René van der Gijp analyseert eerste interview Amalia

René van der Gijp heeft op Koningsdag met enig ongemak naar het eerste interview met prinses Amalia gekeken. Dat zei de voetbalanalist maandagavond in Veronica Inside. Koning Willem-Alexander en prinses Máxima werden tijdens een interview met RTL Nieuws en Hart van Nederland verrast door hun dochter die ineens bij hen kwam staan. Het leverde wat ongemak op, aldus Gijp. “Die Willem zat in z’n broek te schijten van: oh, God, als er maar niets verkeerd gezegd wordt.”

Ook Máxima vreesde een beetje, zag de voetbalanalist. “Zij zat in d’r broek te pissen volgens mij en denkt: o mijn god, dit gaat mis. En die kleine wordt ook nerveus. Door die twee. Want die was niet nerveus. Die zag aan die twee van: hooo, hooo, hooo. Dan denk ik: ontspan een beetje, joh, weet je. Wat kan er mis gaan?

Uiteindelijk deed Amalia het interview hartstikke leuk. “Het is een lief meisje, man. En ze doet hartstikke leuk mee. Met die mensjes op de foto aan de kant enzo. Dat is toch grappig?

Zelf heeft Van der Gijp niet Koningsdag gevierd. “Ik heb gewoon een beetje in de serre gelegen met mijn iPadje en een drankje enzo.

Is hij een republikein? “Ik zie heel veel mensen er heel veel plezier in hebben, dus ik heb er niks op tegen.”

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen