Pijnlijke tv: Patty Brard duldt geen tegenspraak op 6

Het is niet duidelijk hoe weinig Patty Brard tegenwoordig nog mag eten, maar ze zít de laatste tijd toch een partij ‘hangry’ te wezen aan de desk van 6 Inside. Als de tv-diva van de partij is dan is de spanning om te snijden, voelbaar tot in de huiskamers. Ze werd in het verleden al eens de laan uitgestuurd bij Shownieuws omdat ze niet goed lag bij de halve redactie en ook nú wekt ze veel ergernis op bij haar collega’s. Het wordt tijd dat iemand standaard een Snickers voor haar klaarlegt. 

Brard zat donderdagavond opnieuw flink zuur te doen tegen haar collega Jan Versteegh, met wie ze zichtbaar geen chemie heeft. Sterker nog: de twee lijken totaal niet door één deur te kunnen.

Ditmaal vergaloppeerde Brard zich door Versteegh af te snauwen toen hij haar corrigeerde, terwijl ze wel degelijk iets verkeerds had gezegd.

Brard had het over één of andere activiteit van de Oranjes: “Willem-Alexander en Máxima zijn dus het beschermpaar van dat Oranjefonds en in lustrumjaren reikt de koningin de prijzen uit aan de initiatieven die het best hebben gefunctioneerd…

Jan Versteegh: “De koning, toch?

Patty Brard: “Ja…

Jan Versteegh: “Je zei koningin.”

De koning, zei ik“, antwoordde Brard snauwend, terwijl ze wel degelijk koningin zei. Daarop bitchy: “Maar goed, maakt niet uit.

Versteegh keek daarop zwaar verbaasd. Ondertussen vervolgde Brard vrolijk haar verhaal: “En in de gewone jaren doet de koningin dat. Dit was het jaar dat het voor de zeventiende keer gebeurde en dus deed Máxima het.”

Taminiau

Even later in de uitzending was het wéér raak toen het over ontwerper Jan Taminiau ging. Tijdens de repetities van woensdag corrigeerde Brard de manier waarop Versteegh de naam van Taminiau uitsprak. Versteegh zei ‘Tamini-joo’, terwijl het volgens Brard ‘Tamini-jau’ was.

Versteegh kwam er donderdag op terug: “Ik heb het even gevraagd aan Jan Taminiau zelf, want ik werd gisteren verbeterd dat het Jan ‘Tamini-jau’ zou zijn, maar het is wel degelijk Jan ‘Tamini-joo’.”

Brard gepikeerd: “Maar we zijn bij vandaag. Nou, oké, leuk…

Versteegh keek zwaar geërgerd. Albert Verlinde voelde de spanning en zei tegen Versteegh: “Je mag slaan, hoor! Je mag over die desk heen en een dreun uitdelen!

Toen Brard later nog een keer gecorrigeerd werd, ditmaal door Verlinde, zei ze geërgerd: “Godsamme, wat word ik verbeterd vandaag.”

Het is niet de eerste keer dat Brard in de clinch ligt met Versteegh. De presentator heeft hun moeizame verhouding zelf ook benoemd in 6 Inside.

Koos

Versteegh is niet het enige slachtoffer van Brard. Ze was zondag te gast in Shownieuws en zat daar naargeestig te doen tegen Koos van Plateringen. Toen ze haar ergernis uitsprak over Emma Wortelboer, duldde ze geen tegenspraak van show-Koos.

Over Wortelboer zei Brard: “Ik kan me hier zo aan ergeren. Welke dealer heb je? Hou eens op.”

Koos van Plateringen toen: “Nou, ik vind het wel leuk dat…

Brard zwaar geërgerd: “O, god, hij vindt het weer leuk…

Van Plateringen reageerde verbaasd. Na een korte stilte vervolgde hij: “… dat er gekozen is voor een jonger iemand, om ook het jonge publiek aan te schrijven. De keuze vind ik leuk.”

Later in de uitzending merkte Brard vilein op dat Duncan Laurence waarschijnlijk zo fit is, ‘omdat hij niet drinkt’, mogelijk wijzend op Van Plateringens alcoholverslaving. Later noemde ze hem ook nog eens Kees in plaats van Koos, naar eigen zeggen omdat ze hem al een tijdje niet gezien had.

Lees ook:
Pijnlijk: Patty en Jan boteren totaal niet in 6 Inside (8 mei)
Jan Versteegh: ‘Patty Brard sneert naar mij in 6 Inside’ (9 mei)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat SBS 6 ook na de zomer een dagelijkse talkshow met de VI-mannen moet uitzenden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen