Diana Matroos ligt eruit bij Buitenhof: ‘Slaande ruzie’

Diana Matroos is niet meer te zien als presentatrice van Buitenhof. Het nieuwe seizoen begint vanmiddag met het driekoppige presentatieteam Pieter Jan Hagens, Jort Kelder en Hugo Logtenberg. Dat heeft de redactie bevestigd aan de NOS. De aankondiging van de seizoensopener van Buitenhof leverde gisteren wat verbazing op, omdat Kelder werd genoemd als host. Eigenlijk zou hij er maar één jaar bij zijn als vervanger van Hagens, die met sabbatical was.

Nu is Hagens zoals gepland weer terug, maar is Kelder er óók weer bij. Naast Logtenberg, de opvolger van Paul Witteman. Hagens en Kelder zijn AVROTROS-gezichten, Logtenberg zit er namens BNNVARA bij.

Matroos presenteerde namens VPRO, maar is nu dus vertrokken. Het was gisterenavond laat zelfs nieuws bij de NOS: ‘Jort Kelder blijft bij Buitenhof, Diana Matroos weg’. ”

Van Matroos is volgens Buitenhof ‘in goed overleg afscheid genomen’. “Een woordvoerder kon hier vanavond niets aan toevoegen. Volgens de woordvoerder was het al eerder bekend, maar is er niet actief over gecommuniceerd. Matroos zelf was niet bereikbaar voor commentaar“, aldus de NOS.

Het nieuws blijkt inderdaad al even bekend te zijn: Het Parool wijdde er op 13 juli een heel kort berichtje aan: “Volgens de VPRO is ‘besloten om een andere invulling aan de presentatie te geven’, volgens de agent van Matroos kan zij zich daar ‘prima in vinden’, maar volgens anonieme roddelaars was er slaande ruzie achter de schermen van het deftige interviewprogramma.

Buitenhof met Jort Kelder is vanmiddag om 12.10 uur te zien op NPO 1.

Foto: VPRO

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen