Luuk Ikink wil dat zoontje géén nerd wordt

Luuk Ikink wil dat zijn zoontje níet verslaafd wordt aan het beeldscherm. Hij houdt hem daarom opzettelijk weg van de iPad. Dat vertelt de presentator van RTL Boulevard op Twitter. Ikink heeft vierkante ogen gekregen van het schermturen en daar wil hij zijn driejarige zoontje voor behoeden. “Heb jochie van drie en die gebruikt geen tablet of iets dergelijks. Hij vraagt er ook niet om en wij bieden het ook niet aan. Misschien wel een beetje mazzel mee, dat hij er weinig interesse in heeft.

Wel zitten ze af en toe sámen op de iPad. “We doen wel aan FaceTime en hij kijkt soms een aflevering van PeppaPig en WordParty enzo. Maar zie ik niet echt als tablet-gebruik, omdat het zo passief is. Ik zie wel dat wanneer we wat foto’s bekijken op de telefoon hij instinctief weet hoe swipen werkt.

Wordt zijn zoontje vaak geconfronteerd met de computerverslaving van papa? “Hij ziet ons wel op de smartphone. Veel te veel uiteraard, maar we proberen er wel op te letten: niet tijdens het ontbijt/eten, niet als we met hem spelen of anders bezig zijn, etcetera.

Al met al houdt hij de iPad dus voorlopig weg bij zijn zoontje. “Hij gebruikt geen apps voor kinderen bijvoorbeeld en scrollt ook niet zelf door het Netflix-menu.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen