Diana Matroos ligt eruit bij Buitenhof: ‘Slaande ruzie’

Geplaatst op zo 25 aug 2019 om 8:30

Diana Matroos is niet meer te zien als presentatrice van Buitenhof. Het nieuwe seizoen begint vanmiddag met het driekoppige presentatieteam Pieter Jan Hagens, Jort Kelder en Hugo Logtenberg. Dat heeft de redactie bevestigd aan de NOS. De aankondiging van de seizoensopener van Buitenhof leverde gisteren wat verbazing op, omdat Kelder werd genoemd als host. Eigenlijk zou hij er maar één jaar bij zijn als vervanger van Hagens, die met sabbatical was.

Nu is Hagens zoals gepland weer terug, maar is Kelder er óók weer bij. Naast Logtenberg, de opvolger van Paul Witteman. Hagens en Kelder zijn AVROTROS-gezichten, Logtenberg zit er namens BNNVARA bij.

Matroos presenteerde namens VPRO, maar is nu dus vertrokken. Het was gisterenavond laat zelfs nieuws bij de NOS: ‘Jort Kelder blijft bij Buitenhof, Diana Matroos weg’. ”

Van Matroos is volgens Buitenhof ‘in goed overleg afscheid genomen’. “Een woordvoerder kon hier vanavond niets aan toevoegen. Volgens de woordvoerder was het al eerder bekend, maar is er niet actief over gecommuniceerd. Matroos zelf was niet bereikbaar voor commentaar“, aldus de NOS.

Het nieuws blijkt inderdaad al even bekend te zijn: Het Parool wijdde er op 13 juli een heel kort berichtje aan: “Volgens de VPRO is ‘besloten om een andere invulling aan de presentatie te geven’, volgens de agent van Matroos kan zij zich daar ‘prima in vinden’, maar volgens anonieme roddelaars was er slaande ruzie achter de schermen van het deftige interviewprogramma.

Buitenhof met Jort Kelder is vanmiddag om 12.10 uur te zien op NPO 1.

Foto: VPRO
43 Reacties op “Diana Matroos ligt eruit bij Buitenhof: ‘Slaande ruzie’”


 1. Ted de Braak

  Terug naar RTL Nieuws

 2. Flexi

  En terecht. Matroos bleek een journalistiek lichtgewicht. Van neutraliteit en interesse in andere standpunten was geen sprake.

 3. Bobby Eden

  Tsja, de juiste huidskleur en geslachtsorgaan blijkt geen basis voor kwaliteit. Wat een magere interviewer is Matroos nog (wie geeft überhaupt haar zo’n erepositie na dat schreeuwerige Carrédebat?)

  Beste wat ze kunnen doen is Clairy Polak terughalen.

 4. Paolo

  Zo blij dat Pieter Jan Hagens weer terug is, ook bij Eenvandaag. Prettige man om naar te kijken en te luisteren. En dan Hugo Logtenberg als onderzoeksjournalist is zo’n aanwinst. Zijn aanpak is verrassend en zijn kennis is enorm.
  Matroos kan echt gemist worden en Kelder is handig voor de gaten in het rooster.

 5. Ard

  Geef eens wat meer smeuigheid, dit is te summier.

 6. Flexi

  Ik herinner me nog het verkiezingsdebat van maart 2017 dat door Matroos persoonlijk compleet om zeep werd geholpen. Volgens mij is Matroos een gevalletje ‘kleurtje omdat het moet’. Iq en vaardigheden doen er dan niet meer toe, dat zie je tegenwoordig in alle geledingen van de maatschappij en dat is zeer schadelijk.

 7. Maarten Brands

  Pure discriminatie natuurlijk! Kwaadaardige mannen zullen wel weer pepernoten op Matroos d’r bureau hebben gegooid. Jort Kelder? Spreekbuis van premier Rutte. Je kan die man als politiek commentator onmogelijk serieus nemen.

 8. Snake Charmer

  Een donkere vrouw met een sterke mening wordt niet gewaard in Medialand dat vol boze witte mannen zit.

 9. darius

  @flexi 8:56 Ik denk dat je gelijk hebt. Nooit begrepen waarom zij zo de hemel in werd geprezen. Matroos is net als Simone Weimans, kunnen niet nalaten te roepen dat de Nederlandse televisie “te wit” is. Nou daar draagt Matroos nu aan bij.

 10. Snake Charmer

  gewaard = gewaardeerd

 11. Hallo zeg

  Jort kelder die aan het subsidie infuus hangt, verwarrende tijden

 12. "Veronica Doet Het?....Beter!"; 

  Daar gaat het wijvenquotum. Buitenhof weer witte mannebshow. Wijven hebben hier ook geen bagage voor om in Buitenhof een inhoudelijk interview af te nemen.

 13. kritisch avro-lid

  Ik heb Diane Matroos een paar keer een interview zien doen op Buitenhof. Het betrof een enkele keer een onderwerp waar ik beroepshalve ook enige kennis van heb. Het was tenenkrommend. Anderzijds, een interviewer is ook sterk afhankelijk van de redactie die de vragen voorkookt, dus het valt haar niet helemaal aan te rekenen. Maar het was wel heel slecht…..

 14. Danny

  @Job klop,schandalig hoe er over Matroos gepraat word. Echt een topwijf op Tv. Daarom is ze weg ook.Matroos,wat moet je er mee. En social media maakt dat helder duidelijk. En MC kan ook lekker venijnig uit de hoek komen. Dus Job ,,ga naar een meer correcte site.

 15. zo maar een lezer

  Waarom wordt Sanne Boswinkel niet gevraagd.

  Zeer deskundig, humor en stijlvol en veel rampen nieuws bij RTL Z rechtstreeks met improviseren prima verzorgd en gepresenteerd.

 16. kritisch avro-lid

  Misschien een algemene hint voor een inhoudelijk programma dat Buitenhof is. Neem alleen journalisten aan met inhoudelijke kennis. En een high level HBO-opleiding op het gebied van journalistiek is dat niet. Je moet wel een level hoger zitten qua kennis, simpelweg omdat de geinterviewde dat ook is

 17. Poi

  Harm Tazelaar heeft veel kritiek gekregen, o.a. voor racist uitgemaakt, maar met Matroos heeft hij gelijk gekregen dat hij haar niet op halfacht heeft gezet. Net zoals bij Spijker die niet meer op tv is.

 18. Warmhè

  En anderen de maat nemen over racisme. Bah, wat een huichelaars daar bij de NPO.

 19. Sjaak

  @zo maar een lezer

  Sanne Boswinkel is ontslagen bij RTL na een verkeerde opmerking en zit nu thuis met een burn-out. Ik weet dit uit zeer betrouwbare bron.

 20. Joost

  Jammer dat Matroos weg is bij Buitenhof. Ze was de enige die echt door durfde te vragen en geen genoegen nam met onzinnige of ontwijkende antwoorden. Jort Kelder is ongeschikt om Buitenhof te presenteren want hij heeft te weinig inhoud om verder dan zichzelf te kijken.

 21. 123

  AUB: géén Jort Kelder! Van alle presentatoren is hij wel de minst bekwame. Had Diana Matroos door laten groeien. Jort Kelder drukt teveel z’n eigen mening door, en onderbreekt gasten te pas en te onpas.
  Aan tafel bij Pauw of Jinek, Hoe Heurt Het Eigenlijk; allemaal geweldig! Maar Buitenhof: nee!

  Pluspunt: wel fijn dat Pieter Jan Hagens er weer is.

 22. ron

  kan Jort Kelder zijn vriendje Mark helpen.
  En deze keer op tv en niet in de slaapkamer

 23. Wout

  Totaal geen binding met de kijker. Zo leeg en koud op camera. De keren dat zij de host was niet “geklikt” om te kijken online. Ik mis Witteman nog steeds…

 24. Poi

  @Sjaak
  Wat zei ze dan?

 25. Michiel

  Drie oude witte hetero mannen. Ik heb het wel een beetje gehad met die rechts politieke correctheid van de NPO. De politieke voorkeur van Buitenhof ligt er wel heel dik bovenop zo. Dat kan je toch echt niet serieus nemen.

 26. Super jammer dat Matroos weg is vakvrouw met een kritisch blik

  Als fan van top journaliste Matroos betreur ik dat de VPRO haar niet binnenboord heeft kunnen houden.

  Echt een vakvrouw die weet wat er te koop is en altijd goed is ingelezen in de materie. Jammer dat het rechtse geluid van Kelder en Hagen nu de dienst uit maken bij Buitenhof.

  Het is voor opgeleide en geïnteresseerde tv kijker te hopen dat er weer een gedegen kritische links georiënteerde journalist voor terug komt want dat is nodig om de balans in het programma met alleen de rechtse journalisten terug te krijgen.

 27. Flexi

  Ik vond Kelder het afgelopen uur prima interviewen. Diepgang, focus, humor.
  Veel beter dan Matroos ooit gedaan heeft.

 28. sukkel

  Fijn dat Pieter Jan weer terug is Matroos kan eter Heel Holland bakt presenteren

 29. liefkleinhertje

  Pieter Jan Hagens heeft nog eens Sylvana Simons ondervraagd en ik heb zelden zo’n lafbek op tv gezien.
  Deze lafbek stelde wel een kritische vraag waar na hij gelijk op zijn knieen ging zitten voor vergiffenis.

  SUKKEL !!!!!

 30. Marianne

  Jammer dat Dhr. Kelder niet door bleef vragen. Er zitten meer mensen van die buitenlandse kerk in de top van de partij. Die geloven in de Schepping. Er kwamen bijna tranen, maar geen helder antwoord. Een gemiste kans op een helder antwoord. De mens kan niet centraal staan, want die is zondig.

 31. "Veronica Doet Het?....Beter!"; 

  Buitenhof was altijd de eucharistieviering van de linkse kerk. Met Jort is daar gelukkig verandering in gekomen.

 32. Henk

  Het niveau viel mij tegen. Wat gesar over koffiemelk van soja (meerdere keren). Zo voer je geen gesprek op niveau. Het is in elk geval niet interessant voor de kijker. Misschien leuk voor je Ego.

 33. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Diana Matroos is een superster.
  Ze komt wel weer terug, wacht maar af.

 34. Truus

  Ze heeft nu eindelijk tijd om te sporten en haar BMI te halveren.

 35. Jim

  Ach ja, Diana Matroos. Asscher en Klaver kregen tijdens het Carré-debat genadeloos op hun sodemieter van Diaan. Nog steeds mooie beelden en tranen van het lachen. Maar verder totaal ongeschikt voor het werk natuurlijk.

 36. Marijke

  Komt Marcia Luyten nog terug?

 37. Joop55

  Matroos kan weer terug dekdak op.

  Ze was gewoon slecht, case closed.

 38. Inside

  Diana Matroos wordt een waardig opvolger van Merel Westrik.

 39. Maria

  Dat is niet te hopen. Zij is vaak negatief.
  Hopelijk gaat de redactie van Buitenhof zich voortaan beter voorbereiden. De Vegetarische Slager verwerkt veel soja, dat valt in het niets bij de kleine hoeveelheden koffiemelk.

 40. De journalist

  Drama diana wordt ze ook wel in medialand genoemd.

 41. jos

  Aah Jort kelder; commerciële VVD snuiver die nu steeds uit de staatsruif eet. Wat is dat ??

 42. Kayleigh

  Mooi, en moet nooit meer een baan krijgen op tv. Onbeschoft wijf…laat niemand uitpraten als het antwoord niet in haar sytaatje past…en dan zielig doen met dat pepernoten verhaal…oprotten zeiktrut

 43. robbie

  Nee, Jort is hoog standje journalistiek .
  Duwt je zijn menig door je keel.
  VVD ertje

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.