SBS 6-programma 6 Inside wint postuum een prijs

Drie maanden nadat 6 Inside van de buis werd gehaald, wint het programma van Albert Verlinde alsnog een prijs. De showrubriek wint de TV Knol-publieksprijs voor het slechtste tv-programma. Dat heeft organisator van de nieuwe prijs, vaksite Spreekbuis, bekendgemaakt. Het publiek vond 6 Inside niet te pruimen. “Albert Verlinde wist met zijn RTL Boulevard-killer nooit te verrassen. Zelfs het nieuws van het staken van dit programma was geen verrassing“, zegt een van de inzenders.

Andere programma’s die het publiek veelvuldig instuurde, waren Business Class, VTBL, Koffietijd!, Celebrity Call Center, Love Island, House of Talent, JENSEN!, DanceSing, Caveman en Zomer met Art.

De TV Knol-juryprijs voor slechtste tv-programma gaat naar RTL Late Night met Twan Huys. De jury, bestaande uit bestaande uit Spreekbuis-baas Richard Otto, mediajournalist Maarten Hafkamp en columnist Vincent Bijlo, meldt: “RTL Late Night met Twan Huys was al vanaf de start gedoemd te mislukken.”

Huys straalde niet uit dat hij zin had in deze show en er was geen chemie met de gasten, laat staan met de kijker. Het programma werd niet voor niets voortijdig gestaakt“, aldus de heren.

Naast de juryprijs en publieksprijs voor slechtste tv-programma is ook de TV Blunder van het Jaar bekendgemaakt. Die ging naar het tv-optreden van Yvon Jaspers (Boer Zoekt Vrouw) in Pauw.

De schnabbelende Boer Zoekt Vrouw-presentatrice vertelde dat ze zich niet gewaardeerd voelde en dat ze zich in een oorlogsgebied waande door haar commerciële bijverdiensten. Emotioneel deed zij zonder enige relativering haar verhaal, terwijl aan dezelfde talkshowtafel op dat moment ook de familie van de vermoorde Anne Faber zat.

Jurylid Richard Otto: “Het was verbijsterend om te zien wat een enorme plaat deze presentatrice tijdens deze uitzending voor haar hoofd heeft. Haar boerenhorkengedrag maakt dit de ultieme TV-blunder van tv-seizoen 2018/2019.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen