkaanse theehuizen. En TERECHT!

 43. Sven L.

  600K kijkers is toch prima op de maandag? Het evalueren van een voetbalweekend, meer is het niet. Denk dat RTL blij zou zijn met 600 duizend kijkers op het ‘B-kanaal’. De heren zijn wel voor veel geld overgestapt, dat strookt dan weer niet met de kijkcijfers…

 44. Annoniemus

  Als het weer over voetbal gaat gaan de kijkcijfers misschien omhoog , maar niet met al die flauwe grappen over de rug van andere mensen !

 45. Duiven Tilly

  Het einde is in zicht – Hoogmoed, Karma geef het een naam –

 46. Factchecker

  VI kijk ik al een tijd niet meer. Van der Gijp lacht altijd alleen om zichzelf. Derksen beledigd iedereen en noemt het ‘een mening’. Genee is geniepig, maar wel een goede interviewer. Kraay… tja. Meiland is ook verschrikkelijk!! Euwwwww.

 47. F.U

  Eerder die rotkop van je en je lach.

 48. Jessica

  Die van der Gijp is vuile vieze bekrompen homofobe en en LHGBTIQ hater, en vrouwonvriendelijk. Continue maar denigeren naar homo vrouwen en LHGBTIQ mensen, ben zelf transvrouw en ik kots van deze man. Wat heeft hij nou bereikt, hij kan het gewoon niet hebben! Gooi dit programma aub van de buis met deze holbewoners!

 49. Theike

  Ik snap niet hoe Nederland naar dit programma kan kijken met dat steeds absurde en overdreven gedoe van die irritante homo. Ik heb 1x vijf minuten gekeken en volgens mij is dat overdreven nichtengedie een act.

 50. Sport

  Minder kijkers heeft echt te maken met de bekrompen houding van de oude van dagen van dit programma en de nogal asociale houding jegens bevolkingsgroepen die er toe doen in dit land. Met alleen op je reet zitten voor de camera en af geven op iedereen wat het V1 team niet zint maakt jullie echt niet meer populair maar eerder gehaat en die trend is reeds ingezet en terecht want ruim de helft van Nederland is jullie tokkiegedrag en racistische commentaar meer dan zat.

 51. Sport

  Helemaal eens met Jessica.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.