Anita Witzier vindt ontslag Hart-sterren schandelijk

De 57-jarige tv-ster Anita Witzier vindt het een schande dat Gallyon van Vessem en Selma van Dijk vanwege hun 50-jarige leeftijd aan de kant zijn geschoven bij Hart van Nederland. Dat zegt ze in gesprek met Veronica Magazine. Gallyon en Selma zijn al jaren vertrouwde gezichten voor veel kijkers van SBS 6, maar nu liggen ze er uit. “Ik begrijp dat niet“, reageert Witzier. “Ik denk juist dat het publiek heel erg hangt aan die vertrouwde gezichten van Hart van Nederland.”

Officieel gooit SBS 6 het de hele tijd op vernieuwing van het format. “Dan zeggen ze dat het ‘tijd is voor vernieuwing’. Dat kan natuurlijk, maar als vernieuwing alleen verjonging betekent, dan vind ik dat nergens op slaan.”

John de Mol gaf in DWDD ruiterlijk toe dat presentatrices nou eenmaal een bepaalde houdbaarheidsdatum hebben. Irritant, aldus Witzier. “Het is belachelijk dat je als vrouw een houdbaarheidsdatum hebt.”

Denk aan de vrouwen die ik zojuist noemde, en een Martine van Os bijvoorbeeld. Die zijn toch niet oud?! Die maken geweldige programma’s waar veel mensen dol op zijn en zijn het levende bewijs dat het gewoon werkt.

Trouwens, is het voor Witzier ook niet tijd voor een overstapje naar Omroep MAX? “Neuh. Ik zou echt niet weten wat ik daar zou moeten doen.

Foto: KRO-NCRV, Wessel de Groot

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen