‘Gedweep met Jan de Hoop tekenend voor tv-seksisme’

Nikki Sterkenburg vindt het continue gedweep met Jan de Hoop en zijn eeuwige mokken tekenend voor het seksisme in de televisiewereld. Dat heeft de journaliste gezegd in het mediaforum op NPO Radio 1. Het nieuws dat John de Mol zijn Hart van Nederland-presentatrice Gallyon van Vessem op straat heeft gezet omdat ze te oud is, wordt ook uitgebreid besproken bij de publieke omroep. Ook Sterkenburg werd naar haar mening gevraagd. “Dit is wel echt een schande“, vindt zij.

Wederom moet een oudere tv-vrouw het veld ruimen, aldus een geërgerde Sterkenburg. “Het deed me ook heel erg denken aan dat Margreet Spijker bij RTL weg moest wegens te oud.

En de oudere tv-mannen? Die mogen gewoon blijven. “RTL bestond onlangs dertig jaar en dan wordt er weer zo gedweept met ‘onze Jan de Hoop’ en dat ‘ie er nog steeds zit. Ja, die mocht wel gewoon blijven, terwijl Margreet te oud werd bevonden. Nou is zij gelukkig fijn geland bij WNL, maar het is natuurlijk wel schandalig.”

Het is helemaal niet handig om alle vrouwen maar te vervangen door een jonger exemplaar, vindt Sterkenburg. “Er is gewoon een oudere doelgroep die nog steeds lineair tv kijkt en als je die wil aanspreken, dan moet je je niet laten meeslepen door allerlei nieuwe ontwikkelingen waar een andere doelgroep zich bij thuisvoelt.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen