Ewout Genemans maakt promotie bij tv-huis Fremantle

Niet alleen de presentatiecarrière van Ewout Genemans zit in de lift – hij mocht Verslaafd overnemen van Peter van der Vorst – ook achter de schermen maakt hij promotie. Hij stopt als de managing director van het door hemzelf opgerichte productiehuis No Pictures Please voor een nieuwe, bredere rol bij moederbedrijf Fremantle Nederland. “Hij wordt Creative Lead, hetgeen inhoudt dat hij content creatie en sales gaat doen voor zowel Blue Circle, No Pictures Please als het nieuw te lanceren label.

Er komt namelijk een nieuw label naast de huidige Fremantle-labels Blue Circle, No Pictures Please en Fiction Valley. Het nieuwe merk zal zich voornamelijk gaan focussen op het ontwikkelen en produceren van Factual Entertainment, Reality en VOD-content. Hiervoor wordt Nathalie Harari in huis gehaald, die ook de leiding overneemt bij No Picutres Please.

Zo’n vijf jaar geleden is Fremantle mede-eigenaar geworden van No Pictures Please en per 1 januari 2020 zal het eigendom volledig overgaan op Fremantle. “Zowel Ewout als Fremantle kijken terug op een geslaagde samenwerking. Onder andere door de tomeloze drive van Ewout is No Pictures Please gekomen waar het nu staat“, zegt Fremantle-baas Georgette Schlick.

Schlick vindt No Pictures Please ‘een sterk merk met een authentieke signatuur’. “De creativiteit van Ewout is daarin cruciaal geweest. Ik ben dan ook blij dat Ewout heeft besloten zijn kennis en kunde in bredere zin toe te gaan passen binnen de Nederlandse Fremantle organisatie.”

Harari

Harari is afkomstig van Vorst Media, dat in 2015 werd overgenomen door concurrent Talpa Media. Daar maakte ze programma’s als Van der Vorst ziet sterren, Verslaafd, Married at First Sight en Gepest.

Schlick: “Daarnaast ben ik enthousiast over de komst van Nathalie Harari. Haar sociale skills gecombineerd met haar jarenlange ervaring als maker zijn een absolute asset binnen het genre Factual Entertainment, Reality en VOD content, waarin Fremantle Nederland zich verder wil gaan versterken.

Haar komst en de nieuwe functie van Genemans gaan in op 1 januari 2020.

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen