NPO verenigt alle publieke radiozenders in één gebouw

Geplaatst op do 24 okt 2019 om 16:00

Met de komst van NPO Radio 2 en 5 naar het Radiohuis op het Mediapark in Hilversum komen de vijf landelijke publieke radiostations voor het eerst onder één dak te zitten. NPO Radio 1, 4 en 3FM zitten al op het Media Park. Dat heeft de NPO laten weten. Radio 2 is vandaag verhuisd en volgende week neemt ook Radio 5 zijn intrek in het Radiohuis. “De studio’s en werkplekken van Radio 2 en 5 elders in Hilversum zijn aan vervanging toe, na bijna 60.000 uur non-stop uitzending.”

Jurre Bosman, directeur audio NPO, is blij met deze stap. “Deze beweging is een efficiencyslag“, laat hij weten.

Voor het publiek verandert er niets. “Voor de luisteraars gaan de uitzendingen gewoon door; achter de schermen kunnen NPO Radio 1, 2, 4, 5 en 3FM zaken als studio’s, noodstroomvoorziening en beveiliging delen.”

Een historisch moment: in het jaar dat de radio honderd jaar bestaat komen de vijf landelijke publieke radiostations eindelijk bij elkaar.

Foto: Remco Bosshard – Orange Frame Film & Photography
23 Reacties op “NPO verenigt alle publieke radiozenders in één gebouw”


 1. Frits van E.

  Goh, pas in 2019 staat efficiëntie op de agenda. Had dat niet vijftig jaar eerder gekund, had een hoop belastinggeld gescheeld.

 2. Kerel

  Kijk naar die designmeubels, als je simele tafels bij de kwantum of Leenbakker koopt voldoen die ook en je bespaart tonnen aan belastinggeld die ook naar verpleeghuizen had gekund.

 3. Hekelendorp

  Eens met eerdere reacties. Er kan nog veel bespaard worden bij de publieke omroep.
  Het vereist wel een mentaliteitsomslag vrees ik. De betalers centraal stellen en niet de makers.

 4. StefanV

  Goede zaak. Nu nog meer afstemming tussen de zenders onderling. Zorgenkind is uiteraard 3FM, met z’n dramatisch slechte luistercijfers. Mede in de hand gewerkt door Radio 2, dat zich sterk als een pseudo-3FM gedraagt.

  Als ik zendermanager in Hilversum was, zou ik deze zenders een gezamenlijke opdracht geven. Radio 2 moet meer volwassen muziek en meer kwaliteit gaan draaien (ook als de luistercijfers daar onder lijden), 3FM moet luisterbaar worden (wat het nu totaal niet is).

 5. Sas

  Ik zou publieke radio afschaffen. Een staatsomroep hoort niet in 2019. We zijn geen communistisch land en er zijn genoeg media-alternatieven. Laat je niet indoctrineren door het staatsgeluid van de heersende klasse, wat jij mag betalen, en vorm je eigen mening en inzichten.

 6. bart

  Wat een gezwets hierboven…

  Wanneer er geen publieke omroep meer was (wat elk land overigens heeft!!!) zaten we de hele dag te kijken naar die troep uit Luxemburg…. Bovendien levert de PO veel banen op en is zij LET OP ALLEMAAL!!!!: WINSTGEVEND!!!

 7. Baardhaar

  Hahaha een bedrijf dat leeft op belastinggeld is per definitie verliesgevend. Denk daar maar eens over na.
  En als de PO verdwijnt gaan de commerciëlen vanzelf het gat vullen met serieuzere programma’s. Maar de commerciëlen krijgen de kans niet, want er zitten staatssubsidievreters in de weg die de markt verzieken.

 8. Piet de zwart

  Stefan V

  Moet jij niet gewoon gaan werkem! En je bekkie houden!

 9. RaymondVL

  Makkelijk zat, 3FM past tegenwoordig in een bezemkast. Meer hebben ze niet nodig.

 10. Radiotje

  Die Bart en zijn roze bril toch. Sneu dat ie zo slecht kan rekenen maar tegen 900 miljoen gratis geld staat maar 300 miljoen aan reclame opbrengsten.

 11. Paul S.

  De publieke omroep krijgt zo veel belastinggeld dat ze het wel moeten verbrassen.
  De commerciële omroepen kunnen hierdoor nooit met de “staatsomroep” concurreren.
  AVRO en TROS zijn daarom nooit commercieel gegaan.

 12. Karel

  Het niveau van de reacties doet mij vermoeden dat de mensen die de moeite nemen te reageren in ieder geval GEEN kennis van zaken hebben hoe het werkt bij de publieke omroep.

 13. Radiotje

  Nou Karel wat let je om het ons uit te leggen ?

 14. 999

  Sas
  Thu 24 Oct 2019 om 16:17
  Wat bij jij een simpele ziel

 15. Ingrid en Henk

  Als belastingbetaler wil ik ook graag invloed op welke tanks we kopen, of straaljagers. Of op welke burostoel Mark Rutte zit, want zeg nou zelf, een tank van de Kwantum of een straaljager van Leen Bakker is toch ook goed genoeg?

 16. MM

  StefanV
  Thu 24 Oct 2019 om 16:15
  Als ik zendermanager in Hilversum was, zou ik deze zenders een gezamenlijke opdracht geven. Radio 2 moet meer volwassen muziek en meer kwaliteit gaan draaien (ook als de luistercijfers daar onder lijden), 3FM moet luisterbaar worden
  *
  Jij werkt zeker bij 538.
  Radio 2 is de absolute top. Echte radio.
  Jij hebt geen verstand van kwaliteit

 17. Job

  Radiotje, je geeft dus toe dat je er zelf geen verstand van hebt… houd je dan stil…

 18. Naomi

  @17.21 Denk nog maar eens aan die dure poef. Waarom geen middenweg? Die straaljager is een goed voorbeeld. Veel te duur en niet de beste, bovendien niet van een Europees bedrijf. De mensen die erover beslissen kopen te dure spullen omdat ze het niet zelf hoeven te betalen. Sober en doelmatig geldt alleen voor Henk en Ingrid.

 19. AFROTROTS

  @Ingrid & Henk…

  En daarom zijn er dus verkiezingen…
  Goed verzonnen ooit….al heeeeeuuuul lang geleden

 20. HARM met t harpje

  daaag daar ben ik weer met een liedje speciaal voor Sas
  een liedje niet uit 17 17 maar uit 2019

  nou ben er klaar voor daar gaatie pring pring

  kuch

  Jr was er ens een edelman
  die hier eens reageerde
  maar begreep er helemaal niets van
  hoe de NPO opereerde
  een dom persoon en veel gezwetst
  van Sas kwam reeds voorbije
  een outsider eerste klas die kletst
  yougee was in de meie
  yougee was in de meie

  oeps! ja met die oeps heb ik veel succes ook in het land waar ik optreed

  ja,,, schud ze gewoon uit de mouw

 21. oijoepio

  Wat een zuurpruimen die gaan zeiken over een tafeltje dat bij de Kwantum vandaan moet komen, zodat iedereen 0,000000001 cent minder belasting betaalt. Holland op zijn smalst. Vroeger waren linkse mensen zuur, maar tegenwoordig komt de azijnpisserij van rechts.. :-(

 22. Jaap

  Ik hoor hier niemand praten over het belastinggeld dat onze overheid al jaren en jaren verrast.
  Recentelijk weer met de verbouwing van de 2e kamer.
  Dus laat ons zwijgen over de kleine bijdrage die we jaarlijks betalen voor onze PO.

 23. Ron

  @StevanV: wat bedoel je met Radio 2 meer kwaliteit? Over kwaliteit valt te twisten natuurlijk. Ik vind 3FM bijvoorbeeld helemaal geen kwaliteitsmuziekzender zijn, ik bedoel als je net zo goed Snelle, Shawn Mendes afwisselt met Radiohead, SMYL, Queen of the Stone Age en weer terug naar Dua Lipa dan heb je het gewoon niet goed begrepen…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.