Talpa Network ook dit jaar op zoek naar radiotalent

Talpa Network heeft vier radiozenders te vullen (Radio 538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica) en is daarom proactief op zoek naar nieuw talent. Ook dit jaar komt het mediabedrijf met een talentendag, namelijk op zaterdag 29 juni. Dat meldt het bedrijf van John de Mol. De Talentendag is een selectiedag voor jonge talenten met een hart voor radio, muziek en het maken van online content (zoals vloggen of podcasting), die een baan in de radiowereld ambiëren, en dan het liefst bij Talpa.

Tijdens deze dag zullen zij onder andere een radiodemo opnemen, artiesten interviewen, nieuwslezen en krijgen zij een gastcollege en workshop. Professionals van de Talpa-radiozenders zullen het talent scouten en personen selecteren voor een opleidingsplek bij XM.

XM biedt een tweejarige allround opleiding met coaching, begeleiding, workshops en gastcolleges van professionals binnen Talpa Network. Talenten beheren zelf het online radiostation XM, The Talent Station. Daarnaast krijgen zij de mogelijkheid om mee te werken aan programma’s en grote evenementen van de verschillende zenders, zoals 538 Koningsdag.

Sinds de start van de radio-opleiding zijn al twaalf mensen doorgestroomd naar zenders van Talpa Network, waaronder Mart Meijer (DJ Radio 538), Nathalie van Suijlekom (nieuwslezer 538, presentatrice Lucky 13 in de Gameroom App), Elin Stil (nieuwslezer Radio 10) en Elles Lenssen (redacteur Radio Veronica).

Mart Meijer (Dj Radio 538): “Bij XM heb ik alles geleerd wat je als radiomaker moet weten. Natuurlijk de basis van het radio maken, maar meer dan dat: in workshops en coachings kom je meer te weten over je eigen stijl, het ontwikkelen van ideeën, inzetten van social media en alles wat je maar moet weten als je bij de radio wil werken! Dankzij de radio opleiding bij XM doe ik nu wat ik altijd al heb willen doen: Een eigen radioprogramma maken op 538.

Men kan zich tot en met 16 juni via jobs.talpanetwork.com opgeven voor de Talentendag.

Foto: Radio 538

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen