Tim Hofman na 8 jaar eindelijk op vlaggenschip NPO 1

Na acht jaar BNN beleeft Tim Hofman nu eindelijk zijn presentatiedebuut op NPO 1, het vlaggenschip van de publieke omroep. Hij presenteert er vanavond, direct na het Achtuurjournaal, de jaarlijks terugkerende show De Staat van het Klimaat. En niet bij zijn eigen BNNVARA, maar bij omroep Human. “Ik word uitgeleend. De makers wilden dat ik het deed. In overleg met NPO 1 kwamen ze bij mij uit en toen hebben ze mijn baas gebeld. En ik mocht het doen“, aldus het televisietalent in het AD.

Eindelijk staat Hofman vanavond dus op het hoofdpodium, al is het maar voor even. Althans, na de jaarwisseling is hij vaker te zien op het eerste net. “In januari begint Over Mijn Lijk. Dat zou eigenlijk mijn eerste programma op NPO 1 zijn.”

Hij voelt zich nu al thuis op NPO 1. “Ik zit wel geregeld bij De Wereld Draait Door. En ik duik regelmatig op in het Journaal, dus de NPO 1-kijker kent me wel. Ik had het al naar mijn zin bij de publieke omroep, maar dit zijn mooie stappen.

Even terug naar de show van vanavond: De Staat van het Klimaat. Is dit koren op de molen van al die twitteraars die roepen dat de NPO doet aan bangmakerij over het klimaat? “Het wordt wat mij betreft niet een heel manifest voor één kamp.”

Ik moet ervoor zorgen dat de vragen goed gesteld worden en dat je uitkomt bij de waarheid. Verklaard vanuit de wetenschap, niet vanuit columns“, besluit hij in het AD.

Foto: BNNVARA, Jeroen Werkhoven

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen