Talpa Network ook dit jaar op zoek naar radiotalent

Geplaatst op di 30 apr 2019 om 14:35

Talpa Network heeft vier radiozenders te vullen (Radio 538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica) en is daarom proactief op zoek naar nieuw talent. Ook dit jaar komt het mediabedrijf met een talentendag, namelijk op zaterdag 29 juni. Dat meldt het bedrijf van John de Mol. De Talentendag is een selectiedag voor jonge talenten met een hart voor radio, muziek en het maken van online content (zoals vloggen of podcasting), die een baan in de radiowereld ambiëren, en dan het liefst bij Talpa.

Tijdens deze dag zullen zij onder andere een radiodemo opnemen, artiesten interviewen, nieuwslezen en krijgen zij een gastcollege en workshop. Professionals van de Talpa-radiozenders zullen het talent scouten en personen selecteren voor een opleidingsplek bij XM.

XM biedt een tweejarige allround opleiding met coaching, begeleiding, workshops en gastcolleges van professionals binnen Talpa Network. Talenten beheren zelf het online radiostation XM, The Talent Station. Daarnaast krijgen zij de mogelijkheid om mee te werken aan programma’s en grote evenementen van de verschillende zenders, zoals 538 Koningsdag.

Sinds de start van de radio-opleiding zijn al twaalf mensen doorgestroomd naar zenders van Talpa Network, waaronder Mart Meijer (DJ Radio 538), Nathalie van Suijlekom (nieuwslezer 538, presentatrice Lucky 13 in de Gameroom App), Elin Stil (nieuwslezer Radio 10) en Elles Lenssen (redacteur Radio Veronica).

Mart Meijer (Dj Radio 538): “Bij XM heb ik alles geleerd wat je als radiomaker moet weten. Natuurlijk de basis van het radio maken, maar meer dan dat: in workshops en coachings kom je meer te weten over je eigen stijl, het ontwikkelen van ideeën, inzetten van social media en alles wat je maar moet weten als je bij de radio wil werken! Dankzij de radio opleiding bij XM doe ik nu wat ik altijd al heb willen doen: Een eigen radioprogramma maken op 538.

Men kan zich tot en met 16 juni via jobs.talpanetwork.com opgeven voor de Talentendag.

Foto: Radio 538
13 Reacties op “Talpa Network ook dit jaar op zoek naar radiotalent”


 1. Enzo Voort

  Bovengenoemde radiostations zullen altijd één pot nat blijven, allen draaien dezelfde muziek, maken dezelfde grappen; van alles niks op een vierkante golflengte.

 2. Thomas

  Nathalie doet het leuk in de Gameroom app!
  Ben benieuwd of ze nog meer talenten binnen gaan halen

 3. Eheheherben Wennemars (Schaats L U L )

  Enzo Voort .. je hebt helemaal gelijk….
  Bovengenoemde radiostations zullen altijd één pot nat blijven en hetzelfde liedje blijven draaien…
  Ze draaien allemaal constant dezelfde muziek, maken dezelfde nutteloze bla-bla-grappen.
  Wil je leren radiomaken… dan moet je even een oud kwaliteitsprogramma van Frits Spits .. de avondspits of Stenders en Van Inkel… luisteren….. die voegde echt iets toe. Die schilderden schilderijen met muziek en presentatie.

 4. Martijn

  Nou inderdaad, daar wil je toch geen radio ‘maken’. Beetje files en flitsers voorlezen. Klagen over het weer en de maandag en weer een plaatje van die oh zo verplichte playlist aankondigen…

 5. Ron

  Nog meer nitwits zonder iets zinnigs te melden te hebben op de radio. Er wordt gewoon geen goed radiotalent meer geboren. Alleen maar gastjes die het leuk vinden om op de radio te zijn, maar dat nooit als ultiem doel gesteld te hebben. Willen eigenlijk liever op TV…nou dat..

 6. Henk

  Les 1 is de route naar de juridische afdeling

 7. Derk de Vries

  Barbie … wanneer komt ze weer op een zender met haar vriendin Wendy?

 8. Zonder Naam

  @Eheheherben Wennemars – Alleen is dat niet de manier van radiomaken die in de huidige tijd gewenst is (behalve dan als je je op een hele oude doelgroep richt, maar dat gaat Talpa niet doen). Sowieso is er amper meer een band tussen de gedraaide muziek en de dj. De dj is nu gewoon iemand die datgene wat door anderen samen is gesteld zo gezellig mogelijk (en tevens lekker ongevaarlijk) aan elkaar plakt.

 9. Bagger blijven spuien ook op de radio

  Ben al lang gestopt met het luisteren naar de bagger op de radio door de Talpa zenders.

  Domme praatjes zonder enige noviteit door zakkenvullers zonder eng moraal.

 10. Bart

  @Ron Helemaal waar! Radio leer je niet op een opleiding. Daar krijg je allemaal Domientjes van. Radio moet in je zitten en daar moet je van jongs af aan al heel erg mee bezig zijn.

 11. Wolllter

  @19.40, voor iemand die nooit luistert ben je aardig op de hoogte van de gedraaide muziek en de aan-en afkondigingen daarvan!

 12. XXXL

  Kunnen ze die galbak van een Peter R de Vries niet naar de radio verbannen in combinatie met een tv verbod.Dan hoeven we niet meer zijn psychopatenkop te kijken.

 13. Pieter

  Waarom krijgt Patty Brard geen radio programs?
  Bij 6inside bakt ze er geen hout van.
  Als Patty op de radio haar zinloze gekwakel kwijt kan dan hoeben we tenminste niet tegen die mislukte geplamuurde kop aan te kijken.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.