Ewout Genemans maakt promotie bij tv-huis Fremantle

Geplaatst op wo 30 okt 2019 om 14:25

Niet alleen de presentatiecarrière van Ewout Genemans zit in de lift – hij mocht Verslaafd overnemen van Peter van der Vorst – ook achter de schermen maakt hij promotie. Hij stopt als de managing director van het door hemzelf opgerichte productiehuis No Pictures Please voor een nieuwe, bredere rol bij moederbedrijf Fremantle Nederland. “Hij wordt Creative Lead, hetgeen inhoudt dat hij content creatie en sales gaat doen voor zowel Blue Circle, No Pictures Please als het nieuw te lanceren label.

Er komt namelijk een nieuw label naast de huidige Fremantle-labels Blue Circle, No Pictures Please en Fiction Valley. Het nieuwe merk zal zich voornamelijk gaan focussen op het ontwikkelen en produceren van Factual Entertainment, Reality en VOD-content. Hiervoor wordt Nathalie Harari in huis gehaald, die ook de leiding overneemt bij No Picutres Please.

Zo’n vijf jaar geleden is Fremantle mede-eigenaar geworden van No Pictures Please en per 1 januari 2020 zal het eigendom volledig overgaan op Fremantle. “Zowel Ewout als Fremantle kijken terug op een geslaagde samenwerking. Onder andere door de tomeloze drive van Ewout is No Pictures Please gekomen waar het nu staat“, zegt Fremantle-baas Georgette Schlick.

Schlick vindt No Pictures Please ‘een sterk merk met een authentieke signatuur’. “De creativiteit van Ewout is daarin cruciaal geweest. Ik ben dan ook blij dat Ewout heeft besloten zijn kennis en kunde in bredere zin toe te gaan passen binnen de Nederlandse Fremantle organisatie.”

Harari

Harari is afkomstig van Vorst Media, dat in 2015 werd overgenomen door concurrent Talpa Media. Daar maakte ze programma’s als Van der Vorst ziet sterren, Verslaafd, Married at First Sight en Gepest.

Schlick: “Daarnaast ben ik enthousiast over de komst van Nathalie Harari. Haar sociale skills gecombineerd met haar jarenlange ervaring als maker zijn een absolute asset binnen het genre Factual Entertainment, Reality en VOD content, waarin Fremantle Nederland zich verder wil gaan versterken.

Haar komst en de nieuwe functie van Genemans gaan in op 1 januari 2020.

Foto: RTL
21 Reacties op “Ewout Genemans maakt promotie bij tv-huis Fremantle”


 1. Bette

  Dit is toch wel zo’n ongelooflijke flapdrol met zijn totaal gescripte realityzooi. Bizar dat ze hem steeds weer kansen geven. Maakt de grootst mogelijke pulp.

 2. Remi

  … Levert uitslúitend bagger-tv, deze Ewout, en hij weet het ;)

  Het is hélemaal niks, toch weet-ie een kijkerspubliek te boeien.
  Ewout is een meester in het afleveren van tokkie-tv.

  Die jongen loopt financieel hélemaal binnen … op zich is dat knap !

 3. Pieter

  Heel knap wat Ewout doet, wetende dat het 1 grote natte scheet is. Is niet betrokken bij zijn personeel, heeft op key functies slechte mensen zitten bij NPP, maar krijgt t op een of andere manier wel voor elkaar dat hij dit soort deals doet. Dat kan eigenlijk alleen in het maffe media wereldje van Nederland. Harari is overigens zeer verstandige zet.

 4. Curryworst

  Krullebol Ewout gaat altijd heel spannende dingen beleven in gevangenissen, sloppenwijken en met bendeleden en dat allemaal in verre vreemde landen. Spannond…
  Alleen zo jammer dat dit al zo veel vaker is gedaan. Op exact dezelfde locaties.
  Misschien een idee als hij samen met Ellie Lust al deze platgetreden paden bewandelt?

 5. Ron

  Ewout Genemans. Geniale man. Gekkies voor de camera en het scoort. Ik mag er graag naar kijken.

 6. Ron

  Jammer dat jullie zo negatief over Ewout zijn overigs.

 7. Dean

  Maar hoe kan het dan dat hij Verslaafd kan maken voor een concurrerend productiehuis? Of is dat programma overgenomen door Fremantle of zo?

 8. MediaPrak

  Sex in de Polder, From Russia With Love…. Ja sterke titels van No Pictures Please. Skyhigh wilde er snel vanaf (onder druk van de EO).

 9. Remi

  @Curryworst

  ;)

 10. Pieter

  @Ron – we zeggen dat hij t zakelijk geweldig doet voor zichzelf, inhoudelijk creatief en management technisch is het een natte wind. Concurrentie zal er een extra wijntje op nemen nu. Na de talkshow flops zal factual entertainment ook snel verdwijnen bij fremantle.

 11. Yorick

  Hoe vaak is deze jongen niet ontmaskerd als totaal onbetrouwbaar, als maker van programma’s waarbij alles fake was? Dit zegt veel over Fremantle en het ethisch vermogen dat daar, blijkt nu, volledig ontbreekt.

 12. Nachash

  Deze man denkt in de voetsporen van Reinout Oerlemans te kunnen treden,…
  met alle respect,.. totaal kansloos !..

 13. Tikkie

  Grappig dat het gebracht wordt als een promotie. Het is een totaal nietszeggende rol zonder enige macht. Het is een beetje “Als je een leuk idee hebt dat we kunnen verkopen, prima. Verder lekker je bek houden svp”

 14. NPO

  Ach, dhr Genemans loopt lekker binnen op deze manier (wat hij hiervoor ook al deed) en dat allemaal door het produceren van fake pulp. Dat is op zich best een prestatie. Vinden z’n 17-jarige schandknaapjes ook!

 15. Martin

  Geld verdienen en dan lekker naar de bahama’s zeker

 16. FlyingLotus

  Is hij bekend geworden met een sekstape?

 17. Trudy

  Vond hem in Verslaafd helemaal niet goed helaas. Heeft nog veel te leren die jongen

 18. Daan

  Veel te jong qua ervaring en leeftijd om programma als Verslaafd goed te kunnen dragen.

 19. Max

  En natuurlijk weer afkraken…

 20. roddeltante

  Ewout is goed met jonge knaapjes talent

 21. Cianti

  Iedereen uit ‘het wereldje’ weet hoe vreselijk slecht zijn programma’s zijn, echte flapdrol!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.