Ivo van Hove is laatste Zomergast van dit jaar

Na John van den Heuvel, schrijfster Hanna Bervoets, NRC-gezichten Nina Jurna en Maxim Februari en longarts Wanda de Kanter is regisseur Ivo van Hove dit jaar de laatste gast in Zomergasten. Dat heeft de VPRO laten weten. Van Hove is één van de meest geroemde toneel- en operaregisseurs ter wereld. In 2015 werkte hij met David Bowie aan de muziektheatervoorstelling Lazarus, door hem gezien als het slotstuk van zijn leven. Een maand na de première overleed hij.  

Hij verheugt zich op zijn Zomergasten-avond. “Ik wil fragmenten tonen waarin Nederland op zijn best is, waarin mensen zich volledig overgeven aan hun passie maar daar ook in falen. En ik laat de tekenfilm zien waardoor ik de kracht van kunst doorvoelde en voor altijd begreep.”

Al met al heeft Zomergasten dit jaar slechts één gast die bij het grote publiek bekend is: John van den Heuvel. Vorig jaar had Zomergasten twee grote namen: Louis van Gaal en Eric Wiebes.

In 2017 waren de grootste namen Eberhard van der Laan en Claudia de Breij, in 2016 waren dat Arjen Lubach en Mark Rutte.

Zomergasten wordt voor het derde jaar op rij gepresenteerd door Janine Abbring, de ex van Arjen Lubach.

Foto: VPRO, Anouk van Kalmthout

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen