Journalisten kraken column Nicolette Kluijver af

Nicolette Kluijver wordt op Twitter behoorlijk door de mangel gehaald door een bont gezelschap van journalisten. Ze is het mikpunt van kritiek vanwege een column die ze geschreven heeft voor de Wendy. Dat is te lezen op het sociale medium. Kluijver heeft absoluut geen schrijftalent, vindt het gezelschap. “Nee, niet iedereen kan schrijven. Waarom geen ghostwriter? Waarom heeft de eindredactie hier niet ingegrepen?“, bitcht Follow The Money-journaliste Nikki Sterkenburg.

Tegenwoordig denkt elke BN’er genoeg inhoud te hebben voor een eigen column, maar er is natuurlijk ook schrijftalent nodig. En dat heeft Kluijver niet, vinden de journalisten. AD’s columniste Nynke de Jong: “Oh!! My eyes!!! My eyes!!!

Het gaat allemaal om een stukje van Kluijver over haar speelse dochter, die van school moest worden gehaald nadat ze daar haar haar geverfd had. RTL Nieuws-verslaggever Koen de Regt vindt het ook een slechte column. “Wauw. Dat blad blinkt overigens sowieso niet uit in goeie teksten. Maar dit is wel heel stevig erg.

Onderzoeksjournalist Sam Gerrits: “Misschien is dit wel taalvernieuwing op zijn Wendy’s, voor een Wendy’s publiek. Het is een soort van impressionisme.

Rianne Meijer, die de tekstredactie van LINDA. doet, zegt: “Ik snap niet dat mensen die zelf een vak hebben maar niet snappen dat schrijven ook een vak is. Ik denk toch ook niet dat ik zomaar even een liveshow kan presenteren? En ja, ik weet dat best veel mensen dat denken. Daarom zou ik juist in hetzelfde schuitje meer begrip verwachten.

Freelance journalist Susan Sjouwerman klaagt: “Iedere BN’er of vlogger krijgt pardoes een column, ongeacht affiniteit met/talent voor schrijven. Ik verbaas me daar al jaren over.

De column van Kluijver vindt u hier en de discussie erover op Twitter vindt u hier.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen