SBS 6-programma 6 Inside wint postuum een prijs

Geplaatst op di 08 okt 2019 om 14:00

Drie maanden nadat 6 Inside van de buis werd gehaald, wint het programma van Albert Verlinde alsnog een prijs. De showrubriek wint de TV Knol-publieksprijs voor het slechtste tv-programma. Dat heeft organisator van de nieuwe prijs, vaksite Spreekbuis, bekendgemaakt. Het publiek vond 6 Inside niet te pruimen. “Albert Verlinde wist met zijn RTL Boulevard-killer nooit te verrassen. Zelfs het nieuws van het staken van dit programma was geen verrassing“, zegt een van de inzenders.

Andere programma’s die het publiek veelvuldig instuurde, waren Business Class, VTBL, Koffietijd!, Celebrity Call Center, Love Island, House of Talent, JENSEN!, DanceSing, Caveman en Zomer met Art.

De TV Knol-juryprijs voor slechtste tv-programma gaat naar RTL Late Night met Twan Huys. De jury, bestaande uit bestaande uit Spreekbuis-baas Richard Otto, mediajournalist Maarten Hafkamp en columnist Vincent Bijlo, meldt: “RTL Late Night met Twan Huys was al vanaf de start gedoemd te mislukken.”

Huys straalde niet uit dat hij zin had in deze show en er was geen chemie met de gasten, laat staan met de kijker. Het programma werd niet voor niets voortijdig gestaakt“, aldus de heren.

Naast de juryprijs en publieksprijs voor slechtste tv-programma is ook de TV Blunder van het Jaar bekendgemaakt. Die ging naar het tv-optreden van Yvon Jaspers (Boer Zoekt Vrouw) in Pauw.

De schnabbelende Boer Zoekt Vrouw-presentatrice vertelde dat ze zich niet gewaardeerd voelde en dat ze zich in een oorlogsgebied waande door haar commerciële bijverdiensten. Emotioneel deed zij zonder enige relativering haar verhaal, terwijl aan dezelfde talkshowtafel op dat moment ook de familie van de vermoorde Anne Faber zat.

Jurylid Richard Otto: “Het was verbijsterend om te zien wat een enorme plaat deze presentatrice tijdens deze uitzending voor haar hoofd heeft. Haar boerenhorkengedrag maakt dit de ultieme TV-blunder van tv-seizoen 2018/2019.”

Foto: SBS
15 Reacties op “SBS 6-programma 6 Inside wint postuum een prijs”


 1. Mick

  Jensen was helemaal geen slecht peogramma. In tegenstelling tot 6 Inside.

 2. Robert

  @Mick: de show van clown Jensen was inderdaad niet slecht. Het was mega-giga waardeloos.

 3. DikkeMick

  Jensen spoort niet.

 4. Curryworst

  Voor de nieuwe nominatieronde 2019/2020 zal Flirty Dancing hoog scoren.
  Wat is dat voor een idioot programma zeg.

 5. Boy

  Twan straalde niet uit dat hij zin had in de RTL Late Night.

 6. Punt

  Vincent Bijlo in de jury van een televisie’prijs’??

 7. Sjonnie

  Jensen bij Harry Mens was ook cabaret! ☺

 8. Jansen

  Hou toch op. Hier heeft niemand op gereageerd. Ja, de broer van Otto en de nicht van Bijlo. Die hebben allebei op 6 Inside gestemd en dat programma is met twee stemmen bovenaan geëindigd. De enigen die hier echt een TV Knol verdienen zijn Otto, Hafkamp en Bijlo. Nooit meer organiseren, deze dieptrieste flauwekul.

 9. Philip Freriks

  @Punt

  Jij bent zeker niet de slimste?

 10. Allard

  De jury doet Late Night met Twan Huys tekort, want dit programma had ook goede uitzendingen. Vooral op woensdag wanneer die leuke politieke analiste Marloes aanschoof. Best jammer dat de kijkers deze ontwapenende, oprechte en toegewijde verslaggeefster moeten missen.

 11. Mick

  Jensen was een heerlijk programma. Wat kijk jij liever dan? Beau? Slaapverwekkend saai en hij laat elke klimaatterrorist zijn inhoudsloze gebrabbel spuien.

 12. Ron

  Utopia doet het nu beter op dit tijdslot. Ik zal me toch eens achter de oren krabbelen bij Talpa om toch niet door te gaan hiermee. Het is een vaste en trouwe doelgroep die je dan 1x over boord gooit. Niet slim!

 13. Expat

  Jeroen Pauw had een berg boter op zijn hoofd toen hij zich aansloot bij het gehuil over Yvon Jaspers. Pauw en zijn redactie hadden besloten deze combinatie van onderwerpen aan één tafel te zetten. Daar zit de fout. Natuurlijk gaat zij haar verhaal doen. Daar hebben ze haar voor uitgenodigd.

 14. Suzy Wang

  Ja, n graftak.

 15. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Postuum verdient ook Patsy de Patsy Brard een prijs voor het eigenhandig om zeep helpen van een verder waardeloos programma. Grote klasse, de laatste 68.000 kijkertjes hadden al afgehaakt voordat het tweede reclameblok was ingestart (feit: SKO mei 2019)
  Ze heeft het nu geprobeerd met ‘Zo Goed Als Nieuw’.
  Zelfde euvel. Kansloos gezever en de kijker blijft weg.
  Sneu-tv op z’n smalst. Succes ermee Sjon!! Hahaha.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.