Renze Klamer ruilt Kassa in voor presentatie Nieuws BV

Geplaatst op do 31 okt 2019 om 14:30

Renze Klamer wordt vanaf januari 2020 de nieuwe presentator van het BNNVARA-programma De Nieuws BV op NPO Radio 1. Hij vervangt Willemijn Veenhoven, die deze week aankondigde de overstap te maken naar Vroege Vogels op tv. “Renze neemt niet alleen de radio-uitzending voor zijn rekening; de Nieuws BV zal in de loop van 2020 als eerste programma in Nederland tegelijkertijd uitgezonden worden op radio, tv en online“, zo laat de omroep weten in een persbericht.

Klamer gaat het programma elke maandag tot en met donderdag van 12.00 tot 13.30 uur presenteren, Patrick Lodiers blijft de presentator op vrijdag. Het sporthalfuur B.V.S.C. (tussen 13.30 en 14.00 uur) blijft in handen van Roelof de Vries.

De presentator heeft er zin in: “Ik ben enorm blij dat ik vanaf januari De Nieuws BV ga presenteren. Ik houd van goede journalistiek met ruimte voor een lach en hier en daar een knipoog, en dat is precies de toon van het programma. De Nieuws BV wordt straks crossmediaal uitgezonden op radio, televisie en online en dat past perfect bij mijn ambitie om op verschillende platformen actief te zijn. Dat is een innovatief project en ik heb veel zin om daar met hele team vorm aan te gaan geven.”

Tot 1 januari is Renze nog op de zaterdagavond te zien in Kassa als presentator van De Belbus bij BNNVARA op NPO 1.

Lees ook: Willemijn Veenhoven stapt over van radio naar televisie (dinsdag)

Foto: BNNVARA, Tom Cornelissen
13 Reacties op “Renze Klamer ruilt Kassa in voor presentatie Nieuws BV”


 1. rooie Rinus

  “‘Ik houd van goede journalistiek met ruimte voor een lach en hier en daar een knipoog, en dat is precies de toon van het programma. “”

  Dat gaat het een heel ander format worden, want dat was het op t laatst totaal niet meer. Sterker nog, er is druk geadverteerd met mevr Veenhoven als ‘eigenwijze’ presentator. Men heeft het geprobeerd met oa Roelof’s zaagmanskwis. Maar ook die is weer verdwenen. Het meest trieste is nog steeds Kee en vJole, waarbij men WNL denkt te evenaren maar dan met een zwaar linkse inslag.Dat is zo sneu dat het daarom weer hilarisch is, het jaagt iederen weg. En natuurlijk de zogenaamd (schi*jtlollige ) columnist om 12:30. Waarbij vRoosmalen de enige van een beetje niveau is, en de rest een belediging voor t oor.

  Dus veel succes Renze! Slechter dan het nu is kan niet, dus appeltje eitje!

 2. Meneer Kaktus

  Doet Renze ook verzoekjes? Ik weet er wel eentje namelijk. Tot zover, nu terug naar de studio in Appelscha.

 3. Meneer Kaktus

  Wat moet die GRISTEN trouwens bij de VARA? Was lekker bij de EO gebleven.

 4. 123

  Maar wie gaat Kassa dan presenteren, nu Brecht van Hulten weggaat? Ik had m’n geld juist op Renze ingezet.

 5. Natte Nel weet 't wel

  123
  Thu 31 Oct 2019 om 15:02

  Een nieuw, aanstormend talent: Felix Meurders

 6. robb

  Ik had ook gehoopt dat hij kassa zou doen

 7. Tijl

  Hij voelt zich te goed voor een uurtje over koetjes en kalfjes praten? De opvolger is allang bekend: Amber! Zogenaamd fris en fruitig en ook met belerend toontje de gasten ondervragen.

 8. anonymous

  Dus dan gaat die Amber, met dat kinderachtige piepstemmetje
  Kassa presenteren?

 9. Nijl

  Klasse actie. Hij is gedroomde opvolger. Veenhoven ook topper en zorgde voor juiste toon op de middag. Gaat Klamer ook doen. Eerste kwartier is mij soms iets te soft, Zou daar wat urgenter nieuws brengen

 10. Feder

  Ik hoop dat het programma hierdoor minder gaat lijken op een uitzending afkomstig van de afdeling Propaganda van GroenLinks.

 11. Bertus

  Wat kan deze gast nou?? Niveautje pannenkoek!!!

 12. Erwin

  Luistert iemand nog radio?!!!!

 13. LD

  Hij is blij want op de radio mag hij zich gewoon slonzig kleden.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.