Linda de Mol heeft last van rijkdomschaamte

Linda de Mol schaamt zich er soms voor dat ze zoveel geld heeft. Ze is een van de weinige Nederlanders met rijkdomschaamte. Dat heeft de tv-koningin gezegd tegen verslaggever Aran Bade van RTL Boulevard. De Mol vindt haar situatie soms ingewikkeld. “Ik heb het natuurlijk heel erg goed financieel en daar heb ik wel eens last van. Ja, ik realiseer me dat heel erg en ik geneer me er ook wel eens een beetje voor, maar daarom ben ik ook zo blij dat ik mijn stichting gestart ben.

Ze stopt elk jaar een groot deel van haar salaris in haar foundation. “Ik stort ieder jaar een fiks deel van wat ik verdien in die stichting en ik kan daar mensen een paar onbezorgde momenten mee bezorgen.”

Het verhindert niet dat De Mo lzich schaamt. “Ja, blijkbaar bestaat er ook zoiets als rijkdomschaamte. Althans, daar heb ik last van ja.”

Tot slot beklaagde De Mol zich ook voor de camera van RTL Boulevard over de formatruzie met RTL. De zender houdt haar shows Oh Wat Een Jaar en Weet Ik Veel in eigen huis.

Ja dat vind ik erg. Heel erg. Dit was voor mij wel een dieptepuntje, ja. Maar die horen er ook bij, hè, je kunt niet alleen maar hoogtepunten hebben in het leven.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen