Angela Groothuizen profiteert in VS van wit privilege

Angela Groothuizen heeft onlangs bij de douane van de Verenigde Staten geprofiteerd van haar witte privilege. Ze werd eerder en vriendelijker geholpen dan gekleurde medemensen. Dat vertelt de RTL 4-ster in haar column in Veronica Magazine. Groothuizen reisde voor een nieuw tv-programma af naar de VS, maar op het vliegveld van Washington bleek haar visum niet in orde. “Als ik eindelijk aan de beurt ben, blijkt dat mijn werkvisum niet geldt voor dit bezoek“, schrijft ze.

Ondanks haar status werd Groothuizen in een kamer gezet met allerlei niet-blonde mensen. “Ik moet naar een wachtkamer, waar ik tussen latino’s en African Americans zit.”

Gelukkig werd ze snel uit die kamer gehaald. “Als blonde vrouw word ik onmiddellijk geholpen. Ik had toch een nieuw visum moeten aanvragen, want nu kom ik het land niet in én het is zondag dus er kan en mag niets.

Wat een gedoe, aldus Groothuizen. “In the land of the free mag veel niet. Ik vul formulieren in en blijf vrolijk met de ambtenaren kletsen.”

Uiteindelijk kwam alles goed. “Een medewerker besluit me via een omweg naar binnen te loodsen. Amerika bewaakt z’n grenzen op Trumpiaanse wijze. Het lijkt wel een derdewereldland.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen