AD beweert net als Giel: ‘Songfestival naar Maastricht’

Giel Beelen riep het in mei al en nu komt het AD met dezelfde bewering: de stad die in 2020 het Eurovisie Songfestival in Nederland gaat organiseren zou al lang rond zijn. De eer gaat naar Maastricht. Dat schrijft het dagblad vandaag. Steden hebben nog tot woensdag om hun zogenoemde bidbook in te leveren, maar volgens het AD heeft dat geen zin meer. Volgens de krant is al in kannen en kruiken dat Maastricht in augustus wordt benoemd tot de gaststad van Eurovision 2020.

Het AD stelt: “Terwijl Rotterdam zich nog hard maakt voor een Eurovisie Songfestival in Ahoy, zou organisator European Broadcasting Union (EBU) er allang uit zijn. Muziektempel MECC in Maastricht heeft daar namelijk de voorkeur.”

Maastricht positioneert zich altijd al als de meest Europese stad van Europa. “Volgens Hilversumse bronnen is de symbolische waarde, vanwege onder meer het Verdrag van Maastricht, ook dé reden van de EBU om het Songfestivalcircus te laten neerstrijken in de Limburgse stad.”

Officieel zijn ook Arnhem, Den Bosch, Rotterdam en Utrecht nog in de race. Rotterdam is volgens veel mensen de grootste kanshebber, maar volgens het AD heeft Maastricht veel meer geld op de plank liggen.

 

De NPO maakt de kandidaatstad officieel in augustus.

Lees ook: NPO en Maastricht ontkennen handjeklap over ESF (31 mei)

Foto: AVROTROS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen