Sylvana: ‘Thaise mensen kunnen goed koken? Racist!’

Geplaatst op do 25 jul 2019 om 10:20

Tim den Besten krijgt een tik op zijn vingers van Sylvana Simons in de nieuwste aflevering van zijn programma Tims Tent. Ze hekelt zijn uitspraak dat Thaise mensen goed kunnen koken. Dat was te zien in de uitzending op NPO 3. Den Besten en Simons staan in de keuken als zij aan hem vraagt of hij graag kookt. Hij antwoordt ontkennend. “Het is meer omdat andere mensen dat echt veel beter kunnen, bijvoorbeeld Thaise mensen. Ik bedoel dit niet…“, stamelt de presentator.

Simons confronteert Den Besten daarop met zijn generaliserende uitspraak. “Zit jij nou gewoon waar ik bijsta gewoon hele racistische dingen te zeggen? Doe je dat nou expres?

Den Besten daarop: “Nee, maar dat is toch gewoon zo! Ik hou gewoon heel erg van Thais eten en Thaise mensen kunnen dat het best. Het is eigenlijk gewoon een compliment.”

Simons cynisch: “Ja, je bedoelde het goed!

Daarop verlaat Den Besten de keuken. “Oké, ik ga.”

Het fragment ziet u onderstaand:

Foto: VPRO
65 Reacties op “Sylvana: ‘Thaise mensen kunnen goed koken? Racist!’”


 1. rico

  Wat een mongool die simons. Ik ben donker, maar identificeer mij totaal niet met haar. Hoop dat iedereen het ook kan scheiden. Je hebt donkere mensen en je hebt Simons

 2. Mark

  Moet nou elke scheet uitvergroot worden over dit vervelende mens!

 3. Peter

  Tjonge jonge, wat een onverdraagzaamheid deze vrouw.

  Surinamers maken het beste Surinaams eten, want een kaaskop heeft die feeling niet met dat eten. Kan deze opmerking wel?

  Waarom moet een onverdraagzame omroep als de VPRO hiermee in het nieuws komen??

  Heb veel Surinaamse vrienden, die Sylvana walgelijk vinden en dat slecht vinden voor hun bevolkingsgroep. Het wakkert juist dit soort generalisatie aan.

  Stop ermee, Sylvana en ga onder therapie, je spoort niet.

 4. Niek

  Als je het fragment bekijkt zie je dat ze beiden breed staan te lachen. Dit is wel een beetje een verkeerd beeld neer zetten…

 5. Boaz

  Dit artikel slaat nergens op, dit is een grap.

 6. jan

  Wat is dit toch een raar mens. Wat zou ze hebben gezegd als Tim had gezegd dat Thaise mensen niet goed kunnen koken? Mensen van Oosterse afkomst kunnen nu een keer goed koken. Gezond en lekker. Punt uit!

 7. freek

  Er keken 40.000 mensen naar de bewuste uitzending.
  Het boeit niemand.

 8. Sven L.

  Is dit de Speld ??? whahahahahahaha

 9. Herman Hoogsteder

  Zullen we dat mens gewoon verzuipen?

 10. wouter

  dit slaat nergens op wie de beelden ziet weet dat het een brede lach gezegt word dit heet stemming makerij

 11. Marc

  Sylvana gaat aangifte doen tegen de farmaceutische industrie.
  Het zijn over het algemeen witte pillen die werken!
  Stelletje racisten……….

 12. StefanV

  Zou zo’n Sylvana Simons werkelijk denken dat haar houding/gedrag daadwerkelijk iets bijdraagt aan de bestrijding van racisme of discriminatie? Of is het gewoon haar verdienmodel? Want alle aandacht die ze krijgt, elk beetje ophef (om niets) dat ontstaat, zorgt dat er over haar wordt gepraat.

  Het is vooral bizar om te zien hoe laag de lat voor “racisme” tegenwoordig ligt. Zelfs complimenten mogen al niet meer. De lat ligt zo laag dat het met geen mogelijkheid nog effectief is om iets racisme te noemen. De houding van Simons is contra-productief en de nederige houding van interviewers/gesprekspartners in haar richting is lachwekkend.

 13. RichardvdA

  Heeft iedereen het fragment ook daadwerkelijk gekeken? Dan zie je namelijk dat Sylvana gewoon een grap maakt. Maar het is wel lekker om met zijn allen over heel hard te roeptoeteren hoe erg deze vrouw is. Waar het op neer komt is dat wat ze ook zegt we het heel erg slecht vinden. Dit was gewoon een grap. En dat kun je misschien een slechte grap vinden, maar dit meende ze heus niet.

 14. Tino

  Laat Simons toch! Pffffff zelfingenomen kut

 15. Leo

  Stemming makerij! Grote -1 voor MC!!!
  Objectiviteit van deze blog is ver te zoeken.

 16. liefkleinhertje

  Die Sylvana is zo’n schattig meisje.

 17. marc

  Sylvana heeft geen humor, dus maakt zij nooit een grap.
  Wat wel humor is was haar bijnaam in het paaldans circuit: Het zwarte gat !

 18. Bart

  De meeste donkere mensen haten Sylvana Simons net als dat de meeste LHBTIQrs Arie Boomsma haten. Deze 2 hebben zichzelf uitgeroepen als woordvoerder en beschermer van een groep die in de minderheid is. Heel vervelend dat soort mensen. Vooral omdat niemand ze ooit gevraagd heeft dit te doen.

 19. E!

  Vreselijk typje, zo geobsedeerd door het rascisme.

 20. Curryworst

  Een ne gerin die boos wordt op een h0m0 omdat hij iets zegt over Az i aten.
  Hahaha, wat een land.
  Gelukkig kijkt er nauwelijks iemand naar dat Tim den Besten geneuzel.
  41.000 kijkertjes slechts naar die ne gerin…

 21. sukkel

  Dat wijf had allang opgesloten moeten worden wat een racist zeg

 22. lvs2015

  @liefkleinhertje ; Ja, zoals Job Cohen zou zeggen: “knuffelen en theedrinken” met haar. *grin* Maar gelukkig is het leven van “Haat”Vana Simons nu zo dat ze niet meer onbeveiligd naar die spaarzame snabbels kan gaan voor de rest van haar leven . Wanneer gaat “Haat”Vana Simons trouwens als zelfbenoemde voorvechtster van racisme naar de US of A om daar de eeuwenlange ongelijkheid en racistische behandelingen van de negroïde bevolking aldaar, aan te pakken? Bedoel mede-BN’er Angela Groothuizen merkte onlangs zelf hoe het is om als blanke vrouw te midden van gekleurde mensen een voorkeursbehandeling te krijgen. Ideaal voorbeeld van “Haat”Vana Simons om haar ware kleur te bekennen als zelfbenoemde voorvechtster van racisme. Of is ze doodsbang daar met haar grote wafel onmiddellijk van repliek te worden bedient en in de cel te belanden. *grin* Nee, dan is het nog altijd veiliger natuurlijk om in het altijd ‘beschaafde’ NL iedereen voor het minste geringste , i.c.m.haar linkse activistische racistische ‘vrienden’ , zoals KOZP/ Black lives…. en Quincy Gario , voor van alles en nog wat te beschuldigen omdat….ze toevallig “wit/blank” zijn. BAH! Laf mens.

 23. Donald Dumb

  Ik zag dit interview en toen had ik zoiets van die Sylvana maakt écht overal een punt van. Overigens kunnen Thaise mensen beter koken…

 24. De Bus

  Ze doet het echt om , dat is duidelijk. Ze is erger dan een aantal ‘gevreesde’ partijen bij elkaar en koketteert er maar wat graag mee.

 25. sylvana-lover

  Wat de VPRO doet is deze knul er op uit sturen om zo veel en heftig mogenlijke reacties uit te lokken bij Sylvana. De opmering over Thaise mensen is helemaal niet spontaan maar gescript, ingestudeerd en geoefend. Sylvana is zo voorspelbaar dat het makkelijk scoren is. Daarna zorg je dat het “incident” flink over de social en andere media verspreid wordt en met een beetje geluk trek je dan toch nog 40.000 kijkers. Het zou me niet verbazen als Sylvana voor een paar grijpstuivers het spelletje gewoon meespeelt….

 26. shrink

  Ironie en satire zijn dood, dat blijkt weer eens. HET WAS EEN GRAPJE, SUKKELS!

 27. rene

  vroeger heten dat heksen en weet je wat er mee gebeurde gingen op de brand stapel gouw weer invoeren die regel dat mens spoort niet

 28. Bas

  Dom artikel en de mensen die het geloven zijn nog dommer.. Het was overduidelijk een grap als je naar het filmpje kijkt.

 29. Fleur

  Thaise mensen kunnen andere dingen nog beter. Kennelijk zijn deze daar nooit op vakantie geweest.

 30. TopofFlop

  Sylvana’s kunnen goed zeiken. Zij is zelf een racist. Ze kan niet meer anders praten over mensen, dan de huidskleur of afkomst er bij te betrekken. Zulke racisten mogen wel wat minder serieus genomen worden en vooral minder aandacht krijgen. Ze zetten groepen tegen elkaar op, wat slecht is.

 31. ox

  Zit ze nou te lachen met stereotyperingen,normaal word ze dan altijd passief agressief,apart

 32. joost

  Die Simons, de optima forma Nederland haatster op de NPO 3 ??

  Hoe komt zij toch elke keer op TV ?
  Wat een vreemd links nepotisme daar.

 33. Tiny Kuyten Lyceum

  Zonder deze z w a r t j o e k e l is de wereld een betere plaats.

 34. Momo

  @RichardvdA, shrink, Bas

  Als mensen haar grap serieus nemen, is dat helemaal haar eigen schuld.

 35. Ach

  OMG😵😵😵…

 36. Tim Thijssen

  Ik wil die tent van Tim wel eens zien.

 37. Enzo Voorthuijsen

  Voor zover te overzien is S.S. de grootste racist van de Staat der Nederlanden.

 38. Sip

  Zowel Tim als Sylvana zijn mensen die onzin vertellen. Ik snap niet dat Tim op TV zit.

 39. Jantine

  Nee, dan moet je wel een kruiwagen hebben of een ander hulpmiddel.

 40. Krung Thep

  Mijn Thaise vrienden zijn erg beledigd door de uitspraken van Sylvana, want het is geen cliché…het klopt gewoon. Om die reden praten ze vanaf nu niet meer met Afrikanen en schieten ze in Thailand wonende Afrikanen niet meer te hulp als ze dat nodig hebben. Dat zal haar leren!

 41. AugurkenCrash

  Er is werkelijk niks aan de hand. Kijk het fragment mensen voor je debiel commentaar gaat geven…

 42. Simvana Sylons

  @AugurkenCrash Sterf!

 43. Eheheherben Wennemars (Schaats L U L )

  Als die Sultana op het vliegveld van Paramaribo landt, is ze meteen THUIS en begrijpt ze haar vader en moeder EINDELIJK….

  Ik zou zeggen: welkom thuis. neem nog een banaan en blijf daar!

  In die failed state kun je nog alle kanten op met je maatschappijkritiek, maar val ons in NL er niet mee lastig, want wij hebben je NOOIT gevraagd om hierheen te komen en zijn je liever kwijt.

 44. Pegode

  Niemand heeft echt naar dit fragment gekeken!
  Dit is de Sylvana Simons van weleer.
  Die leuke spontane meid van voor ze die vreselijke Quinsy Gario en aanhang leerde kennen.
  Deze mislukte ‘kunstenaar’ met nadruk op naar, heeft haar geest verziekt.
  Ook die Toet toet,boing boing, Kuzu en Osturk hebben mede haar geest verziekt!
  Sylvana, hoop dat je al dit soort zieke geesten achter je laat en middels deze spiegel therapie weer die mooie leuke goedlachse meid word!

 45. Mark l.

  Sylvana is de grootste racist die er is, ze praat donkere Nederlanders een slachtoffercomplex aan, die zij niet verdienen.

 46. Thug Life

  Ook al was het ironisch bedoeld, deze dikke r o e t m o p Is al jaren af.

 47. Lkhl

  Wat hebben Sylvanahaters weinig gevoel voor humor. Zouden ze ook niet kunnen dansen?

 48. BijlmerStyle

  Ach tatta’s zijn gewoon een achterlijk klootjesvolk. Dat bewijzen de reacties hier ook weer :D

 49. @Bijlmerstyle

  Kijk nou maar uit met dat soort uitspraken. Als het uit de hand loopt met dit racisme gezeur trekken jullie echt aan het korte eind hoor.

 50. BijlmerStyle

  Oh ja, wij moeten gewoon onze mond houden en voetballen/muziek maken, was ik even vergeten hahahah.

  Nee, gaat niet gebeuren. Ik maak zelf wel uit wat ik zeg, en als ik tatta’s achterlijk vind, dan vind ik dat ;)

 51. @Bijlmerstyle

  Niemand heeft je ooit gevraagd hier te komen om te voetballen en muziek te maken. Gewoon lekker weggaan uit Nederland. Nu kan het nog.

 52. Francien

  Weet niet waar ze gegeten heeft, maar ze kijkt alsof ze buikpijn heeft. Volgende keer maar naar een ander restaurant.

 53. z w a r t e r e e t n e g e r

  wat een trieste samenleving zijn we in beland niks mag je zeggen of het is racistisch

 54. Marieke

  Last van de hitte?

 55. BijlmerStyle

  Ik ga nergens naar toe. Wij groeien en de tatta’s nemen alleen maar af. Niemand gaat weg, integendeel. Wij nemen het land over. Jammer dan. Er is nog genoeg ruimte voor jullie in Siberië :D :D :D

 56. @BylmerStyle

  Daar komt de ware aard uit het beestje.

 57. Kerstboomprocessierups

  Sylvana is natuurlijk ook een racist… Ze koopt alleen maar wit wc papier…. zwart is verachtelijk. Vrouwen verdienen nog steeds minder dan een man bij gelijkwaardig werk. En zo leven we in dit gestoorde land gewoon verder met allerlei onzin.

 58. Eikenprocessierups

  Zit dat wijf nou nog niet in het klooster?? Ze wilde toch in alle rust tot haar kern doordringen las ik een paar dagen geleden.

 59. jan de hoop

  ik ga graag naar thailand lekker thaise jongens uitwonen

 60. anoniem

  Ook al zijn er talloze geschifte Nederlanders, het zou racistisch zijn ons allemaal over 1 kam te scheren.. :-)

 61. Ferry Somostjie

  https://youtu.be/1p4c1912Kgw

 62. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Tim kreeg de Zwarte Piet. Kan gebeuren. Big deal.

 63. CreaBea

  Kom op zeg Sylvana. Omdat je een kleurtje hebt wil niet zeggen dat je kaartjes moet verkopen voor de Apenheul in Apeldoorn.

 64. FlyingLotus

  Thaise vrouwen zijn ook goed in het aan de haak slaan van treurige blanke mannen.

 65. LadyBoy

  Me love you long time

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.