Carlo Boszhard gaat ervan uit dat Duncan Laurence wint

Geplaatst op Tue 30 Apr 2019 om 10:30

Carlo Boszhard gaat ervan uit dat Duncan Laurence over twee weken het Eurovisie Songfestival wint en wij het festijn volgend jaar mogen organiseren. Dat zegt de RTL 4-ster vandaag in De Telegraaf. Het kan bijna niet misgaan, denkt Laurence. “Nederland moet het wel heel erg verprutsen als het dit jaar niet de winst pakt. Bij de bookies wordt door 27 procent gedacht dat Nederland wint, van het land dat nummer twee staat, zegt 12 procent dat het wint. Dat is een enorm groot verschil.

Het optreden moet natuurlijk wel goed gaan, aldus Boszhard. “Het staat of valt met het optreden en hoe het in beeld wordt gebracht. Maar ik denk dat er geen overgrote risico’s worden genomen.”

De presentator wijst erop dat het liedje Arcade de afgelopen weken al is omarmd door de liefhebbers van het Songfestival. “Dan kan het niet anders dan goed gaan.”

Het liedje klinkt goed en internationaal, zegt Boszhard. “En per saldo is het dit jaar geen sterk Songfestivaljaar. Als je ziet wat Frankrijk en Ierland dit jaar sturen, dan is dat zwaar teleurstellend.”

De AVROTROS móet het evenement volgend jaar organiseren als Laurence wint. Amsterdam, Maastricht en Den Haag hebben zich al aangeboden als gaststad. Zij maken reclame voor zichzelf in een video van het AD.

Het Telegraaf-artikel ‘Alle ogen meer dan ooit op Nederland gericht’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL
25 Reacties op “Carlo Boszhard gaat ervan uit dat Duncan Laurence wint”


 1. Steven

  De buitenlandse media zijn echter een sterke en geloofwaardige campagne aan het voeren waarin ze duidelijk maken dat het nummer van Duncan gediskwalificeerd dient te worden, omdat het te vroeg is uitgebracht. Dat wordt gelezen door de vele stemmers, dus ik vrees dat Nederland nog wel eens flink kan dalen in de ranglijst.

 2. LOLLY

  Laten we alstublieft niet winnen!!! Een heel jaar lang gezeik over de organisatie etc.
  Ik zie er nu al tegenop!

 3. Mono

  Gewoon lekker Ahoy doen joh

 4. LOLLY

  Of Mo’s zalencomplex in Amsterdam West!

 5. Richard

  Ik bid tot god, niet Jan Shit als presentator, dat zou het ergste visite plaatje zijn wat we ons als land maar kunnen wensen. Horror scenario

 6. Y

  Televoting is niet te peilen.

 7. doe

  En zijn volume moet hoger.

  Ik vind 15000 mensen is te weining en misschien ook idee om het op grote schermen rond het stadion en in bioscoop zalen.

  Met Maastricht zou je samen met de Belgen kunnen doen. Evi Jansen en Hans van Willengenburg bijvoorbeeld of Evi Jansen en Frits Sissing.

 8. Marc

  Gewoon volgend jaar in Ahoy doen!

 9. Ron

  Wel typetje deed hij tijdens deze uitspraken…Jomanda? Laat me niet lachen. Het ventje zal best de finale wel gaan halen, maar winnen, neen….

 10. Zo ist, en niet anders.

  Wat voorbarig allemaal zeg, dit gaat helemaal fout af lopen, let op mijn woorden.

 11. Hermann Boring

  Ja, net zoals Oranje elke keer het WK Voetbal wint. Oh, wacht…

 12. StefanV

  Er staat een fout in het artikel. Een opvatting van Boszhard wordt aan Laurence toegedicht.

  Het is mooi dat Nederland een favorietenrol heeft; altijd beter dan een grijze muis in het deelnemersveld zijn. Maar die favorietenrol wil niet zeggen dat Nederland ook werkelijk wint. Er zijn genoeg voorbeelden van nummers die als favoriet van start gingen, maar minder hoog eindigden.

  De reacties zijn op voorhand al voorspelbaar: mocht Duncan Laurence niet winnen, dan gaan mensen daar cynisch over doen. Dat terwijl elke klassering in of nabij de Top 10 een prima resultaat is – en bovengemiddeld voor Nederland in de afgelopen decennia.

  En als Duncan wél wint, hebben hele volksstammen er buikpijn over dat Nederland het Songfestival volgend jaar moet organiseren en dat zoiets een paar centen kost. De reactie van LOLLY (10:33 uur) is illustratief: alsof LOLLY hoogstpersoonlijk zelf het festijn moet organiseren…

  Als landen als Oekraïne en Azerbeidzjan een Songfestival kunnen organiseren, dan kan Nederland dat zeker.

 13. gerdien

  Dan denk je dat het erg is hoe Nederland altijd na éen gewonnen wedstrijd wereldkampioen wordt (voetbal, dus hè).

 14. Ome H

  Zevermuziek

 15. Noëlla

  Eens met @Ron. Ik denk dat ie de finale haalt, maar niet wint.

 16. Danny

  En Madonna komt ook nog!!! Mijn enige reden om te kijken!

 17. JP

  Kat in het bakkie 😀

 18. Mark

  Andere landen sturen exprés slechte nummers, zodat ze zeker niet zullen winnen, want dát is pas een een horror scenario. In Ierland is de omroep eraan failliet gegaan. Omdat het land zo vaak won. Maar NL zal ondertussen wel een goed gevuld potje hebben in 45 jaar tijd, zo lang niet gewonnen. Dus ze hebben kunnen spáren. Maar er zijn natuurlijk ook een hoop geldschieters en sponsoren. En tel daarbij de media-aandacht en het tóerisme er bij op en je hebt alleen maar een win-win situatie.

 19. o.p. lichter

  Misschien is de arena een optie .

 20. CreaBea

  he bah. Als Carlo iets zegt dan word het niks.

  Niks tegen het programma met de cijfer 10. dat is best aardig.

 21. Denis

  Carla heeft tegenwoordig ook niet veel meer te doen in zijn club rtl4. Geen directeur geworden, valt niet mee he.

 22. CreaBea

  Denis : tja de tijd van omhoogzuigen is voorbij voor Carla.

 23. #dusdat

  Het stoort mij dat Carlo zich zo opwerpt als songfestivalkenner. Niets meer dan wat bijdehand gebrabbel over facts van tig jaar geleden.

  Zie maar bij deze quote;
  “En per saldo is het dit jaar geen sterk Songfestivaljaar. Als je ziet wat Frankrijk en Ierland dit jaar sturen, dan is dat zwaar teleurstellend.”

  Als je ook maar een beetje kennis hebt van het Songfestival, weet je dat Frankrijk en Ierland al een hele poos geen top 5 liedjes heeft gestuurd…

 24. zorro

  Moet hij weer wat zeggen hij weet niet waar hij het over heeft met zij kopstem .
  Ik hoop dat hij op de tweede plaats komt want dat scheel een heleboel geld van mij hoeft hij niet te winnen.

 25. CreaBea

  Als hij als “Homo”voor de Homos op zou komen:

  1> Scheer je gv.d eens
  2> Je ziet als een zwever er uit, mischien houd je man er wel van
  3> Kleed je eens fatsoenelijk
  4> Je ruikt van de afbeelding al niet fris.

  BAH!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.