Carlo Boszhard gaat ervan uit dat Duncan Laurence wint

Carlo Boszhard gaat ervan uit dat Duncan Laurence over twee weken het Eurovisie Songfestival wint en wij het festijn volgend jaar mogen organiseren. Dat zegt de RTL 4-ster vandaag in De Telegraaf. Het kan bijna niet misgaan, denkt Laurence. “Nederland moet het wel heel erg verprutsen als het dit jaar niet de winst pakt. Bij de bookies wordt door 27 procent gedacht dat Nederland wint, van het land dat nummer twee staat, zegt 12 procent dat het wint. Dat is een enorm groot verschil.

Het optreden moet natuurlijk wel goed gaan, aldus Boszhard. “Het staat of valt met het optreden en hoe het in beeld wordt gebracht. Maar ik denk dat er geen overgrote risico’s worden genomen.”

De presentator wijst erop dat het liedje Arcade de afgelopen weken al is omarmd door de liefhebbers van het Songfestival. “Dan kan het niet anders dan goed gaan.”

Het liedje klinkt goed en internationaal, zegt Boszhard. “En per saldo is het dit jaar geen sterk Songfestivaljaar. Als je ziet wat Frankrijk en Ierland dit jaar sturen, dan is dat zwaar teleurstellend.”

De AVROTROS móet het evenement volgend jaar organiseren als Laurence wint. Amsterdam, Maastricht en Den Haag hebben zich al aangeboden als gaststad. Zij maken reclame voor zichzelf in een video van het AD.

Het Telegraaf-artikel ‘Alle ogen meer dan ooit op Nederland gericht’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat SBS 6 ook na de zomer een dagelijkse talkshow met de VI-mannen moet uitzenden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen