FOX-zenders blijven toch gewoon te zien bij KPN

De FOX-zenders blijven na 1 juni tóch beschikbaar voor de klanten van KPN, Telfort en XS4ALL. Het gaat om FOX TV, National Geographic, Disney Channel, 24Kitchen, BabyTV en NatGeoWild. Dat heeft de tv-aanbieder laten weten. KPN heeft het onderhandelingsspel met FOX heel erg hoog gespeeld: de tv-aanbieder had zijn klanten al laten weten te stoppen met de doorgifte van de kanalen. “KPN maakt zich altijd hard voor het beste TV-aanbod voor zijn klanten“, zo klinkt het nu.

Er wordt door KPN flink bezuinigd op het aanbod, weet De Telegraaf. “KPN gaat onder leiding van zijn Colombiaans-Italiaanse ceo Ibarra met een stofkam door alle uitgaven. Omdat het gros van de populaire programma’s zich bij de zendergroepen NPO, RTL en Talpa bevindt, besloot de telecomaanbieder de kleinere zenders een fors lager bod te doen.

Kennelijk heeft FOX het veel lagere bod van KPN nu alsnog geaccepteerd: het verliezen van reclame-inkomsten zou nog een veel grotere ramp zijn.

KPN geeft aan ‘afhankelijk te zijn van de afspraken die we kunnen maken met content partijen’. “Ook met Disney en FOX Networks Group hebben we de afgelopen tijd gesprekken gevoerd en we zijn verheugd klanten nu te kunnen informeren dat de zenders beschikbaar blijven.

Recent heeft KPN het zenderaanbod voor alle tv-klanten uitgebreid met Love Nature en TV538. Klanten van KPN met het Pluspakket hebben twee nieuwe zenders gekregen, 100%NL TV en Stingray Classica.

Lees ook:
KPN stopt met FOX, National Geographic en 24 Kitchen (30 april)
FOX-kok Hugo Kennis: ‘Men dreigt KPN te verlaten’ (1 mei)

Foto: FOX

Meer in FOX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen