Twitter boeit Peter R. de Vries geen flikker

Het boeit Peter R. de Vries geen flikker wat de mensen op Twitter over hem te melden hebben. Dat laat de Boulevard-ster, die 300.000 volgers heeft en zelf alleen zichzelf en zijn zoon volgt, weten in de podcast 30 Minuten Rauw. Het doet hem niks. “Ik kijk nooit op internet wat ze over me zeggen. Dat boeit me echt geen flikker. Dan zit je in een talkshow en dan is het afgelopen en meteen na afloop komen de redacteuren met: ‘Op Twitter wordt dit en dit gezegd.’ Dan denk ik: who cares?!

De media hechten volgens hem te veel waarde aan Twitter. “Wat maakt het nou uit wat een stelletje schreeuwlelijken op Twitter zegt over een uitzending? Is dat Nederland? Welnee.”

Waarom volgt hij zelf geen andere mensen? “Dat vind ik gewoon niet interessant. Ha ha ha.”

Veel journalisten zitten op Twitter voor het laatste nieuws. “Over het algemeen volg ik heel goed het nieuws. Ik lees vier kranten per dag, ik kijk naar de journaals, de actualiteitenrubrieken. Ik ben een nieuwsjunk. Maar om nou te gaan kijken wat iemand in 240 lettertekentjes gezegd heeft… Dat hoeft niet.”

180 graden

Aan het eind van het interview blijkt ineens dat De Vries wél twitterberichten leest en dat dat hem niet onberoerd laat. “Laatst schreef ik een keer dat ik een goede film had gezien. Onschuldiger kan bijna niet op Twitter. En dan krijg je toch nog reacties van: ‘Jij moet je bek houden!’ En: ‘Sinds wanneer weet jij iets van films?’ Dan denk ik: ja, jongens, oké. Je kunt mensen toch nooit overtuigen. Die strijd heb ik dus al lang opgegeven.”

De kritiek en opmerkingen zijn vaak heel onheus en niet waar. Dat is wat je wel eens steekt.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen